Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αυτόματη συμπλήρωση τιμής
Καλημέρα. Θέλω να ρωτήσω το εξής : πώς γίνεται μέσα στη φόρμα μου, όταν έχω φορτώσει ένα πίνακα να γράφω ας πούμε το Μ, και επειδή έχει καταχωρημένο το "Μαρία" να μου το εμφανίζει και να το επιλέγω χωρίς να χρειαστεί να το γράψω όλο? Δοκίμασα να ορίσω τον πίνακα μου στην ιδιότητα που λέει με ευρετήριο να επιλέξω ναι με διπλότυπα, αλλά δε γίνεται. Ευχαριστώ |
| |||
| |||
Εύκολα με ένα πλαίσιο κειμένου. Αν πας στην σχεδίαση της φόρμας και βάλεις ένα πλαίσιο κειμένου που να παίρνει τα στοιχεία από τον πίνακα που αναζητάς την τιμή κάνει ακριβώς αυτό
|
| |||
| |||
Σταύρο ευχαριστώ για την απάντηση σου. Βασικά αυτό που ήθελα να κάνω, είναι να φτιάξω ένα query που θα έχει διάφορα πεδία από διαφορετικούς πίνακες και όταν γράφω μία εγγραφή σε ένα από αυτά, να μου βγάζει την επιλογή.Αυτό που μου είπες για το πλαίσιο κειμένου γίνεται και σε πίνακα? |
| |||
| |||
σόρυ Μαρία δεν φτάνουν μέχρι εκεί οι γνώσεις μου. Είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά εδώ θα σου βρουν μια λύση
|
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Μαρία δεν μας τα περιγράφεις καλά! Στα πεδία των πινάκων είναι φυσικό να μη υπάρχει μία Μαρία, αλλά μάλλον μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες... και επιπλέον από Μ, δεν αρχίζει μόνο το όνομα Μαρία. Σε κάθε περίπτωση ξεκίνα με αυτό που σε πρότεινε ο Σταύρος (Σύνθετο πλαίσιο) και μετά θα έχουμε μια πιό καθαρή εικόνα του τι έχεις κατά νου. Περιμένουμε να σε διαβάσουμε Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Μαρία Αυτό που ζητάς δεν είναι τόσο εύκολο όπως και το αναγράφεις.Σου στέλνω ένα απόσπασμα από κάποια βάση ,που περιέχει 2 φόρμες τη κύρια και την δευτερεύουσα.Κάνεις αναζήτηση με φίλτρο και με επιλογή. ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Θα επιλέξεις από το σύνθετο πλαίσιο(ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΛΑΤΗ) τους πελάτες.Θα σου εμφανίσει η δευτερεύουσα φόρμα 2 εγγραφές. Αυτο που ζητάς εσύ αφορά το σύνθετο πλαίσιο (ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ) Η επιλογή θα είναι με φίλτρο. Κατόπιν εάν έχεις πολλές εγγραφές και θέλεις να επιλέξεις κάποιο όνομα θα πρέπει να κάνεις επιλογή κατα την αρχική καταχώρηση στη φόρμα πελατών με ελληνικά η Αγγλικά ή μικρά ή κεφαλαία.Ο λόγος που το γράφω είναι διότι κατά την αναζήτηση πληκτρολογόντας το πρώτο γράμμα στο πλαίσιο το ΕΠΩΝΥΜΟ θα πρέπει να είναι το γραμμα ανάλογα με την γλώσσα που χρησιμοποιείς και εάν είναι μικρά ή κεφαλαία. Βάζοντας το Επώνυμο τότε θα φιλτράρει όλες τις εγγραφές που το επώνυμο ξεκινά πχ απο "Α" κατόπιν εάν βάλεις και ένα γράμμα πχ "Α" στο πλαίσιο ¨Ονομα θα φιλτράρει τις εγγραφές με τα επώνυμα και τα ονόματα που ξεκινούν απο "Α" εαν δεν μας καλύπτει βάζεις και νούμερο τηλεφωνου η και ΑΦΜ. Δεύτερον υπάρχει η δεύτερη επιλογή στο σύνθετο πλαίσιο ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ με επιλογή, οπότε εμφανιζονται όλες οι εγγραφές και τσεκάρεις αυτή που θέλεις ή όλες. Βέβαια στο απόσπασμα υπάρχουν και πολλά σκουπίδια που χρειάζονται να αφαιρεθούν. Εχω αφαιρέσει αρκετά ώστε να μπορεί να εμφανισθεί το ζητούμενο. Πίστεύω να σε καλύπτει το παράδειγμά μου.. Τώρα εάν εχεις τις κατάλληλες γνώσεις μπορείς να το προσαρμόσεις στην εφαρμογή σου. Φιλικά/Αλέξανδρος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alex : 10-02-13 στις 17:49. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα! Η πιο απλή λύση επιτυγχάνεται με τη χρήση σύνθετου πλαισίου όπως είπαν και οι προλαλήσαντες. Υπάρχουν επίσης λύσεις στο συνημμένο του μηνύματος: http://www.ms-office.gr/forum/access...ma-access.html που θα μπορούσε κανείς να πάρει κάποιες τεχνικές και να τις εφαρμόσει στο πρόγραμμα του. Στο συνημμένο που ακολουθεί υπάρχει μια λύση που φροντίζει για την αυτόματη συμπλήρωση ενός πεδίου κειμένου όπως γίνεται σε άλλες εφαρμογές Windows (τόσο καλή όσο μας επιτρέπουν τα εργαλεία της Access). Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Καλησπέρα σε όλους σας. Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις. Συγγνώμη αν δεν ήμουν πολύ κατατοπιστική.Θα δω τις απαντήσεις και θα επανέλθω. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Φόρμες ] αυτόματη συμπλήρωση | eparast | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 04-04-14 00:19 |
[Συναρτήσεις] Αυτόματη συμπλήρωση κελιών | rmaria | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 25-11-12 22:59 |
[Excel07] Αυτόματη Συμπλήρωση ΑΦΜ | ippotis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 10-02-11 21:14 |
[Συναρτήσεις] Αυτόματη συμπλήρωση κελιών | PanosPan | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 30-04-10 14:06 |
Αυτόματη συμπλήρωση πεδίου | PanosPan | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 16-02-10 23:44 |
Η ώρα είναι 08:24.