Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Επιλογές σε εκτύπωση
Καλημέρα σε όλο το φόρουμ. Έχω ένα πρόβλημα. Έχω μια έκθεση και θέλω να επιλέγω τα φύλα που θα εκτυπώνονται με επιλογή δική μου. Δηλαδή: 1,3,(κενό),4,5,8......κλπ (όχι με σειρά αλλά όπως θέλω εγώ γιατί στον εκτυπωτή δεν έχω αυτή την δυνατότητα) έπειτα να μου λέει γύρνα τις σελίδες και να εκτυπώνει τις υπόλοιπες Δηλαδή: 2,6,7,9,10,(κενό),11,12,13 .....κλπ ευχαριστώ εκ των προτέρων |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Για πόσα φύλλα (Α4 ;) -περίπου, μιλάμε; Ξέρουμε πόσες εγγραφές πρέπει να εμφανίζονται ανά σελίδα; Είναι σταθερός ο αριθμός αυτός; Υπό ορισμένες προϋποθέσεις θα έφτιαχνα ένα επιπλέον πεδίο στα δεδομένα και θα "έγραφα" σε αυτό, την σελίδα στην οποία πρέπει να εμφανιστεί η δεδομένη εγγραφή. Μετά θα ζητούσα εκτύπωση εγγραφών κατά ...βούληση. Τα ξαναλέμε Σταύρο. Με εκτίμηση Νίκος Δ. Υστερολόγιο: Οικονομία στα φύλλα χαρτιού επιδιώκεις; |
| |||
| |||
Νίκο Ευχαριστώ για την απάντηση έχω χωρίσει τις ομάδες και πέρνουν τιμές 1,2,3,4 κλπ Με ενδιαφέρει 1. Οικονομία χαρτιού 2. Οικονομία χώρου (οι εκθέσεις αυτές αποθηκεύονται σε ντοσιέ) 3. Εύκολη πρόσβαση των εργαζομένων και εξηγούμε: Έχουμε την διαχείριση 350 - 400 εργαζόμενων και καθημερινά βγάζουμε μία έκθεση στην οποία υπογράφουν την παρουσία τους. Οι εργαζόμενοι αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα Ο διαχωρισμός που έχουμε κάνει (παράδειγμα) είναι ας πούμε: (όπου Σ = Σελίδα)(όπου Α άτομα) Σ1= (Επόπτες 6 Α), (Διοικητικοί 4 Α). (Οδηγοί Αορίστου 15 Α) Σ2+Σ3= (Εργάτες αορίστου 60 Α) Σ4+Σ5+Σ6=(Οδηγοί Ορισμένου 70 Α) Σ7+Σ8=(Εργάτες Ορισμένου 35 Α) κλπ. κλπ. κλπ Τώρα σκεφτόμουν αν με μια Public γινόταν να μπορώ να εκτυπώσω π.χ. την 1 - 2 - 4 - 7 (πρώτη εκτύπωση)(τούμπα τα φύλλα) 8 - 5 - 3 - ΚΕΝΟ - 6 Ελπίζω να έγινα κατανοητός Φιλικά Σταύρος |
| ||||
| ||||
Αν μετράμε το πλήθος των ατόμων που θέλουμε να τυπωθεί στις καταστάσεις και τους χωρίσουμε σε δυο ομάδες, τότε μπορούμε να τυπώνουμε τους μισούς και να γυρίζεις τα φύλλα ανάποδα να τυπώνονται οι υπόλοιποι. Φυσικά και θα έχεις όλα τα άτομα σε κατηγορίες ενταγμένα. Αυτό το "η τρίτη σελίδα να καθίσει πίσω στην πρώτη, η έβδομη πίσω στην τέταρτη,... ", δεν με φαίνεται σχεδιαστικά εφικτό χωρίς έντονη παραμετροποίηση και -ίσως- επιδέξιους χειρισμούς. Ας δούμε και την γνώμη καί άλλων φίλων γιατί δυο σκέψεις είναι πάντα καλύτερες από την μία. Τα ξαναλέμε. Νίκος Δ. Υστερολόγιο: Θέλω την απάντησή σου, ως προς σκεπτικό που ανέπτυξα... |
| |||
| |||
Σωστό το σκεπτικό σου Νίκο αλλά η ερώτησή μου είναι πως μπορώ να το υλοποιήσω. Βέβαια πιστεύω ότι με μια public που να ζητάει με ένα msgbox (όπως έχουν πολλοί εκτυπωτές) να ζητάει "Πιες σελίδες θέλετε να εκτυπωθούν;" και ο χρήστης να έγραφε 1,3,4,5 κλπ. Το θέμα είναι η υλοποίηση αυτού. Σε ευχαριστώ που ασχολείσαι Φιλικά Σταύρος |
| ||||
| ||||
Σταύρο, ανέβασε κάποιο πίνακα με 35-40 ονόματα (όνομα επίθετο, ιδιότητα) υποθετικά και κάποια στιγμή μέσα στο Σαββατο-Κύριακο να δούμε την υλοποίηση του σκεπτικού. Δεν έχω χρόνο για να κάνω κάτι νωρίτερα... Καλό μας βράδυ Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Ανεβάζω μία βάση. Τα ερωτήματά μου είναι 2 1. Πώς μπορώ στο ερώτημα να βάλω κάποιο πεδίο που να ζητάει ημερομηνία; (έχω βάλει αλλά μου λέει τιμή παραμέτρου) 2. Να εκτυπώνονται οι σελίδες κατά σειρά σελίδα 1 (μόνη της), σελίδα 2+3 (εμπρός - πίσω), σελίδα 4 (μόνη της), σελίδα 5+6 (εμπρός - πίσω) ευχαριστώ εκ των προτέρων Φιλικά Σταύρος |
| |||
| |||
Καλημέρα Σταύρο στην επισυναπτόμενη ΒΔ υπάρχει μία υλοποίηση του ζητούμενου. Λειτουργεί στον εκτυπωτή μου, πιθανόν όμως σε άλλους να χρειαστεί κάποια προσαρμογή. Η ΒΔ εκτός από την κύρια έκθεση «ΝΟΜΟΙ» περιέχει και μία κενή «BlankReport» που τη χρησιμοποιώ για την εκτύπωση κενών σελίδων. Η εκτύπωση γίνεται με τη βοήθεια αδέσμευτης φόρμας η οποία περιέχει: 1) Δύο πλαίσια κειμένου για την πληκτρολόγηση των σελίδων, κατά σειρά, του πρώτου και του δεύτερου σετ εκτύπωσης. Στα πλαίσια γράφουμε τους αριθμούς των σελίδων χωρισμένους με κόμμα. Για τις κενές σελίδες ως αριθμό χρησιμοποιούμε το μηδέν (πχ 1,3,0,8). 2) Το κουμπί «Εκτύπωση» το οποίο όταν πατηθεί εκτελείται ο κώδικας που πραγματοποιεί την εκτύπωση. Στον εκτυπωτή μου, το πρώτο σετ φύλλων θα πρέπει να τοποθετηθεί στο δίσκο με την τυπωμένη πλευρά πάνω και την κορυφή των σελίδων προς το εσωτερικό του δίσκου. Τα φύλλα από πάνω προς τα κάτω θα έχουν τη σειρά που καθορίστηκε στο πρώτο πλαίσιο κειμένου. Φιλικά/Γιώργος ΥΓ Η απάντηση αναφέρεται στο αρχικό ερώτημα. Το τελευταίο δεν το είδα |
| |||
| |||
Γιώργο ακριβώς αυτό ήθελα. Θα προσπαθήσω να την ενσωματώσω στην δική μου βάση Γίνεται στο ερώτημα να μπει πεδίο-α για ημερομηνία; Ευχαριστώ για την ζωγραφική. Φιλικά Σταύρος |
| |||
| |||
Καλησπέρα Σταύρο η καλύτερη λύση για να εμφανίζεις την ημερομηνία άφιξης/αποχώρησης στην έκθεση είναι η εξής: 1) Την διαγράφεις από το ερώτημα 2) Στη φόρμα με τη βοήθεια της οποίας γίνεται η εκτύπωση, προσθέτεις ένα πλαίσιο κειμένου με όνομα πχ txtDate, και καταχωρείς εκεί την ημερομηνία. 3) Στην έκθεση στο πλαίσιο που θέλεις την ημερομηνία βάλε τον τύπο: =[Forms]![frmPrint]![txtDate]. Καλό είναι τα στοιχεία που έχεις στην κεφαλίδα της έκθεσης να τα μετακινήσεις στην κεφαλίδα της σελίδας για να εμφανίζονται σε κάθε σελίδα. Η μέθοδος που σου πρότεινα είναι ευέλικτη, αλλά πιθανόν σε εκθέσεις με γραφικά, κλπ να είναι πολύ αργή. Θα πρέπει να δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες. Φιλικά/Γιώργος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Επιλογές σε σύνθετο πλαίσιο | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 15-06-16 20:51 |
[Γενικά] Επιλογές από λίστες και τελική απόδοση τιμής | ΤΑΣΙΑΔΗΣ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 27-11-15 15:51 |
[ Ασφάλεια] Επιλογές γραμμής εργαλείων και κορδελας | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 01-11-14 15:28 |
msgbox με 3 επιλογές | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 02-01-14 19:26 |
Εκτύπωση με επιλογές του χρήστη | imported_amy | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 01-01-70 02:00 |
Η ώρα είναι 21:23.