Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Tool bar
Θα ήθελα να προσθέσω μια tool bar στην κεντρική μου φόρμα.Έχω κατεβάσει ένα παράδειγμα από εδώ,αλλά δεν γνωρίζω πώς θα δώσω εντολές σε κάθε κουμπί να κάνει κάτι συγκεκριμένο....π.χ.να ανοίγει μια φόρμα.Σας ευχαριστώ
|
| |||
| |||
Μιιχάλη Καλημέρα!!!!! Για να εισαχθεί όπως γράφεις μενού στην φόρμα χρειάζονται 2 στοιχεία ελέγχου ένα να εμφανίζει το μενού και ένα να αλλάζει τις εικόνες. Το παιγνίδι όλο παίζει και στα 2 στοιχεία ελέγχου απο την ιδιότητα προσαρμοσμένο.Παίξε λίγο με αυτά. Για να δώσεις εντολή θέλει νομίζω ότι κάπως έτσι θα βάλεις τον κώδικα ΠΧ. Κώδικας: Private Sub Toolbar1_ButtonClick(ByVal Button As MSComctlLib.Button) Debug.Print Button.Index End Sub Κώδικας: Private Sub Toolbar1_ButtonClick(ByVal Button As MSComctlLib.Button) If Button.Index = 1 Then MsgBox "Thanks for using my program" Unload Me End End If End Sub Καλή συνέχεια Φιλικά/Αλέξανδρος |
| |||
| |||
Μιχάλη !!! Μπορείς να αλλάξεις και background και χρώμα στο μενου Κώδικας: Option Explicit Private Sub Form_Load() ApplyChanges End Sub Private Sub ApplyChanges() Dim LngNew As Long 'Χρησιμοποίησε εικόνα με FLAT TB (Toolbar1) LngNew = CreatePatternBrush(Picture1.Picture.Handle) 'Δημιουργεί το φόντο από μια Εικόνα Picture Handle ChangeTBBack Toolbar1, LngNew, enuTB_FLAT '΄Αλλαξε το Backcolor to STANDARD TB (Toolbar2) LngNew = CreateSolidBrush(RGB(240, 120, 120)) 'Δημιουργεί το φόντο από ένα χρώμα (Long) ChangeTBBack Toolbar2, LngNew, enuTB_STANDARD 'Screen Refresh για να δείτε τις αλλαγές InvalidateRect 0&, 0&, False End Sub Private Sub Toolbar1_Click() End Sub Ελπίζω να πήρες κάποιες ιδέες. Φιλικά/Αλέξανδρος |
| |||
| |||
Αλέξανδρε ευχαριστώ για την βοήθειά σου.Απλά δεν μπορώ να βρω που θα βάλω τον κώδικα.Στο event της toolbar δεν έχει κάπου την εντολή on click.Αν μπορείς βοήθεισέ με που να βάλω τον κώδικα.Νάσε καλά
|
| |||
| |||
Μιχάλη!! Πάρε αυτό Αλέξανδρος |
| |||
| |||
Αλέξανδρε τι αρχείο είναι αυτό.Δεν μου βγάζει κάτι.Δεν μπορώ να το δω.Συγνώμη αν ενοχλώ. ................Μόλις το άνοιξα αλλά πάλι δεν μπορώ να βρω που έχεις βάλει τον κώδικα.Σε κάποια event της toolbar η της φόρμας. ................Άκυρο,ημιανάς......... ..Το κατάφερα.Καλό Πάσχα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mikekal1oo : 30-04-13 στις 14:55. |
| |||
| |||
Μιχάλη!! Σου στέλνω το σωστό. Αλέξανδρος |
| |||
| |||
Μιχάλη!!! Δες την βάση αυτή με το ποντίκι στο μενού μιας και είναι στη φάση αυτή. Φιλικά/Αλεξανδρος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 08:06.