Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Πρόβλημά με τους Ελληνικούς χαρακτήρες
Καλημέρα! έχω συνδέση την access με τη βάση της ιστοσελίδας μου χρησιμοποιόντας Data Sources (ODBC) το πρόβλημα που έχω είναι ότι όπου υπάρχουν Ελληνική χαρακτήρες μου εμφανίζει ?????? ερωτιματικά! |
| |||
| |||
Καλημέρα Πάνο Ποιον driver χρησιμοποιείς? Με τον mysql odbc 5.1 driver δεν έχω τέτοια προβλήματα. Αντίθετα με τον 3.5.1 είχα θέμα με τα ελληνικά. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Πάνο! Θα πρέπει να γνωρίζουμε τη συμβολοσειρά (Connection string) που χρησιμοποιεί η βάση του υπολογιστή σου για να συνδεθεί με τη βάση της ιστοσελίδας ή αν χρησιμοποιείται σύνδεση DSN. Δεν γνωρίζουμε επίσης αν πρόκειται πχ. για MySQL ή Ms-SQL κλπ. Εάν η εφαρμογή σου συνδέεται με MySQL φρόντισε να επιλέξεις το πρόγραμμα οδήγησης (Driver) με την ονομασία: MYSQL ODBC x.x Unicode Driver. Ίσως χρειαστεί να προσθέσεις την παράμετρο απόκωδικοποίησης χαρακτήρων και να δώσεις την κατάλληλη τιμή πχ. UTF-8Δώσε μας περισσότερα στοιχεία για να σε βοηθήσουμε. Με εκτίμηση Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Καλημέρα! η σύνδεση είναι με DNS! η βάση στην ιστοσελίδα είναι MySQL (JOOMLA) στο Tab Connect option στο πεδίο Character set επέλεξα utf8 Μόλις το έκανα έβγαλε τα ερωτιματικά και μου εμφανίζει ΚΙΝΕΖΙΚΑ!
|
| ||||
| ||||
Δοκίμασε: iso-8859-7 (δεν είμαι σίγουρος αν η σύνταξη είναι η κατάλληλη - greek ή ISO8859_7) Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 05-07-13 στις 11:00. |
| |||
| |||
Το πρόβλημα λύθηκε όταν αντικατέστηασα το Data Sources (ODBC) 3,5 με πιο ενημερωμένο Data Sources (ODBC) 5.2 και επέλεξα Data Sources (ODBC) 5.2 unicode driver στο tab System DNS Και για όσους θέλουν συνδέσουν την βάση της Ιστοσελίδας τους με την access ο τρόπος τα σύνδεσα είναι ο εξής! Ανοιξα μια πόρτα στην IP μου στον server! αν δεν έχετε σταθερή IP θα πρέπει να επισκεφτητε μια ιστοσελίδα για σας δώσει όνομα στην IP σας ώστε να μην αλλάζει όπως γίνεται με τις ιστοσελίδες! εγώ προσωπικά χρησιμοποιήσα την noip.com Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη synti : 06-07-13 στις 19:22. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Χαρακτήρες σε συναρτήσεις | gianast | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 04-10-13 10:09 |
[VBA] Πρόβλημα με ελληνικούς χαρακτήρες σε μακροεντολές του Excel 2013 | dr lag | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 22-02-13 20:58 |
[Γενικά] μετατροπή κειμένου σε αγγλικούς χαρακτήρες | john_gringo | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 29-08-11 14:56 |
[Συναρτήσεις] Excel, σύγκριση κελιών με αλφαριθμητικούς χαρακτήρες. | panda | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 23-02-11 00:34 |
[ Active X Controls ] Βάση δεδομένων με δυσανάγνωστους χαρακτήρες | chris1978 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 20-12-10 20:16 |
Η ώρα είναι 07:58.