Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Excel Insert
Καλημέρα εχω ενα πρόβλημα.. θέλω να κανω εισαγωγή κελιών μεσα απο την access σε ενα αρχειο excel. Εχω ενα προτυπο αρχειο, με κελια με εγγραφες που τραβαει απο την Access το αρχειο ειναι φτιαγμενο για 4 περιπου εγγραφες. και θέλω εάν ειναι παραπάνω απο 4 για να μην μου χαλάει το κείμενο που εχω κατω απο τα κελιά με τις εγγραφες να κανει insert. το προβλημα ειναι οτι περναει τις εγγραφε΄ς στα υπολοιπα κελιά, αλλα πηδάει τα κελια που εχω απλως ενα κείμενο. Ουσιαστικά θελω το κειμενο να κανει shiftdown και εαν ειναι δυνατο να κραταει και το format των προηγούμενων κελιων. Private Sub btnExcelExport_Click() 'We'll start by creating a recordset named rstexcel. Dim rstexcel As DAO.Recordset Dim lngCount, lnginsert As Long 'Build the SQL statement (swiped from a query). Dim MySQL As String MySQL = "SELECT PreorderDetails.PreorderDetailDescription,Preorder .approvaltext1, Preorder.Approved,PreorderDetails.Price,Preorderde tails.quantity, Preorderdetails.uom" MySQL = MySQL & " FROM Preorder INNER JOIN PreorderDetails ON Preorder.PreorderID = PreorderDetails.PreorderID " MySQL = MySQL & " WHERE Preorder.PreorderID =" & Me!PreorderID & " and preorder.approved=true" Set rstexcel = CurrentDb.OpenRecordset(MySQL, dbOpenForwardOnly) 'Now rstexcel contains records to be exported. 'Now for the Excel rigmarole. 'Define the path to the workbook, save it as MySheetPath. Dim MySheetPath As String 'Note: You must change the path and filename below 'to an actual Excel .xlsx file on your own computer. MySheetPath = "E:\ACCESS DATABASE\sxedio2.xls" 'Set up object variables to refer to Excel and objects. Dim Xl As Excel.Application Dim XlBook As Excel.Workbook Dim XlSheet As Excel.Worksheet 'Open an instance of Excel, open the workbook. Set Xl = CreateObject("Excel.Application") Set XlBook = GetObject(MySheetPath) 'Make sure everything is visible on the screen. Xl.Visible = True XlBook.Windows(1).Visible = True 'Define the topmost sheet in the Workbook as XLSheet, Set XlSheet = XlBook.Worksheets(1) lngCount = 16 lnginsert = 20 With rstexcel XlSheet.Range("c10") = rstexcel("approvaltext1") Do Until .EOF If rstexcel.RecordCount > 4 Then XlSheet.Range("A" & lnginsert).Insert (xlShiftDown) lnginsert = lnginsert + 1 End If XlSheet.Range("C" & lngCount) = rstexcel("PreorderDetailDescription") If rstexcel!UOM = "temaxia" Then XlSheet.Range("D" & lngCount) = rstexcel("Quantity") Else XlSheet.Range("E" & lngCount) = rstexcel("Quantity") End If XlSheet.Range("H" & lngCount) = rstexcel("Price") .MoveNext Loop End With 'Clean up and end with worksheet visible on the screen. rstexcel.Close Set rstexcel = Nothing Set Xl = Nothing Set XlBook = Nothing Set XlSheet = Nothing End Sub Ευχαριστώ |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Θάνο! Ο κώδικας όπως παρουσιάζεται έχει κάποια λαθάκια αλλά δεν θα πρέπει να σε απασχολεί αφού υπάρχει πιο απλή λύση χρησιμοποιώντας τη μέθοδο εισαγωγής δεδομένων Access στην Excel από την επιφάνεια εργασίας του Excel. Όποια μέθοδο όμως και αν τελικά επιλέξεις, θα πρέπει να μας ανεβάσεις τα 2 αρχεία που προανέφερες με παραδειγματικές εγγραφές για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε. Με εκτίμηση Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Οκ ευχαριστώ ανέβασα το αρχείο Ναι έχει κάποια λαθάκια κατω απο το .movenext lngCount=lngCount+1 ξεχασα να βάλω τον μετρηρή. Πάντως για τις πρώτες 4 εγγραφές δουλεύει. Θέλω με το που φτάνει στο σύνολο να προσθέτει τα κελιά και να εισάγει τις επόμενες εγγραφές. Αυτο που κάνει τώρα ειναι ,εισάγει τις νέες εγγραφες όπου βρίσκει υπάρχον κείμενο, το παρακάμπτει, και γράφει στα επόμενα κελια, πχ τεχνικες προδιαγραφές Ευχαριστώ ΥΣ:Τον κώδικα τον βρήκα απο βιβλίο αλλα δεν ειχε σχετικά με το insert παρα μόνο απο το help της VBA αλλα δεν ειχε καλό παράδειγμα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanosgr : 27-01-14 στις 09:08. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Θάνο! Δοκίμασε τον παρακάτω κώδικα. Δεν έχω την δυνατότητα να τον δοκιμάσω αφού δεν έχω την αντίστοιχη βάση δεδομένων. Αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα θα πρέπει να μας ανεβάσεις όπως είχαμε πει και ένα παράδειγμα της βάσης σου. Κώδικας: Private Sub btnExcelExport_Click() Dim rs As DAO.Recordset Dim rsCount As Long Dim i As Integer Dim rHeight As Single Dim xlApp As Excel.Application Dim xlWB As Excel.Workbook Dim wks As Excel.Worksheet Dim rngTotalRow As Range Dim MySheetPath As String Dim MySQL As String xlWB.Windows(1).Visible = True MySQL = "SELECT PreorderDetails.PreorderDetailDescription,Preorder .approvaltext1, " MySQL = MySQL & "Preorder.Approved,PreorderDetails.Price,Preorderde tails.quantity, " MySQL = MySQL & "Preorderdetails.UOM FROM Preorder INNER JOIN PreorderDetails " MySQL = MySQL & "ON Preorder.PreorderID = PreorderDetails.PreorderID WHERE " MySQL = MySQL & "Preorder.PreorderID =" & Me!PreorderID & " AND Preorder.Approved=true" Set rs = CurrentDb.OpenRecordset(MySQL, dbOpenSnapshot) MySheetPath = "E:\ACCESS DATABASE\sxedio2.xls" If rs.RecordCount Then rs.MoveLast rs.MoveFirst rsCount = rs.RecordCount On Error GoTo ExitHere Set xlApp = CreateObject("Excel.Application") xlApp.Visible = True Set xlWB = xlApp.Workbooks.Open(MySheetPath) xlWB.Windows(1).Visible = True Set wks = xlWB.Worksheets(1) wks.Range("C10") = Nz(rs!approvaltext1, "") Set rngTotalRow = wks.Range("A20:K20") If rsCount > 4 Then With rngTotalRow rHeight = .RowHeight For i = 1 To rsCount - 4 .Insert Shift:=xlDown, CopyOrigin:=xlFormatFromLeftOrAbove .Offset(-1).RowHeight = rHeight .Offset(-2).AutoFill Destination:=wks.Range(.Offset(-2), .Offset(-1)), Type:=xlFillFormats .RowHeight = rHeight Next End With End If i = 16 While Not rs.EOF wks.Range("C" & i) = Nz(rs!PreorderDetailDescription, "") If rs!UOM = "temaxia" Then wks.Range("D" & i) = Nz(rs!Quantity, 0) Else wks.Range("E" & i) = Nz(rs!Quantity, 0) End If wks.Range("H" & i) = Nz(rs!Price, 0) rs.MoveNext Wend ExitHere: If Err <> 0 Then MsgBox "Σφάλμα: " & Err & vbLf & Err.Description, vbExclamation End If rs.Close Set rs = Nothing Set xlApp = Nothing End If End Sub Με εκτίμηση Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 28-01-14 στις 12:30. |
| |||
| |||
Τάσο Ευχαριστώ rHeight = .RowHeight method or data member not found. |
| |||
| |||
Οκ το διόρθωσα το πρόβλημα βλεπω εκτελεί αλλά δεν μου ανοίγει το excel
|
| ||||
| ||||
Θάνο δεν με βοηθάς καθόλου. Θα έπρεπε να ανεβάσεις ένα αρχείο Access για να βλέπουμε τι κάνουμε και να μην δίνουμε άστοχες απαντήσεις. Μπορείς να δοκιμάσεις τον τροποποιημένο κώδικα στο προηγούμενο μήνυμα μου. Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Τάσο ευχαριστώ δουλεύει, απλως ηθελε να βάλω xl as excel.applcation και να το κάνω visible μπροστά στα μάτια μου ήτανε :) Ευχαριστώ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanosgr : 29-01-14 στις 08:41. |
| ||||
| ||||
Να είσαι καλά Θάνο! Καλή συνέχεια!
| |||
| |||
Γειά σου Τάσο εκανα κατι αλλαγές στο excel αρχειο, δουλευει αλλα πάνω απο τις 10 εγγραφές που το έχω βάλει μου κάνεi De-Merge τα κελιά Θέλει κάποια αλλαγή στον κωδικα αλλα δεν γνωρίζω Παράθεση:
2) Μπορείς να δείς γιατί δεν μου ανοίγει αυτόματα το Excel? αλλα θα πρέπει να γίνει χειροκίνητα το άνοιγμα του Excel για να περάσει τις εγγραφές? Ευχαριστώ Θάνος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanosgr : 02-03-16 στις 10:29. Αιτία: Επισυναψη αρχείου |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Φόρμες ] Σύνταξη Insert Into | dmarop | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 14-05-13 21:21 |
[ Συναρτήσεις ] SQL INSERT INTO | dimitris p | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 06-07-10 00:30 |
Η ώρα είναι 08:48.