Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [ Φόρμες ] Αρχείο ειδών ταμειακής

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Κλειστό Θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-05-13, 21:59
Όνομα: Παύλος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Αρχείο ειδών ταμειακής

Γεια σας.
Πήρα πρόσφατα μία ταμειακή, που δείχνει καλή όμως δεν με βοηθάει στο να περνάω τα προϊόντα με το Barcode. Το πρόγραμμά της είναι το μόνο που μπορώ να χρησιμοποιήσω, αλλά είναι απογοητευτικό. Δεν την συνδέω με το laptop παρά μόνο όταν θέλω να αλλάξω κάτι στα είδη.
Όμως η βάση δεδομένων του προγράμματος είναι .mdb (access 97).

Βρήκα πως μπορώ να συνδέσω σε μία άλλη βάση δεδομένων (access 2010), μόνο τον πίνακα των ειδών που με ενδιαφέρει, να εισάγω τα είδη από την παλιά μου ταμειακή και να τα αλλάζω από εκεί.

Τώρα μένει να φτιάξω μία φόρμα που με αυτήν θα δουλεύω και ελπίζω να καταφέρω να την κάνω φιλική προς το χρήστη, γιατί θα το δουλεύουν κατά καιρούς διάφορα άτομα.

Το πρόβλημά μου:
Ο πίνακας που έχω είναι χωρίς πρωτεύον κλειδί, με τα περισσότερα πεδία «κείμενο». Πως μπορώ να κάνω την φόρμα σε ένα από αυτά τα πεδία να το χειρίζεται σαν πρωτεύον κλειδί με αυτόματη αρίθμηση; (για νέες εγγραφές)
Επίσης πως μπορώ από ένα πίνακα που να έχει τα τμήματα της ταμειακής (1,2,3…) και στην ίδια σειρά (περιγραφή, Αρ. ΦΠΑ, ΦΠΑ), να διαλέγω ένα από τα πεδία του (περιγραφή), και να εισάγονται οι αντίστοιχες πληροφορίες στα αντίστοιχα πεδία που ανήκουν στον πίνακα της ταμειακής;
Ακόμη υπάρχει ένα πεδίο που παίρνει τιμή 0 ή 1 και το «1» σημαίνει ότι έγιναν αλλαγές και πρέπει να ενημερωθεί η ταμειακή. Γίνεται μέσα από την φόρμα να ενημερώνεται αυτόματα αυτό το πεδίο όταν αλλάξω κάτι; (για νέες εγγραφές βάζω “default value =1”)
Όλα αυτά χωρίς να αλλάξω την δομή του συνδεδεμένου πίνακα, γιατί μετά ίσως να μην τον δέχεται το πρόγραμμα της ταμειακής.
Σας ευχαριστώ.
Παλιά 23-05-13, 12:50
Όνομα: Παύλος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Κατάλαβα ότι όπως το έγγραψα δεν βοηθάω στο να μου απαντήσει κάποιος.
Ήδη κάποια από αυτά που ρωτάω μετά από εντατική μελέτη του forum νομίζω ότι θα τα καταφέρω μόνος μου.
Καλύτερα να αναρτήσω καινούριο post με τα τυχόν ερωτήματα που θα έχω μαζί με την νέα βάση δεδομένων αφού τελειώσω, ώστε να ζητήσω πλέον μόνο συγκεκριμένα πράγματα.

Ευχαριστώ πολύ.
Κλειστό Θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Γενικά] Συσχέτιση κωδικών ειδών και σύγκριση τιμών nikosjc Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 26-05-16 10:30
[Excel07] Βοήθεια για ένα αρχείο gfevran Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 8 16-06-14 13:51
[ Ερωτήματα ] Αναζήτηση σε αρχείο mdb zaf_4 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 03-09-13 13:24
[ Φόρμες ] Ενημέρωση τιμών με barcode ταμειακής. vourosp Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 11 28-05-13 01:05

Η ώρα είναι 06:09.