Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
ΕΝΤΟΛΗ "Εξοδος σε"
Κατ αρχην θα ηθελα να πω ενα μπραβο στη προσπαθεια που γινετε απο εσας που φτιαξατε αυτο το forum ωστε ολοι εμεις (Σχετικοι ή και λιγοτερο σχετικοι) να εχουμε ενα βημα μεσα απο το οποιο θα λυνουμε αποριες μας και θα μπορουμε να αναπτυξουμε τις γνωσεις μας. Εχω φτιαξει μια μακροεντολη κατα την οποια στο τελος της με την εντολη "Εξοδος σε" στελνω τα δεδομενα ενος πινακα σε excel. Οπως θα θυμαστε ενα απο τα πεδια που μπορω να συμπληρωσω σε αυτη την εντολη ειναι την πληρη διαδρομη και το ονομα του αρχειου που θα βγει. Η ερωτηση μου ειναι : Μπορω καθε φορα που τρεχω αυτη τη μακροεντολη το αρχειο να πηγαινει σε συγκεκριμενο φακελο και η ονομασια του να παιρνει π.χ την τρεχουσα ημερομηνια? Σας ευχαριστω εκ των προτερων |
| |||
| |||
Re: ΕΝΤΟΛΗ "Εξοδος σε"
Καλησπέρα σε όλους! Φίλε/φίλη Deminio, Στο πεδίο “Αρχείο Εξόδου“ περνάς το παρακάτω (θα χρειαστεί προσαρμογή των ονομάτων): Κώδικας: ="C:\FolderForXL\Data_"&Replace(Format(Now();"dd_mm_yy_hh:mm");":";"_")&".xls" Κώδικας: Option Explicit Function OutputToXL() Dim ThePath$ On Error GoTo ErrH ThePath = " C:\FolderForXL\Data_" 'όπου "Data_" = το πρόθεμα του ονόματος του αρχείου. DoCmd.OutputTo acTable, "TableName", "MicrosoftExcelBiff8(*.xls)", ThePath & Replace(Format(Now, _ "dd_mm_yy_hh:mm"), ":", "_") & ".xls", False, "", 0 OutputToXL_Exit: Exit Function ErrH: MsgBox Err.Description Resume OutputToXL_Exit End Function |
| |||
| |||
Φιλε μου κατ αρχην σ ευχαριστω για τη βοηθεια αλλα δες λιγο τι μορφη που μου βγαινει η ονομασια του αρχειου. Data_04_03_εεεε 10_47.xls Δοκιμασα διαφορα πραγματα αλλα επιμενει να βγαινει το ετος "εεεε" και η ωρα 10_47 και οχι 10:47. Κανω κατι λαθος? |
| |||
| |||
Καλημέρα σε όλους! Αυτά είναι δυστυχώς τα κλασσικά προβλήματα της Access που αναλόγως τις τοπικές ρυθμίσεις ή την εγκατεστημένη κωδικοσελίδα των Windows αλλά και την έκδοση Office που χρησιμοποιείται, μπορεί να εμφανίσουν απρόσμενα αποτελέσματα. Δοκίμασε: Κώδικας: ="C:\FolderForXL\Data_" & Replace(Format(Now();"dd_mm_yy_hh" & ":" & "mm");":";"_") & ".xls" Κώδικας: ="C:\FolderForXL\Data_" & Format(Now();"dd_mm_yy") & Format(Hour(Now());" 00") & Format(Minute(Now());"_00") & ".xls" που να περιέχει τους χαρακτήρες: \ / | * ? : " < > Φιλικά |
| |||
| |||
Φιλε Τασο σ ευχαριστω παρα πολυ. Εχω access με ελληνικα σε περιβαλον windows αγγλικα. Αν μετατρεψω τη μακροεντολη σε module (Που ειναι στα αγγλικα) τοτε δουλευει μια χαρα αυτο που μου εστειλες. Υπαρχει κατι που μπορω να κανω ειτε στην access ειτε στα windows ωστε οταν βαζω "εεεε" να το καταλαβαινει η access ως ΕΤΟΣ? Παντως θελω να σε ευχαριστησω για το χρονο σου. Σαμιος Αντωνης |
| |||
| |||
Γεια σας! Φίλε Αντώνη, Στο Control panel των Windows στο εικονίδιο Regional and language settings, στην καρτέλα Regional and Language options επίλεξε στα 2 DropDown "Greek" και "Greece" αντίστοιχα. Ετσι θα μπορείς να χρησιμοποιείς μορφοποιήσεις τύπου "ηη μμ εεεε" κτλ. Επίσης, αν δεν σου εμφανίζονται οι ελληνικοί χαρακτήρες στον VBΕ που σημαίνει ότι δεν θα μπορείς να τρέξεις κώδικα που περιέχει ονόματα αντικειμένων ή μεταβλητών με ελληνικους χαραχτήρες, τότε μπορείς να αλλάξεις την κωδικοσελίδα των Windows σε ελληνική όπως περιγράφεται παρακάτω. Στο Control panel των Windows στο εικονίδιο "Regional and language settings" στην καρτέλα "Advanced" στο DropDown, επίλεξε "Greek.." Ίσως χρειαστεί να επιλέξεις στη λίστα "Code Page Convertion Tables" επιπλέον καταχωρήσεις που έχουν σχέση με Ελληνικά. Θα χρειαστεί να κάνεις επανεκκίνηση του συστήματος. Βέβαια, για να είσαι σίγουρος ότι η εκάστοτε εφαρμογή σου θα μπορεί να τρέξει και σε άλλους «ξενόγλωσσους» υπολογιστές, θα πρότεινα να αποφεύγεις τη χρήση μη λατινικών χαραχτήρων σε όλο το προγραμματιστικό τμήμα της. Φιλικά |
| |||
| |||
Φιλε Τασο, Τα χω κανει ολα αυτα τα οποια μου λες απλα στα ερωτηματα το "εεεε" δουλευει μια χαρα αλλα σε αλλες περιπτωσεις οχι. Ειναι απο τα κολπα της Access οπως λες κι εσυ και το καταλαβαινω απολυτα γιατι μου εχουν τυχει κι αλλα διαφορα!!! Να σαι καλα σ ευχαριστω για ολα. |
| |||
| |||
Νάσαι καλά φίλε μου! Αν μου επιτρέπεις, δεν πρόκειται για Bug της Access, απλά το “εεεε“ θα σου επιστρέψει το έτος, μόνο αν χρησιμοποιηθεί σαν δεύτερο συνθετικό στην συνάρτηση Format(). Επίσης, θα επιστρέψει τον ίδιο του τον εαυτό αν χρησιμοποιηθεί μέσα από την VBA. Τάσος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γράφημα] Εμανίζει "$" αντί "€" | gfevran | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 24-08-14 12:43 |
Εμφανιση "Μηνός" και "Έτους" σε πίνακα και ερώτημα | antonib | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 24-09-12 21:58 |
[ Πίνακες ] Εμφάνιση πίνακα "παρασκηνίου" στο "προσκήνιο" | PanosPan | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 12-10-10 16:33 |
[ Εκθέσεις ] Άθροισμα "σε μεταφορά" στο υποσέλιδο και "από μεταφορά" στην κεφαλίδα | prokopino | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 25-06-10 17:24 |
Η ώρα είναι 08:16.