Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Τιμολόγια προμηθευτών
Καλησπέρα, Ελπίζω να είστε όλοι καλά- έχει καιρό να κάνω login!- Βασικά θέλω να δημιουργήσω μια βάση, η οποία θα χειρίζεται πελάτες και προμηθευτές, κάτι σαν το Northwind data base της Microsoft. Το πρόβλημα μου έγκειται στο γεγονός οτι, θέλω να έχω μια φόρμα στην οποία θα διαλέγω προμηθευτή μέσω lookup. Έπειτα θα πρέπει να δημιουργώ τιμολόγιο για αυτόν τον πελάτη ( έχω πάρει τα προιόντα απο αυτόν και θα τα περάσω σε στοκ) και να περνάω εγγραφές στο τιμολόγιο τα σχετικά προιόντα τα οποία έχω παραλάβει. Τα προιόντα όταν θα τα περνάω θα πρέπει να προβάλλονται μέσω lookup απο τον πίνακα προιόντων, όμως όταν διαλέγω προιον να μου βγάζει και δίπλα την τιμή του και όλα τα σχετικα απο τον πίνακα των προιόντων ΧΩΡΙΣ όμως να μπορώ να δημιουργω καινούργια προιόντα, και το τελευταίο να ενημερώνεται ο πίνακας των προμηθευτών, στον ανάλογο προμηθευτη το balance του, δηλάδή να βγαίνει το τελικό ποσο του τιμολογίου και να φαίνεταιι οτι χρωστάω τόσα στον ταδε προμηθευτή. Βασικά τα ερωτήματα είναι ως εξής: 1. Πώς μπορώ να δημιουργώ εισερχόμενα τιμολόγια τε οποία να συνδέονται με τον ανάλογο προμηθευτή, όμως η φόρμα που θα εισάγω τα προιόντα να είναι drop down-look up- και οταν διαλέγω το προιον να εμφανίζονται και στις ανάλογες στ΄ηλες τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προιόντος ( τιμή ) Δηλ. για κάθε προμηθευτη θα δημιουργείται εγγραφή σε πίνακα, ο οποίος θα περιλαμβάνει τα τιμολόγια και κάθε τιμολόγιο θα έχει σχέση με άλλο πίνακα ο οποίος θα περιλαμβάνει τα προιόντα του κάθε τιμολογίου. Επίσης,είναι καλύτερα να έχω ένα πίνακα για αυτά που χρωστώ σε προμηθευτή και άλλο για τις πληρωμές που κάνω και μετά μέσω ερωτήματος να βγάζω τα τελικά ποσά, ή μπορεί και ένας πίνακας να χειρείζεται και τις δύο πράξεις: αγορά-πληρωμή = υπόλοιπο; Το πρόβλημα μου είναι ότι τα έχω χάσει με τις σχέσεις των πινάκων και πως να εισάξω στα τιμολόγια τα προιοντα με τις τιμές τους. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Με εκτίμηση, Ανδρέας Αχιλλέως Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη SOELLICHA : 23-04-13 στις 12:45. Αιτία: συνημμένο |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Ανδρέα! Κατά τη γνώμη μου είναι πιο εύκολο και γρήγορο να χρησιμοποιήσεις και να μετατρέψεις το πρότυπο "Northwind". Είναι προτιμότερο να τροποποιήσεις την "Northwind" (αφού την μελετήσεις προηγουμένως) όπως υπαγορεύει το σχέδιο σου παρά να προσθέτεις αντικείμενα σε μια βάση δεδομένων που εξαρχής έχει σχεδιαστεί για διαχείριση επαφών. Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Καλημέρα Τάσσο, Ευχαριστώ για το χρόνο σου! Θα προσπαθήσω να ασχοληθώ με το Northwind, αν και εκείνο είναι δυσνόητο για μένα με πολλούς κώδικές και φόρμες τις οποίες δεν μπορώ να ανακαλύψω πώς τις έχουν δημιουργήσει. Αν βρώ δυσκολεία σε αυτό που προσπαθώ να κτίσω τότε ξαναδοκιμάζω το φόρουμ. Καλή Μέρα! Με εκτίμηση, Ανδρέας Αχιλλέως |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 14:38.