Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Δεν είναι δυνατό το άνοιγμα περισσοτέρων πινάκων
Αυτο το μήνυμα μου εμφανίζει οταν από προεσκόπιση πάω να εμφανίσω την έκθεση,υπάρχει όριο στους πίνακες και στα ερωτήματα? πόσα μπορείς να συσχετίσεις σε ένα ερώτημα?
|
| |||
| |||
Αν έχεις πολλους πίνακες και ερωτήματα που θελεις να συμπεριλάβεις σε ενα report ίσως θα μπορούσες να σπάσεις το μεγάλο ερώτημα που θες να χρησιμοποιησεις σε ένα κυρίως και καποια επι μέρους που θα φέρεις στην έκθεση σαν υπο-εκθέσεις. Για παράδειγμα... (θα προσπαθησω να το εξηγησω αν και χρησιμοποιω αγγλικη access και δεν 'το χω' πολυ με την ελληνικη ορολογια) Ας πουμε ότι έχεις εναν πίνακα με πρόσωπα, έναν με στοιχεια λογαριασμών του κάθε προσώπου και πολλους πίνακες που συνδέονται με τον πίνακα των στοιχείων λογαριασμών (ιδιο κλειδι σε ολους) Κάνεις τότε μια κεντρικη έκθεση βασισμένος σε ενα ερώτημα που συνδέει μονο τα πρόσωπα και τα στοιχεία λογαριασμών και για τους υπολοιπους πινακες δημιουργεις απο μια εκθεση για το καθενα. Τότε στη σχεδιαση της κεντρικης μπορεις να φερεις τις μικρες υποεκθεσεις μια μια μεσα στην μεγαλη εκθεση με τον ιδιο τροπο που βαζουμε μια υποφορμα σε μια φόρμα. Κάθε φορα που θα φερνεις μια υποεκθεση θα σε ρωταει και με ποιο κλειδι θες να τη συνδεσεις στη κεντρικη. Όλα αυτα βεβαια εφόσον η δομη των πινακων σου ειναι τετοια που το επιτρέπει... Μ αυτο το τρόπο μπορείς να ελαφρύνεις πολυ το κεντρικο ερωτημα |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Το σύνολο των πεδίων που μπορούμε να εμφανίσουμε σε μια έκθεση είναι περί τα 256. Το όριο αυτό αυξάνεται με την χρήση μιας υπο-έκθεσης, όπως περιγράφει η Λία. Σχετικά με το μήνυμα που παίρνεις, έχω την πεποίθηση ότι θα πάψει να εμφανίζεται, αν ζητηθεί από το report να αντλήσει τα πεδία από ερώτημα άμεσα. Δοκίμασε το... ...Δεν θα ήθελα να είμαι ο παραλήπτης μιας έκθεσης με τόσα πολλά πεδία. Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Καλησπέρα! ευχαριστώ για την βοηθειά σας! αναγκαστηκά πρέπει η έκθεση να έχει τόσα πεδία είναι για την έκδοση κοινοχρήστων! όσο αφορά τις υποεκθέσεις δεν θέλω να τις χρησιμοποιήσω γιατί θα έχω πρόβλημα στην σχεδίαση,για να καταλάβεται στην έκθεση θέλω να σχεδιάσω όπως θέλω να εμφανίζετε η εκτύπωση μετα να την δώσω σε τυπογράφο και εγώ μετά να εκτυπώνω μόνο τα δεδομένα Το πρόβλημα είναι τα πεδία που έχει η έκθεση? ή οι πίνακες? |
| |||
| |||
Παράθεση:
|
| ||||
| ||||
Καλημέρα Μάλλον δεν έχεις κατανοήσει την λογική της παρουσίασης πληροφοριών μέσω report, αφού μόνο με τη σκέψη ότι δεν μετράς τα πεδία ενός record, αλλά τα συνολικά δεδομένα που παρουσιάζονται σε μια αναφορά, μπορώ να "δικαιολογήσω" τα γραφόμενά σου. Περίπου 50 πεδία είναι αρκετά για την έκδοση κοινοχρήστων. Δες! Έχεις δυσκολία να φτιάξεις ερωτήματα; Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Παράθεση:
|
| ||||
| ||||
Καλησπέρα! Αγαπητέ Πάνο, δεν γνωρίζουμε πως έχεις στήσει τη βάση σου για να μπορέσουμε ενδεχομένως να σου δώσουμε μια ακριβέστερη απάντηση. Ωστόσο δοκίμασε τα παρακάτω: 1. Φρόντισε να έχεις εγκαταστήσει το τελευταίο Service pack της έκδοσης Office που χρησιμοποιείς. 2. Δημιούργησε ένα αντίγραφο ασφαλείας για κάθε ενδεχόμενο. 4. Κάνε συμπύκνωση και επιδιόρθωση της βάσης σου. 4. Βάλε τον παρακάτω κώδικα ( Από την Microsoft ) σε μια λειτουργική μονάδα και τρέξε τον μια φορά αφού προηγουμένως έχεις κλείσει όλους τους πίνακες της βάσης: Κώδικας: Option Compare Database Option Explicit Sub TurnOffSubDataSheets() Dim MyDB As DAO.Database Dim MyProperty As DAO.Property Dim propName As String, propVal As String, rplpropValue As String Dim propType As Integer, i As Integer Dim intCount As Integer On Error GoTo tagError Set MyDB = CurrentDb propName = "SubDataSheetName" propType = 10 propVal = "[None]" rplpropValue = "[Auto]" intCount = 0 For i = 0 To MyDB.TableDefs.Count - 1 If (MyDB.TableDefs(i).Attributes And dbSystemObject) = 0 Then If MyDB.TableDefs(i).Properties(propName).Value = rplpropValue Then MyDB.TableDefs(i).Properties(propName).Value = propVal intCount = intCount + 1 End If End If tagFromErrorHandling: Next i MyDB.Close If intCount > 0 Then MsgBox "The " & propName & " value for " & intCount & " non-system tables has been updated to " & propVal & "." End If Exit Sub tagError: If Err.Number = 3270 Then Set MyProperty = MyDB.TableDefs(i).CreateProperty(propName) MyProperty.Type = propType MyProperty.Value = propVal MyDB.TableDefs(i).Properties.Append MyProperty intCount = intCount + 1 Resume tagFromErrorHandling Else MsgBox Err.Description & vbCrLf & vbCrLf & " in TurnOffSubDataSheets routine." End If End Sub 1. Ένα ή περισσότερα αντικείμενα της βάσης σου έχει "σπάσει" Σ΄ αυτή την περίπτωση δοκίμασε να κάνεις εισαγωγή όλων των αντικειμένων της βάσης σου σε μια νέα βάση. 2. Υπάρχει σχεδιαστικό σφάλμα που προκαλεί την επανάληψη ανοίγματος πινάκων μέχρι να φτάσει η Access όρια της και να σου εμφανίσει το εν λόγω μήνυμα σφάλματος. Πρέπει να περιορίσεις τα "ερωτήματα των ερωτημάτων" και να χρησιμοποιήσεις ερωτήματα δημιουργίας πινάκων πάνω στου οποίους θα βασίζεται η έκθεση σου. Τώρα εάν η έκθεση σου πρόκειται να εκτυπωθεί, θα πρέπει να προσέχεις την αναγνωσιμότητα της (αριθμός & διάταξη πεδίων κλπ...) Εάν δεν έχεις σκοπό να εκτυπώσεις την έκθεση θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις Συγκεντρωτικό πίνακα. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Αναζήτηση 2 ή περισσότερων κριτηρίων | mmanoum | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 31-12-15 16:13 |
Ανοιγμα και επεξεργασια κρυφων πινακων | sakis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 05-10-15 22:22 |
[Excel07] Error κατά το άνοιγμα "...δεν είναι δυνατή η ανάγνωση.." | jockey17 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 23-05-14 16:15 |
[ Φόρμες ] Πρόσθεση νέου record σε φόρμα που είναι link με πινάκες σε pc που είναι server | Dafnh0106 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 29-01-13 20:31 |
Η ώρα είναι 20:03.