Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Συγχώνευση αλληλογραφίας με word
Καλησπέρα παιδιά κ απο μένα.. Έχω φτιάξει ένα πίνακα στην access ton οποίο τον έχω συνδέσει με ένα αρχείο στο word..Ως εδώ όλα καλά αλλά θέλω να σας εκφράσω ένα προβληματισμό μου.. Στο στάνταρ κείμενο που υπάρχει υπάρχει επώνυμο όνομα κτλ, αλλά υπάρχουν και διάφορα προθέματα ( όπως τον ή την, στον ή στην κτλ).. Υπάρχει κάποιος τρόπος αυτά να μπαίνουν αυτόματα και να μην τα γράφω κάθε φορά στη βάση δεδομένων??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων... |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Αν κάνεις δυο αρχεία word (πρότυπα με κατάληξη *.dot), και το ένα να έχει τον, στον, .... και το άλλο την , στην, .. δεν καλύπτεσαι; Με εκτίμηση Νίκος |
| |||
| |||
και απλά να τα συνδέσω και τα δυο λες με τη βάση δεδομένω και αναλόγως να πράττω? καλή ιδέα αλλά εγώ το είχα διαφορετικά στο μυαλό μου..πχ είμαι στην access και καταχωρώ μια εγγραφή για έναν άνδρα.εκεί αν υπάρχει κατι σαν συνάρτηση η κανόνας που να μπορώ να του πω:όπου άνδρας βάλε τον στον κτλ κτλ..η με ένα αναγνωριστικό (δλδ οπου ένα βάλε στον τον κτλ) Ευχαριστώ πάντως... |
| |||
| |||
Καλησπέρα σε όλους Κωστή θα μπορούσες να προσθέσεις στον πίνακά σου και το φύλο. με τιμές πχ 1 άνδρας 2 γυναίκα Στό ερώτημα που θα παίρνει τα δεδομένα η φόρμα σου μπορείς να προσθέσεις μία έκφραση πχ Πρός: IIf([ΦΥΛΟ]="2";"την";"τον"). |
| |||
| |||
Σ ευχαριστώ Νάσο αλλά κάπου σ έχασα...Εννοείς να το κάνω υπο μορφή ερωτήματος μετά?? κ αυτό που λες να προσθέσεις μια έκφράση??? Ευχαριστώ και πάλι.. |
| |||
| |||
Μπορείς να το κάνεις και στη φόρμα με ένα αδέσμευτο πεδίο Δεδομένα Προέλευση στοιχείου ελέγχου Πεδίο=IIf([ΦΥΛΟ]="2";"την";"τον") Δες το συνημμένο και μπορείς να προσαρμόσεις ανάλογα τη βάση σου |
| |||
| |||
Νασο σ ευχαριστώ. .με αφορμη το παράδειγμα σου και μαζι με λιγο αναζητηση παραπανω, τελικα εφάρμοσα κατι διαφορετικό.. Κρατησα τη συνδεση του Excel με το word και απλα έβαλα χειροκίνητα όπου ηθελα τα προθεματα με τον κανονα "αν τοτε αλλιως"... Ευχαριστώ πάντως. . |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Excel07] Συγχώνευση αλληλογραφίας σε word με πολλές εγγραφές από excel | ELENI BEKA | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 05-06-13 16:05 |
Συγχώνευση Αλληλογραφίας από Access σε Word (Office 2007) | kostaskalam | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 03-07-12 22:00 |
[Γενικά] Mail Merge - Συγχωνευση αλληλογραφίας σε Word | Ms-Office-Development Team | Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 01-02-10 08:46 |
Η ώρα είναι 09:42.