Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Άνοιγμα συγκεκριμένου αρχείου Pdf
Φίλοι μου δοκίμασα πολλά που διάβασα μέσα στο site, άλλα δεν κατάφερα να κάνω συγκεκριμένο αρχείο pdf να ανοίγη με το πάτημα ενός πλήκτρου. Ένα πεδίο (Protokollo) της φόρμας (F_KENTRIKH) παίρνει αυτόματη αρίθμηση, και εγώ ζητάω να βλέπει αυτή την τιμή και να ανοίγει το αρχείο pdf με το ίδιο όνομα που υπάρχει στον φάκελο (C:\Office Files\Pdfiles2013). Χρησιμοποίησα τον παρακάτω κώδικα σε ένα πλήκτρο, άλλα δεν μου βγήκε. Dim OpenFile As String OpenFile = ShellExecute(0, "open", "C:\Office Files\Pdfiles2013" & Forms![F_KENTRIKH]![Protokollo] & ".pdf", "", "C:\", SW_SHOWNORMAL) End Sub Πάντα μου χτυπάει στο [Protokollo] εάν λέει κάτι αυτό. Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα! Χρήστο δοκίμασε: OpenFile = ShellExecute(0, "open", "C:\Office Files\Pdfiles2013\" & Forms![F_KENTRIKH]![Protokollo] & ".pdf", "", "C:\", SW_SHOWNORMAL) Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Δυστυχώς Τάσο δεν δουλεύει. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος ? |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Δουλεύω μια εφαρμογή και χρησιμοποιώ τον κώδικα που βλέπεις για να εμφανίζω αρχεία *.pdf και όχι μόνο... Κώδικας: Dim path$ path = "C:\MailMerge\" & DLookup("[Onoma_arxeiou]", "tbl_name_arxeia", "[info_arxeiou] = '" & Me.Cbox_arxeio & "'") Shell "Explorer.exe " & path, vbNormalFocus Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Νίκο καλημέρα, δυστυχώς δεν μπορώ να τα αντιστοιχίσω, δεν ξέρω τι ακριβώς είναι τα δικά σου στοιχεία. Dim path$ path = "C:\MailMerge\" & DLookup("[Onoma_arxeiou]", "tbl_name_arxeia", "[info_arxeiou] = '" & Me.Cbox_arxeio & "'") Shell "Explorer.exe " & path, vbNormalFocus Μπορείς να δώσεις διευκρινιστικές πληροφορίες, (το αναζητάς και στον πίνακα ?). |
| ||||
| ||||
Καλημέρα! Χρήστο, κάτι δεν κάνεις σωστά. Δώσε μας ένα δείγμα της βάσης σου για να σε βοηθήσουμε. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Τάσο ανέβασα ένα δείγμα όπου κάνω Test. Βασικά θέλω να αποθηκεύω αρχεία pdf σε έναν φάκελο με τον αριθμό του πρωτοκόλλου, και εφόσον θέλω να το δω να πατάω το πλήκτρο (Εντολή 152) και να ανοίγει το συγκεκριμένο αρχείο που δείχνη στο πεδίο [Protokollo] και εάν δεν υπάρχει να προειδοπειή και να μην ανοίγει τίποτα. |
| ||||
| ||||
Στην κορυφή της λειτουργικής μονάδας δεν έχεις βάλει τον παρακάτω κώδικα: Κώδικας: Option Compare Database Option Explicit Private Const SW_SHOWNORMAL = 1 Private Declare Function ShellExecute _ Lib "shell32.dll" Alias _ "ShellExecuteA" ( _ ByVal hwnd As Long, ByVal lpOperation As String, _ ByVal lpFile As String, ByVal lpParameters As String, _ ByVal lpDirectory As String, ByVal nShowCmd As Long) As Long Στον κώδικα που αντιστοιχεί στο κουμπί χρησιμοποίησε: Κώδικας: Private Sub Εντολή152_Click() Dim strFile As String If Not IsNull(Me.Protokollo) Then strFile = "C:\Office Files\Pdfiles2013\" & Me.Protokollo & ".pdf" If Dir(strFile, vbDirectory) <> vbNullString Then ShellExecute 0, "open", strFile, "", "C:\", SW_SHOWNORMAL Else MsgBox "File not Found!" End If Else MsgBox "Το πεδίο είναι κενό" End If End Sub Τάσος
| |||
| |||
Τελικά μετά τις τελευταίες οδηγίες που μου έδωσες Τάσο δούλεψε Κανονικότατα. Τάσο, Νίκο σας Ευχαριστώ ολόψυχα για άλλη μια φορά. |
| |||
| |||
Συγνώμη που επανέρχομαι στο ίδιο ερώτημα, αλλά θα ήθελα να το ολοκληρώσω εάν γίνεται. Στο παρακάτω κώδικα που έγραψε ο Τάσος Private Sub Εντολή152_Click() Dim strFile As String If Not IsNull(Me.Protokollo) Then strFile = "C:\Office Files\Pdfiles2013\" & Me.Protokollo & ".pdf" If Dir(strFile, vbDirectory) <> vbNullString Then ShellExecute 0, "open", strFile, "", "C:\", SW_SHOWNORMAL Else MsgBox "File not Found!" End If Else MsgBox "Το πεδίο είναι κενό" End If End Sub Θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις. 1) Εάν τα αρχεία τα έχω αποθηκευμένα σε δύο φακέλους (π.χ. τα μισά στο D:\files και τα άλλα μισά στο Ε:\files) πώς μπορώ να το κάνω να ελέγχει και τους δύο φακέλλους και κατόπιν να βγάζει το ανάλογο μήνυμα όπως βγάζει ήδη. 2) Υπάρχει τρόπος η εφαρμογή όταν βρίσκομαι στο ανάλογο αρχείο να ελέγχει εάν υπάρχει αρχείο και εφόσον υπάρχει να αλλάζει χρώμα το πλήκτρο ώστε να γνωρίζω εκ των προτέρων εάν έχει η όχι αρχείο πίσω από το κουμπί. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Άνοιγμα αρχείου word και προσάρτηση δεδομένων | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 23-09-16 21:23 |
άνοιγμα αρχείου pdf με εντολή | ΤΑΣΟΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 14 | 23-09-16 16:05 |
Άνοιγμα αρχείου εικόνας από Treeview | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 22-01-14 12:15 |
[Γενικά] βοήθεια με άνοιγμα αρχείου excel | koumpana | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 20-06-12 12:49 |
Άνοιγμα Αρχείου 'Εξερεύνηση των Windows' με δημιουργία Φακέλου | john-john | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 14-03-12 09:20 |
Η ώρα είναι 06:26.