Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Σύνθετο ερώτημα
Καλησπέρα παιδιά, είμαι καινούριος στο φόρουμ και θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Φτιάχνω μια βάση δεδομένων στην οποία καταχωρώ τα στοιχεία των υποψηφίων για κάποιες υποτροφίες. Σε κάποια πεδία οι τιμές είναι Ναι/όχι. Αυτό που θέλω να κάνω είναι: όταν το πεδίο λάβει την τιμή Ναι να μου την καταχωρήσει ως 1. Έτσι ώστε στο τέλος να κάνω ένα άθροισμα και μια ταξινόμηση κατά αύξοντα αριθμό και να έχω πάνω πάνω στην ουσία αυτούς με τα περισσότερα Ναι. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός. Ευχαριστώ. |
| |||
| |||
Η Access δίνει αυτόματα την τιμή -1 αν είναι τσεκαρισμένο το ΝΑΙ/ΟΧΙ και την τιμή 0 αν δεν είναι τσεκαρισμένο. Πάντως αν ανεβάσεις ένα δείγμα (με πλασματικά ονόματα) της βάσης σου θα ήτανε καλύτερα για να βοηθηθείς και από τα άλλα παιδιά που είναι ποιο έμπειρα. |
| |||
| |||
Μπορείς να φτιάξεις ένα ερώτημα που να αθροίζει σε μια στήλη τις απόλυτες τιμές των πεδίων Στο όνομα του πεδίου θα βάλεις την παρακάτω έκφραση με όλα τα πεδία που θες Sum(Abs([ονομαπινακα]![πεδιο1])+Abs([ονομαπινακα]![πεδιο2])+......) και θα πατήσεις το κουμπάκι Σ και θα το θέσεις ως Expression Ετσι η τιμή -1 θα γίνει 1 και θα πάρεις ουσιαστικά τον αριθμό των Ναι για κάθε υποψήφιο |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Ερωτήματα ] Ερώτημα επιλογής απο σύνθετο πλαίσιο | andreasp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 03-05-15 13:11 |
[ Φόρμες ] Φίλτρο σε σύνθετο πλαίσιο από πινάκα σχετιζόμενο με άλλο σύνθετο πλαίσιο | Dafnh0106 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 18-01-13 20:12 |
[ Φόρμες ] Σύνθετο Πλαίσιο | nodirem | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 12-08-12 10:33 |
[ Φόρμες ] Σύνθετο πλαίσιο που βασίζεται σε παραμετρικό ερώτημα | sakis297 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 05-02-12 18:58 |
[ Ερωτήματα ] Σύνθετο Ερώτημα | mdragon | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 21-11-11 14:12 |
Η ώρα είναι 20:09.