Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Καλημέρα Χρήστο βλέπω το παιδεύεις …… Η λύση με κώδικα, όπως η δική σου, έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από αυτήν που πρότεινα (Hyperlink Address). Βάζοντας στον κώδικα την έκφραση: fileName = Dir("C:\ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ\*" & Me.Code & "*.*") στη μεταβλητή fileName θα αποθηκευτεί το πλήρες όνομα του αρχείου. Έτσι δε χρειάζεται στον πίνακα να προσθέσουμε πεδίο για την επέκταση του αρχείου, ούτε να συνθέσουμε το όνομά του. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Θα σε "μελετήσω" Καλημέρα :) |
| |||
| |||
Καλημέρα φίλε Χρίστο, Με έχεις κυριολεκτικά σώσει..! Το επισυναπτόμενο παράδειγμα δείχνει να με εξυπηρετεί στον μέγιστο βαθμό φίλε και θα δω πως μπορώ να το προσαρμόσω στα μέτρα μου. Σε ευχαριστώ πάντως για μια ακόμη φορά. Φιλικά, Γιώργος |
| |||
| |||
Η έξυπνη λύση του Γιώργου (Kapetang) με τη χρήση της μεταβλητής fileName που πρότεινε. Να γίνει αποσυμπίεση στον C Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρήστος : 16-10-16 στις 19:58. |
| |||
| |||
Γεια σου Χρίστο (λεβέντη.) Μια χαρά το έφτιαξες το ζήτημα. Το προχωράω όμως και εγώ λιγάκι πάρα πέρα καθότι προσπαθώ να βρω λύση κατά την αρχειοθέτηση φίλε. Τι ακριβώς εννοώ: Όλα τα βιογραφικά φτάνουν κοντά μου μέσω email φίλε και απλά τα αφήνω τώρα στα folder που έχω φτιάξει μέσα στον Outlook. Φαντάσου ότι έχω περίπου 20-25 διαφορετικές κατηγορίες (folders) ένα ουσιαστικά για κάθε επάγγελμα (πχ Δικηγόροι - Λογιστές κλπ). Τώρα με την Βάση που φτιάχνω το ζητούμενο είναι να φυλάγονται όλα τα βιογραφικά στον C:\ μέσα σε ένα σχετικό folder αλλά μετά και από τις σχετικές λύσεις που μου δώσατε αντιλήφθηκα (είπαμε άσχετος σε vba) ότι για να δουλέψει είτε η μια είτε η άλλη λύση υπάρχει θέμα στον κώδικα. Σωστά? Αν εγώ δημιουργήσω δηλαδή ένα κεντρικό folder (πχ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ) μέσα στον C:\, τότε προκύπτει θέμα κατηγοριοποίησης των βιογραφικών, σωστά? Δηλαδή εάν προσπαθήσω να δημιουργήσω και υπό-κατηγορίες μέσα στο folder ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ (πχ Δικηγόροι - Λογιστές κλπ) τότε αντιλαμβάνομαι ότι ο κώδικας αλλάζει άρδην και μάλλον σε πιο πολύπλοκη μορφή. Πως πιστεύεις φίλε ότι μπορώ να λύσω και αυτό το θέμα? Φιλικά, Γιώργος |
| |||
| |||
Μα όταν πατάς αναζήτηση μπορείς να μπεις σε οποιοδήποτε φάκελο θες και να επιλέξεις το αρχείο με το οποίο θα γίνει σύνδεση!
|
| |||
| |||
Δες κι αυτό... Αποσυμπίεση στον C Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρήστος : 16-10-16 στις 19:58. |
| |||
| |||
Χρίστο ψάχνοντας το θέμα αρκετά τις τελευταίες μέρες πιστεύω ότι το ιδανικό τελικά θα είναι η λύση που προτείνει ο φίλος kapetang επειδή με αυτή την λύση δεν χρειάζεται να αναζητώ εγώ το αρχείο αλλά κάνει από μόνο του filtering. Τι λες? |
| |||
| |||
Άρα διαλέγεις το "τελευταίο" συνημμένο!
|
| |||
| |||
Χρίστο καλησπέρα.! Με έχεις σκλαβώσει πλήρως.!! Αυτή είναι φίλε η λύση και αυτή θα υιοθετήσω. Νάσαι καλά φίλε και σε υπέρ - ευχαριστώ. Τώρα απομένει να βρω λύση και για το άλλο θέμα που έχω δημοσιεύσει που αφορά τον έλεγχο του serial number του σκληρού δίσκου με αυτό της βάσης δεδομένων μου. Ευχαριστώ και πάλι |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λιστα αρχείων στην access | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 03-11-16 19:15 |
Ενημέρωση πεδίου υποφόρμας μέσω εντολής στην κυρίως φόρμα | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 04-06-15 14:42 |
Εισαγωγή πολλαπλών αρχείων Excel στην Access | prittpritt | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 16-02-13 21:30 |
Άνοιγμα Βιβλίου Εργασίας μέσω Access 2007 | pctechdr | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 12-12-12 12:11 |
Άνοιγμα παράθυρου περιήγησης φακέλων των windows στην access γίνεται?? | theoma4 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 18-07-10 12:17 |
Η ώρα είναι 07:25.