Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Διόρθωση σε ερώτημα
Καλημέρα σε όλα τα παιδιά!!! Θέλω να κάνω κάτι που ισως είναι ρουτίνα για τους πιο πολλούς, αλλά δεν κατάφερα ως τώρα. Στο ερώτημα ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΙΔΩΝ το ερωτημά μου αφορά 2 πίνακες: ΕΣΟΔΑ και ΕΞΟΔΑ. Η πράξη που θέλω να κάνω είναι απλή: Θέλω να βρίσκω ανα ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ και ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ τα ΕΣΟΔΑ και αντιστοιχα ανα ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ και ΕΙΔΟΣ τα ΕΞΟΔΑ. Ο σκοπός μου είναι προφανής. Να μπορώ να καταλάβω σε κάποιο όριο ημερομηνιών τι κέρδος έχω ανά κάποιο συγκεκριμένο ειδος. Το πρόβλημά μου είναι ότι εμφανίζονται όλες οι εγγραφές διπλές φορές. Ευχαριστώ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη comsup : 20-02-13 στις 23:53. |
| ||||
| ||||
Δημήτρη ο παρακάτω κώδικας SQL σε ερώτημα της Access εμφανίζει τα σύνολα εσόδων - εξόδων λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια: [Δώσε ημερομηνία έναρξης] και [Δώσε ημερομηνία λήξης]. Κώδικας: PARAMETERS [Δώσε ημερομηνία έναρξης] DateTime, [Δώσε ημερομηνία λήξης] DateTime; SELECT [ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΕΞΟΔΩΝ].[ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΕΞΟΔΩΝ], DSum("[ΠΟΣΟ]","[ΕΣΟΔΑ]","([ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ] Between #" & Format(Nz([Δώσε ημερομηνία έναρξης],1),"m/d/yyyy") & "# And #" & Format(Nz([Δώσε ημερομηνία λήξης],2958465),"m/d/yyyy") & "#) AND [ΕΙΔΟΣ] = '" & [ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΕΞΟΔΩΝ] & "'") AS Έσοδα, DSum("[ΕΞΟΔΑ]","[ΕΞΟΔΑ]","([ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ] Between #" & Format(Nz([Δώσε ημερομηνία έναρξης],1),"m/d/yyyy") & "# And #" & Format(Nz([Δώσε ημερομηνία λήξης],2958465),"m/d/yyyy") & "#) AND [ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ] = '" & [ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΕΞΟΔΩΝ] & "'") AS Έξοδα FROM [ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΕΞΟΔΩΝ]; Καλή συνέχεια. Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Δημήτρη καλησπέρα. Ο λόγος που ένα ερώτημα που παίρνει τα δεδομένα του από δύο πίνακες σου δίνει ως αποτέλεσμα διπλοεγγραφές είναι ότι οι δύο αυτοί πίνακες δεν έχουν κάποιο μοναδικό ίδιο πεδίο αναφοράς. Θα μπορούσες να αναφερθείς στην ημερομηνία....... Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποια ημέρα έχω έξοδα αλλά όχι έσοδα? Δηλ. εάν έχεις ένα προϊόν στα έσοδα και στα έξοδα με ίδια ημερομηνία αυτό βλέπει την ίδια ημερομηνία δύο φορές και γι΄αυτό σου δίνει ως αποτέλεσμα την διπλοεγγραφή. Θεωρώ ότι θα πρέπει να διορθώσεις την βάση σου από την αρχή και να σκεφτείς.... τα παραπάνω. Σου ανεβάζω μια βάση έτσι όπως θα την έφτιαχνα εγώ. Ελπίζω κάποιος άλλος να έχει άλλη ιδέα και να μην χρειαστεί να φτιάξεις τη βάση σου από την αρχή. Φιλικά, Μάρω |
| |||
| |||
Παράθεση:
Μπράβο βρε Τάσο. Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό αυτή η λύση. Δεν θα ανέβαζα το αρχείο (μέσω Λαμίας) αν είχα δει την απάντησή σου. Φιλικά, Μάρω |
| |||
| |||
Ευχαριστώ, το δοκίμασα και κάνει αυτό που θέλω. Θα ήθελα επίσης εκτός από την ημερομηνία να έχω 2ο κριτήριο το είδος (πχ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ) ωστε να δω για κάποιο ειδος αναλυτικά τι κέρδος δίνει σε εύρος ημερομηνίας. Επίσης ένα ακόμα συμπληρωματικό στη λύση που μου έδωσες θα ήταν αντί να δίνω ολοκληρη ημερομηνία ηη/μμ/εεε, να δίνω μόνο το μήνα (πχ 3 για Μάρτιο) του τρέχοντος έτους. Δεν θέλω να καταχραστώ την καλοσύνη σου, θα μου έδινες πολυ μεγαλη βοήθεια για να τελειώσω αυτό το προγραμματάκι. Ευχαριστώ, Δημήτρης |
| ||||
| ||||
Δημήτρη, θέλεις ας πούμε να δεις το μήνα Μάρτιο. Ποιανού έτους όμως; Άρα θα χρειαστείς ακόμα μια επιπλέον παράμετρο για το έτος. Μήπως όμως όλα αυτά θα ήταν καλύτερα να τα βλέπεις μέσα από μια έκθεση δίνοντας τις παραμέτρους αυτές κατά το άνοιγμα της έκθεσης με ένα κουμπί από τη φόρμα (γίνεται με μια απλή μακροεντολή της Access) αντί να σου πετάει ατελείωτα παράθυρα η Access; Πρέπει να επανασχεδιάσεις τη δομή της βάσης σου. Προς τι οι 2 πίνακες Έσοδα και Έξοδα; Αρκεί ο ένας πίνακας όπου θα καταχωρείς τις κινήσεις και απλά με ένα σύνθετο πλαίσιο θα προσδιορίζεις αν πρόκειται για έξοδα ή έσοδα. Επίσης δεν υφίσταται πίνακας χωρίς αναγνωριστικό (ID) με αυτόματη αρίθμηση. Περιμένουμε νέα σου Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 20-02-13 στις 23:31. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Διόρθωση έκφρασης σε ερώτημα | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 14-02-15 19:05 |
Διόρθωση ρουτίνας | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 09-01-13 16:07 |
Διόρθωση κώδικα | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 13-06-11 09:14 |
Η ώρα είναι 07:40.