Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Υποφόρμες, συγχρονισμός
Γεια σας και πάλι Καλό φθινόπωρο Έχω ένα πρόβλημα στη βάση μου και προέκυψε το εξής ερώτημα: Πως μπορούμε να συγχρονίσουμε δύο ίδιες υποφόρμες (η μία σε προβολή φύλλου δεδομένων και η άλλη σε προβολή μονής φόρμας) που βρίσκονται σε διαφορετικές σελίδες μιας κύριας φόρμας); Για να γίνω πιο κατανοητός: Έχω μια κύρια φόρμα με δύο σελίδες (pages) Στη μία έχω βάλει την subform1 και στην άλλη την subform2 (Πρόκειται στην ουσία για την ίδια υποφόρμα, μόνο που η μία είναι σε προβολή φύλλου δεδομένων και η άλλη σε προβολή μονής φόρμας. Όταν καταχωρώ τιμές ή σβήνω εγγραφές στην πρώτη και πηγαίνω στην δεύτερη αυτή μου βγάζει στα αντίστοιχα πεδία κάτι όπως "διεγραμμένο" κ.λ.π. Το ίδιο συμβαίνει και αντίστροφα (από την δεύτερη στην πρώτη). Όταν ανανεώνω βέβαια την κύρια φόρμα όλα είναι εντάξει. Γνωρίζει κάποιος τη λύση ή αν υπάρχει κάποιο παράδειγμα με τέτοιου είδους συγχρονισμό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων Δημήτρης |
| |||
| |||
Δημήτρη οι υποφόρμες σχετίζονται με τον πίνακα. Είσαι σίγουρος ότι τα δεδομένα και των 2 φορμών είναι από τον ίδιο πίνακα;
|
| |||
| |||
Αγαπητέ mousatos Ναι, και για να γίνω πιο σαφής τη μία υποφόρμα (σε προβολή φύλλου δεδομένων) τη χρησιμοποιώ για να βλέπω σωρευτικά τις εγγραφές σε σειρές και την άλλη (σε προβολή μονής φόρμας) τη χρησιμοποιώ για να μπορώ να καταχωρίζω μεγάλο κείμενο (υπόμνημα) σε ένα πεδίο της κάθε εγγραφής. Βέβαια ίσως υπάρχει ευκολότερος τρόπος (πχ, κουμπί με zoom σε ένα πεδίο για καταχώριση κειμένου) αλλά αυτό δεν το έχω βρει πουθενά. Δημήτρης |
| |||
| |||
Δημήτρη, σχετικά με το Zoom σε πεδίο δες εδώ:http://www.ms-office.gr/forum/access...-se-forma.html |
| |||
| |||
Ευχαριστώ παιδιά Η λύση μου βρέθηκε σε υποφόρμα με πεδίο στο οποίο "ζουμάρω" με double click και χρησιμοποιώντας τη συνάρτηση ZoomBox οπότε και ο συγχρονισμός είναι περιττός. Παραταύτα και για την κάλυψη του θέματος του συγχρονισμού (σύνδεσης δύο υποφορμών) που ίσως να ενδιαφέρει κάποιους βρήκα ένα αρκετά καλό παράδειγμα (δείτε συνημμένο). Σας ευχαριστώ |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
φόρμες - υποφόρμες | tolkap | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 17-01-14 19:17 |
Συγχρονισμός - Ενημέρωση, Διπλοεγγραφές | kellis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 27-11-13 20:40 |
Συγχρονισμός Φόρμας με υποφόρμα | stelianta | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 23-01-12 21:32 |
Φόρμες, υποφόρμες, παράδειγμα με διαγράμματα | agi37 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 18 | 01-08-10 16:54 |
Η ώρα είναι 08:27.