Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Προσάρτηση εγγραφής σε πίνακες με στοιχεία από φόρμα.
Καλημέρα σας , Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Στον πίνακα "Παραγγελίες" καταχωρώ όλες τις παραγγελίες μου , και στον πίνακα "Λεπτομέρειες Παραγγελιών" , τις λεπτομέρειες κάθε παραγγελίας (Ποσότητα , Τιμή Μονάδος). Οι δύο πίνακες συνδέονται μεταξύ τους με το πεδίο Κωδ. Παραγγελίας. Τώρα.... Μέσω μιας φόρμας και ερωτήματος εντοπίζω μία συγκεκριμένη εγγραφή τα στοιχεία της οποίας εμφανίζονται στην φόρμα. Αυτό που θέλω να κάνω είναι , πατώντας ένα κουμπί να καταχωρούνται αυτά τα στοιχεία στους πίνακες με μικρές τροποποιήσεις ΣΑΝ ΝΕΑ ΕΓΓΡΑΦΗ. Καμιά ιδέα; Καλό 15 Αυγουστο |
| |||
| |||
Γεια χαρά Γίνε λίγο πιο σαφής Όταν λες μικρές "τροποποιήσεις" τι εννοείς; Μήπως νέα πεδία; Επίσης λές: "..αυτά τα στοιχεία στους πίνακες..." Ποιους πίνακες - εννοείς στον πίνακα "Παραγγελίες"; Ανέβασε ένα αρχείο της db σου με κανα δυο τρεις εγγραφές για να συννενοηθούμε Καλό 15γουστο Δημήτρης |
| ||||
| ||||
καλησπέρα Στο κουμπί γράψε κάτι σαν αυτό. Κώδικας: Private Sub cmd_addnew_Click() With Me.RecordsetClone .AddNew !imera_ar = Me.imera_ar !apo = Me.apo !ar_mitroo = Me.AM .Update End With End Sub Εφόσον έχεις πρωτεύον κλειδί στη σύνδεση των δύο πινάκων, κάνεις προσθήκη νέου Record μόνο στον πίνακα με το 'ξένο' κλειδί που υποπτεύομαι ότι υπάρχει στον πίνακα με τις λεπτομέρειες των παραγγελιών. Αν θέλεις πάλι να διορθώσεις κάτι από τον πίνακα με το πρωτεύον κλειδί, πρέπει αντί .AddNew να χρησιμοποιήσεις .Edit Ελπίζω να πρόσθεσα στη συζήτησή σας Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Κάπως έτσι.
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Είναι δύσκολο να ανεβάσω την βάση για λόγους ασφαλείας. Η προσέγγιση του Νίκου είναι αυτή που ταιριάζει νομίζω. Νίκο κάνει εγγραφή νέα στον αρχικό πίνακα "Παραγγελίες" όμως θέλω να κάνει αντιγραφή στην ουσία και τα στοιχεία του πίνακα ¨Λεπτομέρειες Παραγγελιών". Στην ουσία θέλω να κάνω αντιγραφή της υπάρχουσας εγγραφής αλλάζοντας μόνο 2 στοιχεία στον πίνακα Παραγγελίες. Τα στοιχεία που αναφέρονται στον πίνακα Λεπτομέρειες Παραγγελίες παραμένουν ίδια. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα. Θα πρέπει να δημιουργήσεις και να ανεβάσεις μια παραδειγματική βάση στο φόρουμ με 2 - 3 εγγραφές στους πίνακες για να μπορέσουμε να σου δώσουμε την κατάλληλη απάντηση. Με εκτίμηση Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Ενα παράδειγμα
Ανεβάζω ενα παράδειγμα. Η φόρμα OrderA καταχωρεί πληροφορίες στον πίνακα "Παραγγελίες" και στον πίνακα "Λεπτομέρειες Παραγγελιών" . Το πεδίο 1 καθορίζει αν είναι αγορά (2) ή αν είναι πώληση (1). Η συγκεκριμένη καταχώρηση είναι μία αγορά από ένα πελάτη με αριθμό παραστατικό αυτό που φαίνεται στο πεδίο Αγορά. Αυτό που θέλω να κάνω είναι το εξής. Πατώντας το κουμπί "Τριγωνική" (σημείο 2) , εμφανίζεται το σύνθετο πλαίσιο "Πελάτης" (σημείο 3). Επιλέγω πελάτη που θέλω και στην συνέχεια πατώ το κουμπί "Εκτέλεση" (σημείο 4). Τότε , θέλω να δημιουργηθεί μια νέα εγγραφή στον πίνακα "Παραγγελίες" με τα στοιχεία της πρώτης με την διαφορά ότι ο νέος πελάτης θα είναι αυτός που επέλεξα από το σύνθετο πλαίσιο "Πελάτης" και κάποιες αλλαγές , όπως ο αριθμός του πεδίου Αγορά θα πάει στο πεδίο Πώληση , και η φύση της συναλλαγής από 2 θα γίνει 1. Τα στοιχεία που βρίσκονται στην δευτερεύουσα φόρμα και αφορούν καταχώρηση στον πίνακα ¨Λεπτομέρειες Παραγγελιών" θα παραμείνουν ίδια και στην νέα εγγραφή. Ο κώδικας που παραθέτει ο Νίκος Δ. κάνει την εγγραφή στον πίνακα "Παραγγελίες" αλλά δεν κάνει την εγγραφή στον πίνακα ¨λεπτομέρειες Παραγγελιών" |
| ||||
| ||||
Αγαπητέ φίλε καλημέρα. Με την εικόνα που ανέβασες έγινε απόλυτα σαφές το ζητούμενο σου. Αν είχες ανεβάσει μια παραδειγματική βάση στο φόρουμ με 2 - 3 εγγραφές στους πίνακες θα έπαιρνες μια ακριβέστερη απάντηση και δεν θα χρειαζόταν να δημιουργήσουμε ολόκληρο παράδειγμα για να σε βοηθήσουμε (δεν έχουμε τέτοια περιθώρια χρόνου). Το συνημμένο παράδειγμα κάνει αυτό που ζητάς. Ελπίζω να βοήθησα. Με εκτίμηση Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
ΣΩΣΤΟ
Καλημέρα , Τάσο ευχαριστώ. Είναι σωστό αυτό ήθελα να κάνω (και το έκανα). Απλά στην δική μου περίπτωση με το πάτημα του κουμπιού αλλάζουν και μερικά χαρακτηριστικά της εγγραφής όπως η φύση της συναλλαγής (το κάνω από αγορά , πώληση) . Ανεβάζω ένα καινούργιο παράδειγμα ώστε να δείξω πως γίνεται τώρα η εγγραφή μετά από την εκτέλεση της εντολής. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Εκθέσεις ] Έκθεση με στοιχεία από Φόρμα | Free_Ghost | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 07-02-15 16:23 |
[ Φόρμες ] Διαγραφή εγγραφής σε φόρμα | xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 10-11-14 22:59 |
[ Φόρμες ] Προβολή συνδεμένων στοιχείων από δυο πίνακες στη φόρμα | CR88 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 02-11-14 00:15 |
Πρόβλημα με φόρμα που παίρνει στοιχεία απο ερώτημα | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 13-02-14 04:18 |
Μία φόρμα ...δύο πίνακες | dimnot | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 24-08-11 21:48 |
Η ώρα είναι 07:25.