Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Σύγκριση πινάκων
Καλησπέρα σε όλους . Έχω έναν πίνακα που είναι ο "εξαρτήματα" και είναι ο πίνακας που δουλευει στο προγραμμά μου. Μου στείλανε τον πίνακα "τιμοκατάλογος1" που έχει αλλαγές σε τιμές και νεα προιόντα. Αυτό που θέλω να κάνω είναι ενημέρωση του πίνακα "εξαρτήματα" απο τον "τιμοκατάλογος1",χωρίς να πειράξω το πεδίο "ΚωδΕξαρτηματος" γιατί απο εδω εξαρτουνται πολλες λειτουργείες του προγράμματος μου.Στελνω ενα αρχείο για να γινω κατανοητός. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Οι κωδικοί που έχεις και στον ένα πίνακα και στον άλλο δεν είναι μοναδικοί για κάθε υλικό και αυτό σημαίνει οτι θα υπάρξει πρόβλημα στην ενημέρωση. Συνεχίζουμε...
Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Νίκο ευχαριστώ πολύ. Το παραδειγμά σου πέτυχε στην ενημέρωση των τιμών. Αυτό που δεν μπόρεσα να κάνω είναι να εισάγω τα νέα προιόντα από τον ένα πίνακα στον άλλο. Δοκίμασα να βάλω όλες τις εγγραφές απο τον ενα πίνακα στον άλλο και μετά με το dublikates remover από τα χρήσιμα αρχεία να διαγράψω τα διπλά. Δεν πετυχε όμως γιατι διαγράφει καποιες εγγραφές που υπήρχαν και οχι τις νέες με αποτελεσμα να υπαρχει το προιόν στον πίνακα αλλά με νέο "ΚωδΕξαρτηματος". |
| |||
| |||
Σάκη Καλησπέρα Δοκίμασε με ερώτημα προσάρτησης και μετά με ερώτημα ενημέρωσης.Με το ερώτημα προσάρτησης θα προσαρτηθούν οι καινούργιες εγγραφές και με το ενημέρωσης θα ενημερωθούν. Φιλικά/Αλέξανδρος |
| |||
| |||
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Τελικά το πετυχα. Ανεβαζω ενα αρχείο για να μου πειτε την γνώμη σας. Περιγραφω πως δουλευει: 1) τρεχω το ερωτημα ¨"ελεγχος_διαφορών_τιμων_τι μοκ_με_εξαρτηματα" για να δω που υπαρχουν διαφορες στις τιμες (ευχαριστω τον Νικο ειναι απο το δικο του αρχειο) 2) τρεχω το ερωτημα "ενημερωση_τιμων_απο_τιμοκα τ_σε_εξαρτηματα" για να ενημερωθουν οι τιμες. 3) τρεχω παλι το ερωτημα ¨"ελεγχος_διαφορών_τιμων_τι μοκ_με_εξαρτηματα" για να δω αν αλλαξαν οι τιμες. 4) τρεχω το ερωτημα "προσαρτηση_απο_τιμοκ_σε_εξ ρτηματα" για να βαλω στον πινακα "εξαρτηματα" τις εγγραφες του "τιμοκαταλογος" 5) τρεχω το ερωτημα "Εύρεση διπλοτύπων του Εξαρτηματα" για να βρω τις διπλες εγγραφες. 6) τρεχω το ερωτημα "διαγραφη_διπλοτυπων_του_εξ αρτηματα" για να σβυσω τις διπλες εγγραφες. Ισως να γινεται πολυ πιο απλα σε κωδικα. Αν καποιος γνωριζει εναν πιο απλο τροπο νομιζω πως θα βοηθουσε αρκετους χρηστες του forum. |
| |||
| |||
Σάκη καλησπέρα Δεν σε προλαβα αλλά με την μέθοδο Εdit θα μπορούσες και προγραμματιστικά το ένα μέρος να κάνεις.Αφού πρώτα θα άλλαζες την ονομασία της KΩΔΙΚΟΣ να είναι η ίδια και στους δύο πίνακες κατόπιν σε μία φόρμα σε κουμπί εντολής τον παρακάτω κώδικα Κώδικας: Private Sub Εντολή1_Click() Dim strDocName As String Dim db As Database, tbl1 As DAO.Recordset, tbl2 As DAO.Recordset Set db = CurrentDb() 'ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ Εξαρτήματα με τον ΚΩΔΙΚΟ Set tbl1 = db.OpenRecordset("Εξαρτήματα") Set tbl2 = db.OpenRecordset("ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ1") Do Until tbl1.EOF tbl2.MoveFirst Do Until tbl2.EOF If tbl1![ΚΩΔΙΚΟΣ] = tbl2![ΚΩΔΙΚΟΣ] Then tbl2.Edit tbl2![ΤΙΜΗ_ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΥ] = tbl1![ΤΙΜΗ_ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΥ] tbl2.UPDATE tbl1.Edit tbl1.UPDATE End If tbl2.MoveNext Loop tbl1.MoveNext Loop tbl1.Close tbl2.Close End Sub Δεν το είδα το δικό σου τώρα θα το δω Φιλικά/Αλέξανδρος |
| |||
| |||
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σύγκριση περιοχών | kapetang | Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 8 | 19-08-16 14:57 |
[Συναρτήσεις] σύγκριση στηλών | krokata | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 19-08-16 11:23 |
[Γενικά] Σύγκριση και μεταφορά | GG10482 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 22-05-15 14:38 |
[Συναρτήσεις] Σύγκριση Δεδομένων | nvb | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-12-13 09:38 |
[Συναρτήσεις] Σύγκριση Τιμών | ΤΖΙΜΗΣ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 16-09-12 21:34 |
Η ώρα είναι 08:06.