Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Access Για πρακτορείο ταξιδιών
Καλησπέρα παιδιά (νέος στην πάρεα σας) Μου ζήτησα να κάνω (ένα πρόγραμμα) το οποίο θα κρατάει τα ονόματα τον πελατών για ένα πρακτορείο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να κάνω μια Access όπου θα ορίσω τα πεδία που μου ζητούν ώστε να έχω ένα θετικό αποτέλεσμα... Οι γνώσεις μου όμως σε κάποιο σημείο σταματούν και γι αυτό χρειάζομαι τα φώτα σας... ! Παρακάτω σας γράφω το τι ζητούν και ποιο κάτω το τι έχω φτιάξει μέχρι τώρα. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ------------------------------------ 1) ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΠΕΛΑΤΩΝ 2) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 3) ΚΩΔΙΚΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ/ ΑΡΙΘΜΟ VOUCHER 4) ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ 6) ΤΙΜΗ ΕΚΔΟΜΩΝ 7) ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ/ΜΗΝ/ΕΤΗΣΙΑ 8) ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ (Π.Χ TUI) 9) ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 2shared.com/document/e6V52c-S/Reserved.html]Reserved.mdb download - 2shared Αυτά που θέλω να φτιάξω ακόμα είναι το (στατιστικά εβδομαδιαία/ μήνα /ετήσια) κατόπιν επιλογή ημερομηνίας, να χρειάζεται check in για να μπορεί να γίνει επιλογή εκδρομής και εφόσον γίνει επιλογή να μπαίνει αυτόματα η τιμή και τέλος να μπορώ να πρόσθετο ξενοδοχεία πρακτορεία και τόπους εκδρομών μέσο φόρμας η upoformar... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Spirosgr : 02-06-13 στις 01:05. Αιτία: wrong topic |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Μη αρχίζεις εφόσον δεν έχεις ευχέρεια! Αυτή η εφαρμογή θέλει να έχεις γνώσεις, χρόνο και 'κότσια'... Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Εάν θα μπορούσατε να μου μεταλαμπαδεύσετε κάποιες από τις γνώσεις σας θα ήμουν ευχαριστημένος... Κατόπιν ψαξίματος και αρκετής βοηθειας από μια συμφοιτήτρια καταφέραμε να βγάλουμε μια έκθεση όπου θα τα βγάζει ομαδοποιημενα ανά προορισμό και με το τελικό σύνολο. Βεβαια κάτι δεν έχουμε ορίσει σωστά οποτε έχουμε ένα λάθος στα αποτελέσματα όσον αφορά τις ημερομηνίες...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 06-06-13 στις 12:56. Αιτία: Αφαίρεση παράθεσης |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Διαβάζοντας την πρώτη σου ανάρτηση, δεν υποψιάστηκα ότι έχεις προχωρήσει την εργασία σου... Ανέβασε τον πίνακα ή το ερώτημα από το οποίο αντλεί τα δεδομένα σου η αναφορά, καθώς και την ίδια την αναφορά, με μερικές -υποθετικές- εγγραφές και γράψε ποιο είναι το πρόβλημα. Τα λέμε λοιπόν... Νίκος |
| |||
| |||
Μέχρι στιγμής έχουμε φτιάξει αυτό 2shared.com/file/dZZE7shU/test_DB.html (από μπροστά μπαίνει www) Λοιπό το θέμα τώρα ποιο είναι... έτσι όπως το έχουμε κανε εκτελώντας την έκθεση έπρεπε να βγάζει τιμές εντός των τιμών που δίνουμε. Παράδειγμα: υπάρχουν 3 διαφορετικές ημερομηνίες όπου είναι (1/1/2013, 5/6/2013, 7/6/2013) Η λογική είναι ότι όταν εγώ βάλω στην έκθεση από (πχ)7/6/2013 μέχρι 7/6/2013 να μου βγάλει τις "εκδρομές" της μέρας αυτής. Το αποτέλεσμα όμως είναι να τα βγάζει όλα μαζί ότι εγγραφη υπάρχει. Έχω 14 test εγγραφες. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 06-06-13 στις 12:56. Αιτία: Αφαίρεση παράθεσης |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Μελέτησε το ερώτημα... Νίκος Υστερολόγιο: Να κάνεις συμπίεση και επιδιόρθωση των βάσεων. Γεμίζουν σκουπίδια! Δες πόσο πιο ανάλαφρη είναι αυτή που επιστρέφω. Κάτι ακόμη: μπορείς να κάνεις αναρτήσεις αρχείων μέσω του φόρουμ, αν εργασθείς με την επιλογή "Διαχείριση συνημμένων αρχείων" |
| |||
| |||
Το παλιό ερώτημα εάν έβαζα αληθινή ημερομηνία απλός θα μου έβγαζε όλα τα αποτελέσματα... είτε συμβάδιζαν είτε όχι... Τώρα βγάζει ακριβώς ότι ορίζω >= <= . Ευχαριστώ για την διόρθωση ! Τώρα για το συμπίεση και επιδιόρθωση των βάσεων. Υπάρχει πιθανότητα απώλειας εγγραφων η διαφορων στοιχείον μέσα στην βάση ? (όντως είναι ποιο ανάλαφρη) Και αν όχι γίνετε μέσο μακροεντολής μέτο που ανοίγει η Access να τρέχει αυτόματα ? Δεν το ήξερα/κοίταξα ότι υπάρχει αυτή η επιλογή ευχαριστώ για την πληροφόρηση. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Εργάζεσαι μα κάποια βάση και πατάς το κουμπί επάνω-επάνω και αριστερά στην οθόνη. Ανοίγει κατάλογος επιλογών και επιλέγεις το "Διαχείριση". Στη συνέχεια "Συμπύκνωση και επιδιόρθωση". Είναι ό,τι καλύτερο μετά από τις όποιες διορθώσεις ή προσθήκες... Αυτά... και καλή συνέχεια. Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και για τις συμβουλές !
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 06:14.