Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Λάθος σε Dcount με iif
θέλω να βάλω σε ερώτημα το παρακάτω το οποίο όμως δεν μου δουλεύει μήπως γνωρίζετε που είναι το λάθος στην σύνταξη.. Eκφρ1: IIf([Πεδίο 1]=(Τιμή Πεδίου 1 που θέλουμε);"=DCount("[Πεδίο 2]";"Πίνακας Πεδίου 2";"[Πεδίο 3] = 'Τιμή Πεδίου 3 που μετράμε' ")";"Μήνυμα") Βασικά θέλω να μετράει τις εγγραφές του Πεδίου 3 που έχει την τιμή ΑΑΑ με την προϋπόθεση όμως ότι η τιμή στο Πεδίο 1 να είναι ΒΒΒ |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Η Dcount() δίνει αριθμό. Αντικατέστησε το τμήμα του κώδικα Κώδικας: "=DCount("[Πεδίο 2]";"Πίνακας Πεδίου 2";"[Πεδίο 3] = 'Τιμή Πεδίου 3 που μετράμε' ")" Κώδικας: Αν η εντολή IIf([Πεδίο 1]=(Τιμή Πεδίου 1 που θέλουμε);"5";"Μήνυμα") Με εκτίμηση Νίκος |
| |||
| |||
Νίκο καλημέρα. Θα το ελέγξω το βράδυ τώρα είμαι στην δουλειά και δεν μπορώ να ασχοληθώ.. Βασικά για να το κάνω πιο κατανοητό ας φανταστούμε 3 πεδία Πεδίο 1 = α/α Πεδίο 2 = Επίθετο Πεδίο 3 = Όνομα Εγώ θέλω να μου μετράει π.χ. πόσοι έχουν το όνομα "Νίκος" στην βάση αλλά το επίθετο τους να είναι "Παπαδόπουλος" Θα κοιτάξω το βράδυ διότι κάπου στραβώνει.. |
| |||
| |||
Παράθεση:
Χρήστο, σ΄ ένα κελί του query γράψε : Κώδικας: IIf((IsNull(DCount("[Onoma]";"Onoma_Pinaka";"[Onoma]='Nikos' And [Epitheto]='Papas'")) or DCount("[Onoma]";"Onoma_Pinaka";"[Onoma]='Nikos' And [Epitheto]='Papas'")=0); DCount("[Onoma]";"Onoma_Pinaka";"[Onoma]='Nikos' And [Epitheto]='Papas'");"MHNYMA") |
| |||
| |||
Κώστα ευχαριστώ που το είδες, το θέμα είναι πώς ο συγκεκριμένος κώδικας δεν μετράει τις εγγραφές που θέλω, απλά σε κάθε εγγραφή βγάζει την λέξη που του δίνουμε "ΜΗΝΥΜΑ" Υ.Γ. Κώστα ο κώδικας σου μου έδωσε ιδέα, τον τροποποίησα (πετσόκοψα) και δούλεψε. Τελικά ήταν πολύ πιο απλό. Eκφρ1: DCount("[Onoma]";"Onoma_Pinaka";"[Onoma]='Nikos' And [Epitheto]='Papas'") Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Free_Ghost : 15-06-13 στις 20:51. |
| |||
| |||
καλό μεσημέρι στο forum. Χρήστο, έχεις δίκιο για να σου βγαίνει και μήνυμα στον κώδικα συμπλήρωσε τα κόκκινα, πάντα ο κώδικας σε μία γραμμή Κώδικας: IIf((Not IsNull(DCount("[Onoma]";"Onoma_Pinaka";"[Onoma]='Nikos' And [Epitheto]='Papas'")) or DCount("[Onoma]";"Onoma_Pinaka";"[Onoma]='Nikos' And [Epitheto]='Papas'")<>0); DCount("[Onoma]";"Onoma_Pinaka";"[Onoma]='Nikos' And [Epitheto]='Papas'");"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ") |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λάθος αποτέλεσμα | tsakan | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 12-01-16 18:44 |
[ Εκθέσεις ] Λάθος στο άθροισμα | xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 17-02-14 10:09 |
[ Φόρμες ] Λάθος πράξεις | kantidenos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 23-09-13 12:26 |
Λάθος σε κώδικα | ΤΖΙΜΗΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 17-10-11 12:34 |
Η ώρα είναι 08:25.