Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Το Debug οφείλεται στη λανθασμένη δομή της πρότασης strQ (ζήτημα λανθασμένων στοιχείων τα οποία την συνθέτουν). Μάλλον δεν έχεις σωστά την ονομασία του φακέλου, μέσα στον οποίο έχεις την δεύτερη βάση. Εκεί να εστιάσεις την προσοχή σου, στην strQ. Με εκτίμηση Νίκος Δ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 01-02-13 στις 22:57. |
| |||
| |||
Καλησπερα εγραψα τον παρακατω κωδικα , βασει της δικιας σου συμβουλης και μου βγαζει το μηνυμα syntax error Private Sub Insert_Click() Dim strQ As String strQ = "INSERT INTO GENIKOS (Location, area, condition, photos, notes, Date_Time_Stamp, cost, Sales price, agent fees for resale, Plot m2, dist from sea (km), link, year built, Owners) " & _ "SELECT Location, area, Type_Name_en, photos, ΠΕΡΙΓΡΑΓΗ, Date, ΤΙΜΗ, Sales price, agent fees resale, Size, dist-sea, link, year built, Owners " & _ "FROM ΟΙΚΟΠΕΔΑ where id =" & Me.id DoCmd.RunSQL strQ End Sub Με εκτιμηση Σταυρος |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Δούλεψε την εντολή ΜΟΝΟ για εκείνα τα πεδία που δεν έχουν κενά και παρενθέσεις και στις δυο βάσεις. Μετά δοκίμασε να βάλεις τα πεδία με τα κενά, ανάμεσα στα σύμβολα [ονομα πεδίου]. Πες μας τι συμβαίνει... Νίκος Δ. Υστερολόγιο: Είναι αυτό εδώ ονομασία πεδίου ; dist from sea (km) |
| |||
| |||
Ισως ευθυνονται και οι ελληνικοι χαρακτηρες Σταυρος |
| |||
| |||
Καλησπερα σε ολους αφου εκανα αρκετες δοκιμες και δια της ατοπου απαγωγης αφαιρεσα ολα τα διπλα πεδια, (που και σε αυτο θα πρεπει να υπαρχει καποια λυση ) , κατεληξα σε ενα απλοποιημενο κωδικα strQ = "INSERT INTO GENIKOS (ΤΙΜΗ) " & _ "SELECT ΤΙΜΗ " & _ "FROM ΟΙΚΟΠΕΔΑ where id =" & Me.id , αλλα προφανως καποιος λαθος εχει γιατι μου βγαζει μηνυμα ασυμφωνια τυπου δεδομενων παρολο που ειναι ιδιος τυπος δεδομενων . Δοκιμασα και με αλλα πεδια και παντα το ιδιο μου βγαζει . Σταυρος |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Σταύρο, έχεις το [id] τύπου κειμένου και για τον λόγο αυτό σε 'χτυπάει'. Η σύνταξη όπως την εμφανίζεις θέλει το [id] τύπου δεδομένων αριθμός. Άν είναι τύπου δεδομένων κείμενο, η σύνταξη είναι Κώδικας: strQ = "INSERT INTO GENIKOS (ΤΙΜΗ) SELECT ΤΙΜΗ FROM ΟΙΚΟΠΕΔΑ where id ='" & Me.id & "'" Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Καλημερα , δουλεψε και σε ευχαριστω πολυ Ολα καλα , ομως εαν υπηρχε και καποια λυση με τα δυσκολα πεδια ( πχ dist from the sea .... ) θα ηταν τελειο . Δυστυχως τα πεδια που ειχα δημιουργησει πριν χρονια ηταν καπως ετσι Με Εκτιμηση Σταυρος |
| ||||
| ||||
Καλημέρα ...Αν τα πεδία τα βάλεις ανάμεσα στα σύμβολα "[" και "]", λογικά πρέπει να δουλέψει η εντολή. Διαφορετικά η access δεν θα σε άφηνε να τα φτιάξεις. Νίκος Δ. |
| |||
| |||
Τελικα και προς ενημερωση δουλεψε ο παρακατω κωδικας , με τη βοηθεια σου Νικο. strQ = "INSERT INTO GENIKOS (Location, area, condition, photos, notes, [Date_Time_Stamp], cost, [Sales price], [agent fees resale], [Plot m2], [dist from sea (km)], link) " & _ "SELECT ΘΕΣΗ , area, Type_ID, photos, ΤΙΜΗ , =NOW(), ΕΚΤΑΣΗ , [Sales price], [agent fees resale], ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ , [dist-sea], link " & _ "FROM ΟΙΚΟΠΕΔΑ where id ='" & Me.id & "'" Εχω δημιουργησει ενα πινακα βοηθητικο στην ΒΔ του πινακα ΟΙΚΟΠΕΔΑ , ο οποιος εχει id και ενα πεδιο με κειμενο Στην φορμα ΟΙΚΟΠΕΔΑ δινω το id και μου εμφανιζει το πεδιο κειμενου του βοηθητικου πινακα αλλα δεν το καταχωρει στον πινακα ΟΙΚΟΠΕΔΑ , καταχωρεΙ μονο το id του βοηθητικου. Θα ηθελα να μου εισαγει στη αλλη ΒΔ οπου ανηκει ο πινακας GENIKOS το κειμενο και οχι το id. Ελπιζω να εγινα κατανοητος Φιλικα Σταυρος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αντιγραφή εγγραφής σε άλλη φόρμα | jimrenoir | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 10-12-15 18:09 |
[ Φόρμες ] Αντιγραφή εγγραφής από μία φόρμα σε μία άλλη κλικαρωντας ένα check box | jthermos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 09-12-15 02:49 |
Αντιγραφή δεδομένων από μία εγγραφή σε μία άλλη | kapetang | Access samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 03-10-14 20:09 |
[ Φόρμες ] Αντιγραφή πεδίων | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 18-04-13 00:52 |
Άνοιγμα μιας φόρμας από μια άλλη φόρμα και ταυτόχρονη εισαγωγή κάποιων πεδίων | soc07 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 19 | 19-03-11 10:05 |
Η ώρα είναι 08:25.