Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Συλλαβισμός πεδίου σε 4 μέρη
Καλησπέρα και πάλι, Υπάρχει τρόπος σε ένα πεδίο με 13 χαρακτήρες (αριθμούς) να σπάζει σε άλλα 4? Δηλαδή: Παράδειγμα: τιμή στο πεδίο 1111-111-1111-11 να μπορεί να γίνει σπάσει σε α] 1111 β] 111 γ] 1111 δ] 11 Βασικά η χρήση θα είναι για επιβεβαίωση πιστωτικής κάρτας η οποία αναγράφεται στην βάση δεδομένων στο πεδίο "credCard" και θα πρέπει ο χρήστης να κάνει επιβεβαίωση μέσω μιας άλλης φόρμας που έχω φτιάξει αφού πρώτα καταχωρήσει τον αριθμό της κάρτας. Σας ευχαριστώ και πάλι. Με εκτίμηση, Γιώργος |
| |||
| |||
Γιώργο!! Βλέπε το συνημμένο. |
| |||
| |||
Καλημέρα, τι πετυχαίνεις Alex με το αρχείο σου;
|
| |||
| |||
Καλημέρα Αλέξανδρε, Πρώτα θέλω να σε ευχαριστήσω προσωπικά για την στήριξη και βοήθεια που μου παρέχεις. Ειλικρινά σε ευχαριστώ φίλε. Δυστυχώς δεν ήμουν ξεκάθαρος τι ακριβώς ζητώ, και εξηγώ πιο κάτω: Έχω μια φόρμα (frmVerification) στην οποία θέλω να προσαρμόσω 4 textboxes έτσι ώστε να είναι απολύτως εύκολος και κατανοητός ο τρόπος καταχώρησης της πιστωτικής. Δηλαδή: 1) στο txtbox1 να καταχωρούνται οι πρώτοι 4 αριθμοί, 2) στο textbox2 οι επόμενοι 3, 3) στο textbox3 οι άλλοι 4 4) και στο textbox4 οι τελευταίοι 2 αριθμοί της πιστωτικής. ακολούθως και εφόσον ο χρήστης ήδη έχει καταχωρήσει τους αριθμούς, με κώδικα θα πρέπει να ελέγχονται και κατ' επέκταση να συγκρίνονται με τον αριθμό που βρίσκεται σε ένα και μόνο πεδίο (crdCard) που βρίσκεται στο tblAccounts. Αν οι αριθμοί αντιστοιχούν τότε θα δίνει ένα σχετικό μήνυμα και να ανοίγει μια νέα φόρμα (frmNew), αν όμως οποιοσδήποτε από τους αριθμούς δεν αντιστοιχεί τότε να επιστρέφει στο textbox στο οποίο ο αριθμός είναι λάθος.. Θα πρέπει να αναφέρω ότι αν και έχω προσαρμόσει στο πεδίο "input mask - post codes" έτσι ώστε κατά την καταχώρηση του αριθμού της πιστωτικής να μου δίνει το σχετικό formating, ωστόσο στην εν λόγο φόρμα δεν βολεύει και για αυτό τον λόγο θέλω να προχωρήσω στα πιο πάνω. Εκτιμώ τον χρόνο και την πρόθεση σας για βοήθεια και σας ευχαριστώ και πάλι. Με εκτίμηση, Γιώργος |
| |||
| |||
Καλησπέρα στη παρέα!!! Καλησπέρα Χρήστο !! Καλησπέρα Γιώργο!! Χρήστο έτσι που τα έγραψε ο φίλος Γιώργος έτσι το συνέλαβα και του απάντησα.Θα πρέπει να γίνετε σαφέστερο το μήνυμα. Οπότε Γιώργο καλό θα είναι να ανεβάζεις αυτό που έκανες να το βλέπουμε και εμείς και να μπορούμε να επέμβουμε. Έτσι που να ξέρουμε τι ακριβώς βοήθεια θέλεις. Αλλά με όλα αυτά που ζητάς νομίζω θέλεις όλο το κομμάτι των Credit Card. Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω συνημμένο. Περιέχει κάποιες τράπεζες Αρχίζοντας με τα νούμερα "Visa card" "Mastercard" "Discovery card" "American Express card" "Diners card" 34 american Express card 37 american Express card 44 visa Card 47 visa Card 55 Master Card 54 Master Card 36 Diners Card 38 Diners Card Καλή συνέχεια |
| |||
| |||
Καλησπέρα Αλέξανδρε, Πιστεύω ότι αυτό που ζητώ είναι πολύ πιο απλό από το παράδειγμα που μου έχεις επισυνάψει φίλε μου. Για τον σκοπό αυτό επισυνάπτω ένα παράδειγμα του τί ακριβώς ζητώ. Απολογούμαι εάν δεν ήμουν πλήρως κατανοητός ως προς το ζητούμενο μου. Νάσαι καλά και σε ευχαριστώ. Φιλικά, Γιώργος |
| |||
| |||
Γιώργο!! Κάνε την βάση 2003 και ξανά στείλε την. |
| |||
| |||
Αλέξανδρε η βάση σε 2003 version. Ευχαριστώ |
| |||
| |||
Γιώργο καλησπέρα και χρόνια πολλά Δες μια εκδοχή στο συνημμένο αρχείο |
| |||
| |||
Καλησπέρα Στέλιο και Χρόνια Πολλά- Καλή Χρονιά, Έχω κατεβάσει το αρχείο που έχεις επισυνάψει και δυστυχώς πατώντας στην φόρμα να ανοίξει, ωστόσο δεν ανοίγει..(?). Παρόλα αυτά έχω πάρει τον κώδικα στο commandButton και τον προσάρμοσα στο δικό μου παράδειγμα της βάσης που ανέβασα, και βάζωντας τον ορθό κωδικό μιας ή και στις 2 κάρτες που έχω βάλει ώς παράδειγμα, ωστόσο δίνει συνεχώς το μήνυμα ότι " Η κάρτα δεν υπάρχει" . Κάτι δεν πάει καλά μάλλον με τον κώδικα..?? Φιλικά, Γιώργος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Διαχωρισμός ενός πεδίου σε τρία μέρη | gmax | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 05-11-13 14:12 |
[ Ερωτήματα ] Διάσπαση πεδίου σε δύο μέρη | mdragon | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 15-03-10 22:35 |
Η ώρα είναι 07:50.