Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Φίλτρα σε υποφόρμα
Γειά σας, Χρειάζομαι για μια ακόμη φορά την βοήθεια σας για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω στην εφαρμογή που φτιάχνω. Σε μια φόρμα (frmTest) έχω ενσωματώσει μια άλλη φόρμα (frmListA) η οποία παρουσιάζει μια σειρά απο τρόφιμα με τον κωδικό τροφίμου, την περιγραφή του, την κατηγορία στην οποία ανήκει και τις θερμίδες που περιέχει. Η υποφόρμα αυτή (frmListA) χρησιμεύει έτσι ώστε να επιλέγω τρόφιμα και στην συνέχεια να μεταφέρονται σε μια δεύτερη λίστα για περεταίρω επεξεργασία. Για να μπορώ να κάνω την δουλειά "πιο εύκολη" έχω προσαρμόσει στην υποφόρμα αυτή δύο textboxes τα οποία το ένα φιλτράρει τον τύπο γεύματος που θα χρησιμοποιηθεί το τρόφιμο που θα επιλεγεί (πρωινό, δείπνο, μεσημεριανό κλπ) και το δεύτερο φιλτράρει την κατηγορία έτσι ώστε να μπορεί ο χρήστης να κάνει πιο εύκολα και γρήγορα την επιλογή, μέσα απο μια βάση τροφίμων που ξεπερνά τα 2000 τρόφιμα. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής: Ενώ ανοίγωντας την φόρμα "frmListA" τα φίλτρα μου δουλεύουν άψογα (textboxes), όταν ανοίξω την frmTest που είναι ενσωματωμένη η frmListA δεν δουλεύουν και παίρνω μηνύμα απο την access ότι ψάχνει για κάποια πεδία.(?) Έχω προσπαθήσει διάφορα για την επίλυση του προβλήματος αλλά μάταια.... Θα παρακαλούσα όποιος έχει λίγο χρόνο να ρίξει μια ματιά στο παράδειγμα που επισυνάπτω έτσι ώστε να μπορέσω να βοηθηθώ.. Σας ευχαριστώ εκ προτέρων, Φιλικά, Γιώργος |
| |||
| |||
Θα πρέπει στα κριτήρια του ερωτήματος της φόρμας frmListA να προσθέσεις το frmTest! δηλαδή τα κριτήρια να διαμορφωθούν έτσι: Like [Forms]!frmTest![frmListA]![filterFoodType] & "*" Or Is Null Like [Forms]!frmTest![frmListA]![filterGat] & "*" Βέβαια μετά θα σου βγάζει σφάλμα στην frmListA οπότε πρέπει να αποφασίσεις αν θα είναι κύρια φόρμα ή υποφόρμα ή μπορείς να κάνεις ένα αντίγραφο αυτής ως υποφόρμα. |
| |||
| |||
Στελιο καλησπερα, Εχω δοκιμασει αρχικα προτου κοινοποιήσω το θέμα να εισάγω στο ερώτημα της frmListA το expresion όπως το έγραψες αλλά δεν δούλεψε και για αυτό κατέληξα στο να κοινοποιήσω το θέμα στο φόρουμ..! Μήπως υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα? Όπως και να έχει, θα δοκιμάσω να τραβήξω όλα τα στοιχεία σε μια νέα βάση, θα εισάγω και στο ερώτημα ξανά το expresion που μου λές και ελπίζω να λύνεται το πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ για την βοήθεια, το εκτιμώ.. Με εκτίμηση, Γιώργος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πολλαπλά φίλτρα από ένα πίνακα σε ερώτημα; | frarad | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 16-02-16 19:15 |
[Excel07] Αναζήτηση συντάγης με φίλτρα | sotisanis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 19-12-15 02:49 |
Σύνθεση Φίλτρα σε φόρμα | stavross | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 14-12-12 19:28 |
Αντιγραφή εγγραφής από υποφόρμα σε υποφόρμα | Ρούλα | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 07-08-12 16:32 |
Φίλτρα σε Φόρμα | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 06-02-11 10:08 |
Η ώρα είναι 20:07.