Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σε όλους στο Forum. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να εισάγω αρκετά αρχεία excel στην access, αλλά όχι ένα - ένα αλλά μαζικά. Ευχαριστώ. |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα Και βέβαια μπορείς, αλλά υπό προϋποθέσεις. Τα αρχεία να έχουν διαφορετικό όνομα πχ adres-123.xls, adres-124.xls, ...adres-xxx.xls και επιπλέον ίδια δομή στα περιεχόμενά τους. Η ονοματολογία των αρχείων excel είναι σημαντικό στοιχείο, αφού πρέπει με ευκολία να λες στην access, ποιο αρχείο να 'φορτώσει' σε κάθε loop! Με εκτίμηση Νίκος Δ. Υστερολόγιο: Σε μια εφαρμογή μου η Access φορτώνει δεδομένα από 1300 αρχεία excel. |
| |||
| |||
![]()
Ευχαριστώ για την απάντηση Νίκο, αλλά πώς μπορώ ακριβώς να το κάνω?
|
| ||||
| ||||
![]()
Ανέβασε δυο αρχεία excel με μερικές υποθετικές εγγραφές και ένα πίνακα access, όπου θες να πάνε τα δεδομένα. Ο κώδικας έχει αρκετές παραμέτρους και θα τον προσαρμόσω στο δικά σου περιβάλλον. Αν απλά ανεβάσω τον κώδικα, είναι βέβαιο ότι αρκετοί φίλοι μας δεν πρόκειται να τον καταλάβουν, αφού οι γνώσεις τους σε VBA είναι ιδιαίτερα περιορισμένες. Τα ξαναλέμε λοιπόν! |
| |||
| |||
![]()
Νίκο σου στέλνω αυτά που μου ζήτησες, αναμένω να δώ τον τρόπο.
|
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα Τα δεδομένα που έχεις στα excel είναι αρκετά 'χύμα',αφού στην ίδια στήλη υπάρχουν:
Για να κάνεις όμως αυτό το εκχείρημα, χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις VBA, τις οποίες όμως δεν έχεις -είδα το προφιλ σου. Θέλω να βοηθήσω, αλλά δεν έχω αρκετό -για την περίπτωση σου- χρόνο. Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λιστα αρχείων στην access | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 03-11-16 19:15 |
Εισαγωγή (και χρήση) excel μέσα στην access | q.mrk | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 26-07-16 04:28 |
Άνοιγμα αρχείων μέσω cmd button από φόρμα στην access | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 19 | 25-11-13 17:32 |
[Γενικά] Αναζήτηση - Εκτέλεση - αρχείων στην Excel | Tasos | Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 10-02-13 21:12 |
[VBA] Αναζήτηση - Εκτέλεση - Διαγραφή αρχείων στην Excel | Tasos | Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 25-10-12 17:10 |
Η ώρα είναι 14:30.