Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Tιμή πεδιου μεταξύ δύο textboxes (είτε το ένα ειτε το άλλο)
Καλημέρα παιδιά σε όλους τους φίλους του forum. Επειδή είναι και αργά και το μυαλό μου έχει "κολλήσει" απο τις αμέτρητες ώρες στον υπολογιστή, χρει/άζομαι την βοήθεια σας. Το θέμα είναι σίγουρα απλό αλλά για μένα τώρα ειδικά που είναι και περασμένες πρωινές ώρες, όλα δύσκολα μου είναι. Λοιπόν, Επισυνάπτω μια ΒΔ έτσι ώστε να είμαι απολύτως κατανοητός. Σε αυτό λοιπόν το παράδειγμα υπάρχει μια φόρμα στην οποία εκτος απο κάποια στοιχεία πελάτη, υπάρχουν και κάποια textboxes. Όπως θα δείτε, τα δύο απο αυτά (ctrMale και ctrFemale) παίρνουν δεδομένα απο το πεδίο "Factror" κα συνάμα κάνουν μια απλή (παραδειγματική βέβαια) μαθηματική πράξη. Υποτίθεται ότι η μιά τιμή αντιστοιχεί σε μια τιμή για 'Αντρα" (ctrMale) και η άλλη για "Γυναίκα" (ctrFemale). Έγώ λοιπόν θέλω στο textbox "MainFactor" να μπαίνει αυτόματα η τιμή για κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Αν και προσπάθησα να κάνω κάτι με τις περιορισμένες μου γνώσεις VBA δεν τα έχω καταφέρει. Κλίνωντας, αναφέρω σε κάθε περίπτωση ότι στην πραγματική μου ΒΔ οι δύο τιμές των πεδίων ctrMale και ctrFemale θα προέρχονται απο subform και το πεδίο MainFactor βρίσκεται έξω στην κυρίως φόρμα. Ευχαριστώ εκ προτέρων Γιώργος |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Γιώργο! Στο συνημμένο υπάρχουν 2 πεδία κειμένου: Το πρώτο είναι υπολογισμένο πεδίο. Το δεύτερο παίρνει τιμή μέσω κώδικα VBA και είναι κλειδωμένο ώστε ο χρήστης να μην μπορεί να αλλάξει την τιμή του. Επίσης μπορεί να δεσμευτεί με πεδίο πίνακα για να αποθηκεύεται η τιμή του. Καλή συνέχεια! Με εκτίμηση Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Male / Female και τιμή πεδίου
Τάσο σε χαιρετώ, Σε ευχαριστώ για την παράθεση των παραδειγμάτων που μου έχεις επισυνάψει όμως τα πράγματα είναι κάπως λίγο πιο "περιπλοκα" στην πραγματική ΒΔ που δουλεύω. Για να αντιληφθείς τί ακριβώς εννοώ και για ποιό λόγο χρειάζομαι βοήθεια "κομμένη ραμμένη" στο παράδειγμα που έχω ανεβάσει λέω τα εξής: 1. Στην ουσία ο σκοπός είναι η τιμή του λεγόμενου δείκτη μάζας σώματος (BMR) για άντρα και γυναίκα, που στην προκυμένη περίπτωση υπάρχει ένας μαθημετικός τύπος (στύλ "τρενάκι :-) για κάθε μια περίπτωση (άντρα / γυναίκας). Εγώ για να αποφύγω περεταίρω πολυπλοκότητα στην ΒΔ αυτή την στιγμή "εξάγω" αυτές τις δύο τιμές με την βοήθεια ερωτήματος το οποίο "τραβά δεδομένα" επο το T_Customers (ηλικία ατόμου, ύψος και αρχικό βάρος) καθώς επίσης και μέσω ενός άλλου πινακα που ονομάζεται T_Anthropometric (Σωματομετρία) το οποίο σε κάθε περίπτωση δίνει το πραγματικό βάρος του ατόμου έπειτα απο σχετική σωματομετρία που γίνεται με ειδικό μηχάνημα του οποίου τα δεδομένα του εισάγωνται στην ΒΔ. Έτσι λοιπόν αφού εξάγωνται τα αποτελέσματα που θέλω παρουσιάζονται σε 2 textbox (ένα για καθε περίπτωση) και εγώ τώρα πρέπει σε μια άλλη φόρμα {Στοχομερίας) να παρουσιάζω το ένα απο τα δύο, όποτε αυτο είναι σκόπιμο. Δηλαδή, εάν στην φόρμα F_Customers έχω ανοιχτό έναν άντρα, τότε στην σχετική φόρμα Σωματομετρίας να εμφανίζεται το BMR του άντρα και το άλλο να είναι κρυμμένο. 2. Ένα άλλο θέμα που σχετιζεται με το πιο πάνω είναι και το γεγονός ότι: Τα δύο textboxes για τα BMR αντρα και γυναίκας τα οποία όπως ανάφερα παίρνουν τιμές απο ερώτημα, βρίσκονται σε subform και το κεντρικό πεδίο που θέλω να ενημερώνεται με μια απο τις δύο σχετικές τιμές βρίσκεται στην φόρμα. Ακριβώς για αυτό τον λόγο θα παρακαλούσα οπως εαν μπορούσες να μου παράθετες μια λύση ακριβώς όπως την ζητάω στην βάση που έχω ανεβάσει επειδή θα με βοηθήσει αμέριστα. Ευχαριστώ εκ προτέρων. Υ.Γ: Ξέρω κάποια πράγματα είναι απλά για μερικούς φίλους μας εδώ στο φόρουμ, αλλά όταν δεν έχει κάποιος την εμπειρία προγραμματισμού και απέχει μίλιαααα απο VBA?? |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενημέρωση πεδίου απο άλλο αντικείμενο | th3_b3st | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 07-10-16 09:01 |
[ Πίνακες ] Επαναφορά πεδίου από άλλο πίνακα | Alexandraadami | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 20-07-15 21:37 |
[ Φόρμες ] Συμπλήρωση πεδίου από άλλο πίνακα | ευη79 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 28-04-14 17:31 |
[ Ερωτήματα ] Ενημέρωση πεδίου από άλλο | ΚΩΣΤΑΣ2 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 05-03-12 10:50 |
[ Πίνακες ] Αυτόματη εγγραφή πεδίου από άλλο πεδίο | Free_Ghost | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 01-02-10 08:13 |
Η ώρα είναι 08:20.