Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Φόρμα, Έκθεση, Ενημέρωση πίνακα
Χαιρετώ το forum, με λένε Βαγγέλη και εδώ και λίγο διάστημα προσπαθώ να φτιάξω μια βάση δεδομένων για την δουλειά μου. Έχω φτιάξει κάποια πράγματα αλλά βέβαια έχω κολλήσει και σε κάποια άλλα στα οποία θα ήθελα τη βοήθεια σας. Η λογική μου είναι κάποιοι πίνακες στους οποίους υπάρχουν κάποια στάνταρ δεδομένα και από σύνθετα πλαίσια γίνεται επιλογή τους καθώς και κενά κελιά τα οποία συμπληρώνω εγώ. Έχω φτιάξει κάποιες φόρμες από αυτούς τους πίνακες και σε κάποιες από αυτές τις φόρμες υπάρχουν και υποφόρμες. Τα ερωτήματα λοιπόν που θέλω να κάνω είναι τα εξής: 1)Στη φόρμα Διαχείριση Διπλωμάτων (Πίνακας Διπλώματα) θέλω στην ημερομηνία έκδοσης διπλώματος την οποία περνάω εγώ να προσθέτει 1,2,3,5 ή 15 χρόνια ανάλογα την επιλογή μου. Ένας τρόπος που σκέφτηκα είναι γίνεται με το πάτημα κουμπιού (με τον κατάλληλο κώδικα) ή με ένα πλαίσιο και γράφοντας εγώ 1,2,3,5 ή 15 χρόνια να τα προσθέτει. Αυτό που κατάφερα να κάνω είναι σε ένα πλαίσιο κειμένου να προσθέσω στην ημερομηνία έκδοσης το 1095 για +3 χρόνια, αλλά δεν με εξυπηρετεί. Επίσης το αποτέλεσμα αυτού του πλαισίου πρέπει να ενημερώνει το αντίστοιχο στον πίνακα. 2)Πως μπορώ σε μια έκθεση να εκτυπώνω μόνο μια εγγραφή και όχι όλες. Στη φόρμα Διπλωμάτων και στα οικονομικά έχω μία υποφόρμα (φόρμα αποδείξεων). Εκεί λοιπόν πατώντας εκτύπωση θέλω να μου εκτυπώνει μόνο την τρέχουσα εγγραφή και όχι όλες. 3)Και τέλος η σημαντικότερη ερώτηση που θέλω να κάνω. Πάλι στη φόρμα Διπλωμάτων υπάρχει μια καρτέλα που λέει Μαθήματα. Εκεί λοιπόν έφτιαξα μία φόρμα (φόρμα μαθημάτων με τον αντίστοιχο πίνακα μαθημάτων). Εκεί υπάρχουν αρκετά πεδία τα οποία είναι από αναπτυσσόμενες λίστες και επιλέγω τι θέλω. Βάζοντας ώρα έναρξης και ώρα λήξης θέλω να μου μετράει πόσες ώρες είναι (π.χ. 12:00 έναρξη 15:00 λήξη άρα 3 ώρες). Σε κάποιο πλαίσιο κειμένου θα πρέπει να τις αθροίζει σε θεωρία και πρακτικά (στο excel το έκανα με sumif). Επίσης μια άλλη παράμετρος που θέλω να ρωτήσω είναι εάν επιλέγοντας π.χ. τύπος μαθήματος ‘θεωρία’, κατηγορία ‘Β’, το κεφάλαιο να είναι κάποια απ’ όλη τη λίστα (δλδ αν έχει 50 επιλογές και στο Β αντιστοιχούν 15 να βγαίνουν μόνο αυτά) Και τέλος στον καθηγητή να μετράει τις ώρες σαν σύνολο ανά ημερομηνία Συγνώμη για το μακροσκελές του post. Κάθε βοήθεια ή γνώμη για διαφορετική σκέψη στην σχεδίαση δεκτή. Επισυνάπτω και τη βάση που έχω φτιάξει. Ευχαριστώ |
| |||
| |||
Βαγγέλη καλό απόγευμα και στο υπόλοιπο forum. Για το πρώτο ερώτημα σου: πιός είναι ο κανόνας, για να προστίθετε 1 έτος στο πεδίο [ημερομηνία έκδοσης διπλώματος], ποιός για 2 έτη ... Για το δεύτερο ερώτημα σου: κοίτα το συννημένο άρχειο στο tab οικονομικά, στο πλήκτρο εκτύπωσης στην φόρμα Διπλωμάτων, τον κώδικα. Για το τρίτο ερώτημα σου: το tab μαθήματα δεν έχει πεδία |
| |||
| |||
Παράθεση:
Γενικά τα διπλώματα πλεον λήγουν ανά 25 χρόνια και αν είναι επαγγελματικό είναι ανά 5 χρόνια. Αλλά υπάρχουν πάντα και κάποιες εξαιρέσεις. Εγώ απλά θέλω να το επιλέγω εγώ ανάλογα την κάθε περίπτωση. 2)Είδα στον κώδικα αυτό που έχεις γράψει αλλά πατώντας το κουμπί εκτύπωση δεν κάνει κάτι. 3)Έχεις δίκιο μπορείς να το δεις στη φόρμα μαθημάτων που υπάρχει |
| |||
| |||
Την καλημέρα μου στο forum. Βαγγέλη, μου γράφεις τα κάτωθι. 1)Ο κανόνας είναι λίγο περίπλοκο για να το αποτυπώσουμε σε κώδικα πιστεύω. Γενικά τα διπλώματα πλεον λήγουν ανά 25 χρόνια και αν είναι επαγγελματικό είναι ανά 5 χρόνια. Αλλά υπάρχουν πάντα και κάποιες εξαιρέσεις. Εγώ απλά θέλω να το επιλέγω εγώ ανάλογα την κάθε περίπτωση. 2)Είδα στον κώδικα αυτό που έχεις γράψει αλλά πατώντας το κουμπί εκτύπωση δεν κάνει κάτι. 3)Έχεις δίκιο μπορείς να το δεις στη φόρμα μαθημάτων που υπάρχει. Για το 1 Στη φόρμα Διαχείριση Διπλωμάτων και δίπλα στο πεδίο [ημερομηνία έκδοσης διπλώματος] δημιούργησε ένα πεδίο combo μην το συνδέσεις με πίνακα αλλά βάλε στον μάγο τις τιμές ( με την σειρά) κενό,1,2,3,15 και στις ιδιότητες του πεδίου στο name βάλε cbo_end_dpl Μόλις το δημιουργήσεις και το ονοματίσεις, πήγαινε στις ιδιότητες και στο tab συμβάντα και στο συμβάν AfterUpdate γράψε τον παρακάτω κώδικα. Κώδικας: If IsNull(Me.Ημερομηνία_λήξης_διπλώματος) Then Me.cbo_end_dpl = "" Exit Sub End If If IsNull(Me.cbo_end_dpl) Or Me.cbo_end_dpl = "" Or IsNull(Me.Ημερομηνία_λήξης_διπλώματος) Then Exit Sub Else Me.Ημερομηνία_λήξης_διπλώματος = DateAdd("yyyy", Me.cbo_end_dpl, Me.Ημερομηνία_λήξης_διπλώματος) End If Αν το πεδίο [cbo_end_dpl] είναι κενό τότε δεν θα γίνει τίποτα αλλιώς θα προσθέση στην ημερομηνία την επιλογή σου. Για το 2 αυτήν την ώρα που σου γράφω έχω την βάση που έστειλα και τρέχει μια χαρά. Πρόσεξε αν τυχόν και μεταφέρεις τον κώδικα στα ονόματα των πεδίων. Για το 3 φτιάξτε την φόρμα και στείλε δείγμα. ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΔΕΙΓΜΑ Σημείωση: [B]Ήμαρτον με τα ελληνικά ονόματα στα πεδία και μάλιστα με κενά... ΗΜΑΡΤΟΝ[/B ] |
| |||
| |||
Παράθεση:
Κώστα για το 2 είδα στο παράδειγμα που έστειλες και όντως δουλεύει όπως θέλω. Θα το μεταφέρω στο κανονικό και θα δω. Ελπίζω να μην αντιμετωπίσω πρόβλημα. Για το 3 υπάρχει ήδη η φόρμα Μαθημάτων στα αριστερά που δείχνει όλα τα αντικείμενα. Έτσι θέλω να είναι απλά θα την βάλω ως υποφόρμα στη φόρμα Διπλωμάτων. Για τα ελληνικά φίλε τα χρησιμοποίησα αλλά κατάλαβα "αργά" ότι ήταν λάθος ιδέα... Ευχαριστώ πολύ για το 2. |
| |||
| |||
Την καλησπέρα μου στο forum. Βαγγέλη, κοίτα το συνημμένο αρχείο. 1. Στον πίνακα μαθημάτων έκανα το πεδίο "΄Ωρες" τύπου αριθμό, στην φόρμα πρόσθεσα ένα txt πεδίο και με την function ValueToTime εμφανίζει την διαφορά ώρας. 2. Τα κεφάλαια τα έφτιαξα σε ένα πίνακα, θεωρία και πρακτικά τώρα με βάση τις επιλογές σου εμφανίζονται τα αντίστοιχα Αν έχω ξεχάσει κάτι πες το |
| |||
| |||
Πως μπορω να ενημερωσω ενα κελι ενος πινακα απο ενα πλαισιο κειμενου το οποιο δινει αποτελεσμα μονο του (κανει πραξη σε σχεσημε ενα αλλο κελι π.χ. Σε μια φορμα σε ενα πλαισιο κειμενου δινω τιμη 5€, σε ενα δευτερο πλαισιο κειμενου δινω το φπα 23% και σε ενα τριτο πλαισιο κειμενου υπολογιζεται το συνολικο ποσο.) Πως γινεται το τριτο πλαισιο κειμενου να ενημερωνει τον πινακα;; Ευχαριστω |
| |||
| |||
Παράθεση:
Βαγγέλη, 1. τα πεδία της φόρμας δεν ανήκουν στον πίνακα; 2. αν ανήκουν, όπως καταλαβαίνεις γράφουν στον πίνακα. αν δεν ανήκουν τι θέλςεις να κάνουν, στον πίνακα και σε ποιόν πίνακα, update ή insert Το καλύτερο είναι να δημοσιεύσεις μια test database |
| |||
| |||
Κώστα καλησπέρα σε εσένα και το forum, Παράθεση:
Παράθεση:
Στη Φόρμα Διπλωμάτων στη καρτέλα Στοιχεία Διπλώματος υπάρχει πεδίο: 1) Ημερομηνία έκδοσης Διπλώματος και 2) Ημερομηνία λήξης Διπλώματος. Τη Ημερομηνία έκδοσης Διπλώματος τη γράφω εγώ το Ημερομηνία λήξης Διπλώματος συμπληρώνεται μόνο του (+ 5 έτη πχ). Θέλω λοιπόν το δεύτερο πεδίο να ενημερώνει το αντίστοιχο πεδίο στον Πίνακα Διπλώματα. Όσον αφορά την Ημερομηνία λήξης Διπλώματος που είχαμε πει την προηγούμενη φορά, θέλω πατώντας ένα κουμπί να προσθέτει τα ανάλογα χρόνια (1,3,5,15). Σε αυτό που μου έστειλες αν πχ Ημερομηνία έκδοσης Διπλώματος είναι 24/5/2013 και επιλέξω 1 προσθέτει 1, αν μετά το αλλάξω σε 3 προσθέτει 3 στο προηγούμενο και όχι στο αρχικό. κοίτα το σχέδιο 2,3 για να καταλάβεις τι θέλω να κάνω Επίσης… Έκανα αντιγραφή του κώδικα που μου έστειλες για την εκτύπωση αλλά βγάζει 2 αντίγραφα του συγκεκριμένου παραστατικού, ενώ θέλω 1!!!! Φτιάχνεται; Και.. Θέλω να αθροίσω όλα τα Αρχική Αξία, Έκπτωση, Καθαρή Αξία, ΦΠΑ, Τελική Αξία από τη φόρμα Αποδείξεων Την Αρχική Αξία την έκανα με πλαίσιο κειμένου και τη συνάρτηση: =Άθροισμα([Αξία 1]+[Αξία 2]+[Αξία 3]+[Αξία 4]) και δουλεύει μια χαρά. Αν όμως κάνω το ίδιο αλλά με αυτή τη συνάρτηση: =Άθροισμα([Αρχική Αξία]) μου βγάζει σφάλμα. Είναι λόγω του ότι το Αρχική Αξία είναι πεδίο που υπολογίζεται; Και πως μπορούμε να το ξεπεράσουμε; κοίτα το σχέδιο 4 για να καταλάβεις τι θέλω να κάνω Ευχαριστώ!!!!!!! |
| |||
| |||
την καλημέρα μου στο forum. Βαγγέλη μου γράφεις: Τη Ημερομηνία έκδοσης Διπλώματος τη γράφω εγώ το Ημερομηνία λήξης Διπλώματος συμπληρώνεται μόνο του (+ 5 έτη πχ). Θέλω λοιπόν το δεύτερο πεδίο να ενημερώνει το αντίστοιχο πεδίο στον Πίνακα Διπλώματα. Μα η Ημερομηνία λήξης Διπλώματος είναι πεδίο του πίνακα τουλάχιστον στην DB που δημοσίευσες. Στην φόρμα Διπλωμάτων στο tab Στοιχεία Δπλωμάτων τπ πρδίο Ημερομηνία λήξης Διπλώματος είναι πεδίο του πίνακα. Αγου λοιπόν είναι πεδίο του πίνακα έστβ ότι έχει ημερομηνία 13/05/2013 και του προσθέσεις 1 χρόνο, τότε θα γίνει update και θα δείχνει 13/05/2014. Η προηγουμένη τιμή δηλ. 13/05/2103 μετά την ενημέρωση δεν υπάρχει. Μήπως θέλεις κάτι άλλο, πραγματικά δεν καταλαβαίνω. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Πίνακες ] Ενημέρωση πίνακα από φόρμα | caudillo | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 21-07-15 23:41 |
Αθροίσματα σε φόρμα και ενημέρωση πεδίου σε πίνακα. | steliosgr | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 23-03-14 11:07 |
[ Φόρμες ] Ενημέρωση Πίνακα που δεν σχετίζεται με την φόρμα | stelianta | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 20-02-12 12:51 |
[ Φόρμες ] Ενημέρωση Πίνακα από Φόρμα | marpapa | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 12-09-11 22:58 |
Ενημέρωση πίνακα απο μη συνδεδεμένη φόρμα | Meteora | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 04-03-09 08:34 |
Η ώρα είναι 19:50.