Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Κατηγορία Υποκατηγορία Αντικείμενα

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-12-09, 03:08
amy Ο χρήστης amy δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Ανδρέας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Πάτρα
Προεπιλογή Κατηγορία Υποκατηγορία Αντικείμενα

Κάθε Κατηγορία έχει Υποκατηγορίες, και κάθε Υποκατηγορία έχει αντικείμενα...
Πως μπορώ με Μία φόρμα να κάνω την εισαγωγή των αντικειμένων και τον καταμερισμό τους σε κατηγορίες και υποκατηγορίες?
Επίσης Πώς πρέπει να διαμορφώσω τις σχέσεις των πινάκων και με ποιά παραπανήσια πεδία, ούτως ώστε σε μιά άλλη φόρμα να μπορώ να βλέπω ΟΛΑ τα αντικείμενα της Κατηγορίας, ανεξάρτητα από το σε ποιά Υποκατηγορία ανήκουν?
Στο αρχείο που στέλνω υπάρχουν οι σχετικοί πίνακες και οι επιθυμητές φόρμες για να γίνω πιό κατανοητός..
Σε άλλους πίνακες που απλά έχω σχέσεις μόνο κατηγορίες και αντικείμενα τα έχω πάει μια χαρά, αλλά εδώ με τις υποκατηγορίες την έχασα τη μπάλα... Όποιος θέλει ας βοηθήσει και ευχαριστώ παιδιά....
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb category.mdb (236,0 KB, 27 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-12-09, 16:35
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλησπέρα...
Ρίξε μια ματιά πόσο κοντά στο ζητούμενο -εκ μέρους σου- ειναι η βάση που επισυνάπτω.
Φιλικά
Νίκος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip ΒΑΣΗ_2.zip (31,0 KB, 25 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-12-09, 21:08

Προεπιλογή

Ευχαριστώ για τη βοήθειά σου φίλε μου...
Σου επισυνάπτω τη βάση σου συμπληρωμένη με το "ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ'..
Θελω να υπάρχει σύνδεση Κατηγορίας Υποκατηγορίας, τέτοια ώστε επιλέγοντας κατηγορία το κόμπο υποκατηγορία να μου δείχνει μόνο τις υποκατηγορίες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία... παρομοίως μετά το κόμπο παρτ για να μπορώ να φιλτράρω τις εγγραφές...
Ρίξε ακόμα μια ματιά και σ' Ευχαριστώ και πάλι
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip ΒΑΣΗ_2.zip (31,8 KB, 11 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-12-09, 12:32
Συντονιστής

Προεπιλογή

Καλημέρα...
Επιλέγεις απο το πρώτο σύνθετο πλαίσιο έστω 'ΠΤΗΝΑ'. Το 2ο τι θες να βγάλει; ( έχω την αίσθηση οτι έχεις ιδιες υποκατηγορίες για τα πτηνά και για τα ζώα !). Το 3ο σύνθετο πλαίσιο -αν έστω στο δεύτερο επιλέξεις ΖΩΑ ,οικόσιτα- τι θες να κάνει; Να εμφανίζει τα οικόσιτα ζώα που έχεις περάσει στην εφαρμογή σου;
Εκτός απο αυτες τις κατηγορίες και υποκατηγορίες που όρισες, θες να υπάχει δυνατότητα ορισμού και άλλων;
Θέλω να βοηθηθείς.
τα λέμε από... αύριο / Νίκος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-12-09, 20:53

Προεπιλογή

Καλημέρα και φχαριστώ Νίκο
Για να γίνω λοιπόν πιο αναλυτικός, πιστεύω ότι οι καταχωρήσεις των "parts" πρέπει πράγματι να έχουν τη μορφή της φόρμας "ΕΙΔΗ" που έστειλες όπου θα προσθέτω "Νυφίτσα" ας πούμε και να την εντάσω από τα compo στην κατηγορία "ζώο" και υποκατηγορία "δάσους" αντίστοιχα (ενώ αν εισαγω "λιοντάρι" να το εντάσω στην κατηγορία "ζώο" και στο compo υποκατηγορία να προσθέτω το "ζούγκλας", φυσικά αντίστοιχα να μπορώ να προσθέσω και νέα κατηγορία, "θαλάσσια" ας πούμε στο compo κατηγορία)..
Τον τρόπο να προσθέτω νέες κατηγορίες-υποκατηγορίες στα compo (και κατα συνέπεια στους πίνακες) ξέρω να τον κάνω από το event "not in List"
Απλά θα ήθελα να υπάρχει και μια σχέση ανάμεσα στους πίνακες "Κατηγορία" και "Υποκατηγορία" ουτως ώστε το compo υποκατηγορία να μου επιτρέπει να επιλέξω μόνο από τις υποκατηγορίες που έχουν συσχετιστεί με την κατηγορία που επέλεξα στο compo κατηγορία.
Δηλαδή οι ορισμοί Κατηγορία-Υποκατηγορία-Είδη να έχουν μια μορφή δέντρου... Τώρα αν τύχει κάποια υποκατηγορία από την φύση του ορισμού της να ανήκει σε δύο κατηγορίες (πχ το καναρίνι να είναι πτηνό μεν, αλλά και οικόσιτο δε (υποκατηγορία της κατηγορίας "ζώα"), δεν θα με πειράζει να την περάσω ως νέα υποκατηγορία με συσχετισμό και με την κατηγορία "πτηνά"...
Αυτά για τις εισαγωγές.
Για τις αναζητήσεις μου θα ήθελα το εξής
Πάλι από μια φόρμα παρόμοια με την "ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ".. που θα έχει στην κεφαλίδα της ένα compo κατηγορία να επιλέγω την κατηγορία που με ενδιαφέρει.. "πτηνά" ας πούμε...
Από κάτω από ένα compo υποκατηγορία να επιλέγω μία από τις υποκατηγορίες που θα ανήκουν στην κατηγορία αυτή (αποδημητικά ή τοπικά στην περίπτωση των πτηνών.. οι άλλες υποκατηγορίες, που ανήκουν στην κατηγορία "ζώα" δεν πρέπει να εμφανίζονται) και έτσι στη λεπτομέρεια της φόρμας να εμφανίζονται ΜΟΝΟ οι εγγραφές που πληρούν τα κρητήρια των compos κατηγορία και υποκατηγορία.
Δηλαδή
Κατηγορία Ζώα-πτηνά επιλογή "Πτηνά"
Υποκατηγορία Αποδημητικά-τοπικά επιλογή "τοπικά"
Λεπτομέρεια φόρμας (φύλο δεδομένων) Σπουργίτι
Περιστέρι

Επιπλέον σε μία άλλη φόρμα θα με εξυπηρετούσε πολύ να είχα τη δυνατότητα να έχω μόνο compo κατηγορία στην κεφαλίδα και στην λεπτομέρεια να εμφανίζονται όλα τα "parts-είδη" που ανήκουν στην γενικότερη κατηγορία..
Δηλαδή
Κατηγορία Ζώα-πτηνά επιλογή "Πτηνά"
Λεπτομέρεια φόρμας (φύλο δεδομένων) Σπουργίτι
Περιστέρι
Χελιδόνι
Πελαργός
Φυσικά αν για να υλοποιηθούν αυτά χρειάζεται σε κάποιους πίνακες να προστεθούν νέα πεδία (CategID στον subCateg ας πούμε) ή να αλλάξουν οι σχέσεις των πινάκων, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και δέσμευση...

Επιπλέον ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο που μου αφιερώνετε..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-12-09, 16:54

Προεπιλογή

Το μεσημέρι....
έκανα με compoboxes την μπακαλίστικη προσπάθεια που επισυνάπτω...
Αν θες ρίξε μια ματιά στις φόρμες frmSelectPart, selectCateg και SelectSub και έλεγξε αν στέκουν ή θα μου βγάλουν προβλήματα στο μέλλον (σάυτή τη φάση φαίνεται να δουλεύουν)...
Για τις εισαγωγές έκανα τη φόρμα parts που όμως δουλεύει καλά μόνο αν τροποποιώ υπάρχουσες εγγραφές του πεδίου Κατηγορία.. Αν προσθέσω νέα εγγραφή (με τον not in list κώδικα), τότε ενώ καταχωρείται η νέα εγγραφή δεν μπορώ με τον ίδιο τρόπο να κάνω νέα υποκατηγορία κσθότι τα compo Κατ κ ΥποΚατ είναι συνδεδεμένα... Καμμια ιδέα? Μήπως χρειάζεται καποια παραπανίσια σχέση στην σύνδεση των πινάκων?
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip category3.zip (61,2 KB, 10 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-12-09, 17:22
Συντονιστής

Προεπιλογή

Καλησπέρα...
Λόγω χρόνου δεν διάβασα την τελευταία αναφορά σου. Δες το υλικό που επισυνάπτω. Τα ξαναλέμε.
Φιλικά / Νίκος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip ΒΑΣΗ_2.zip (131,3 KB, 20 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 08-12-09 στις 06:58.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-12-09, 07:05
Συντονιστής

Προεπιλογή

Καλημέρα...
Φίλε amy, στη τελευταία αναφορά αντικατέστησα το συννημένο αρχείο. Ρίξε μια ματιά και επ΄ αυτού -του περιεχομένου-θα επανέλθω για περαιτέρω αλλαγές, προσθήκες,... αν χρειαστεί.
Νάσαι καλά/ Νίκος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-12-09, 11:51

Προεπιλογή

Καλημέρα Νίκο
Την είδα την τελευταία βάση και πράγματι όχι μόνο ήταν μια αρκετά ικανοποιητική προσέγγιση αλλά μου έδωσε και τις ιδέες που χρειαζόμουν για να ολοκληρώσω το σκεφτικό μου.. Ξέρω ότι είναι δύσκολο μέσα σε λίγες γραμμές να καταλάβει ο καθένας που έχει διάθεση για βοήθεια, τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο άλλος, αλλά και αυτό το "πάρε-δώσε" γεννάει ιδέες...
Και πάλι ευχαριστώ, και ανεβάζω και την τελική μορφή για περαιτέρω βελτιώσεις (για όπου έχω χρησιμοποιήσει μπακαλίστικους τρόπους) ή για έτοιμη λύση για όποιον του τύχει κάτι παρόμοιο...
Νάσαι καλά Ανδρέας My
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip category_End.zip (96,8 KB, 44 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Πίνακες ] Αντικείμενα Access mousatos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 11-09-13 08:04
[ Ερωτήματα ] Κατηγορία εργαζομένων και επίσημες Αργίες xristos0718 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 31-01-12 11:43
Φόρμες Access ως αντικείμενα σε καρτέλες. Ms-Office-Development Team Access samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα 0 18-02-10 09:54
Διπλοεγγραφή στοιχείων σε ομαδοποιημένη κατηγορία στην Έκθεση PanosPan Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 9 18-02-10 09:41

Η ώρα είναι 20:51.