Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αποτροπή διπλοεγγραφής
Καλημέρα στο φόρουμ. Ο Κώστας μου έφτιαξε μια φόρμα για υπηρεσίες και δουλεύει μια χαρά. Θα ήθελα αν γίνετε να πιάσω 2 λάθη 1. Να με ειδοποιήσει αν βάλω την ίδια μέρα 2 βάρδιες το ίδιο άτομο (όχι να μην αφήνει.....απλά ειδοποίηση) 2. Να μου δείχνει αυτούς που δεν έχουν μπει (δηλ. δεν έχετε βάλει υπηρεσία τους ........) ή με κάποιο τρόπο να αλλάζουν χρώμα ώστε να φαίνονται ποιοι έχουν και ποιοι δεν έχουν μπει Ο λόγος που προσπαθώ να το κάνω είναι ότι είναι 350 άτομα έχω πάρει ένα κώδικα του Κώστα και το έχω βάλει στο afterupdate των driver αλλά δεν δουλεψε Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων |
| |||
| |||
Καλό μεσημέρι στο forum. Σταύρο, κοίτα την Βάση που σου στέλνω. Υ.Γ. Από αυτά που ζητάς άλλα γίνονται με Α στήσιμο, άλλα με Β στήσιμο. Όταν έχεις στήσιμο Α γίνετε το 1 ή το 2, όταν έχεις στήσιμο Β γίνετε μόνο το 2 ή μόνο το 1 κ.ο.κ.. Το να διαχειριστείς 350 άτομα, με ενεργό υπηρεσία, σημαίνει ότι έχεις ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θέλεις και έχεις στήσει, φυσικά όχι επακριβώς γιατί η διαδικασία είναι δυναμική, αλλά τουλάχιστον κατάλληλα την Βάση. |
| |||
| |||
Κώστα σε ευχαριστώ πολύ και πάλι Όμως το κάνει μόνο μια φορά δηλαδή όταν του βάζω ένα οδηγό 2 φορές μου βγάζει το msgbox Άν του κάνω νέα εγγραφή δεν το βγάζει Και αν είναι δυνατόν επειδή δεν πολυκατάλαβα (οι γνώσεις μου) πώς μπορώ να το βάλω και στους εργάτες Φίλε μένω υπόχρεος |
| |||
| |||
Παράθεση:
αντικατέστησε το μέρος του κώδικα "Me.Parent.Imerominia" με Format(Me.Parent.Imerominia, "m/d/yyyy") στο συμβάν BeforeUpdate του πεδίου Driver της φόρμας frm_sub_Ipiresies_Trans για τον εργάτη, βάλε στο συμβάν BeforeUpdate του πεδίου Labour της φόρμας frm_sub_Ipiresies_Trans τον παρακάτω κώδικα Κώδικας: Dim sfa As Variant sfa = DCount("[Labour]", _ "tbl_Ipiresies_Trans", _ "[Labour]='" & Me.Labour & "'" & _ " AND [DateIpirTrans]=#" & Format(Me.Parent.Imerominia, "m/d/yyyy") & "#") If sfa <> 0 Then MsgBox "Ο Εργάτης έχει διπλοεγγραφή", vbInformation, "Προσοχή" Else Exit Sub End If |
| |||
| |||
Κώστα δουλεύει μια χαρά Έγραψες πάλι. ΥΓ. Για δεύτερο ερώτημα για το πως θα βλέπω αν κάποιος δεν έχει μπει υπηρεσία. Σκέφτομαι ένα ερώτημα (2 πίνακες)(tbl_Prosopiko_p + tbl_Ipiresies_Trans) Από τον πρώτο όλες οι εγγραφές. Να του δίνω ημερομηνία και όπου έχει κενά αυτοί δεν έχουν μπει Το προσπαθώ και αν το πετύχω θα το βάλω και εδώ Φιλικά Σταύρος |
| |||
| |||
Το πέτυχα!! Δείτε την και πέστε μου αν έχω κάνει κάποιο λάθος. Όλες οι προτάσεις είναι δεκτές Δηλαδή αν μπορούσε να μου έδειχνε μόνο αυτούς που δεν έχουν μπει υπηρεσία με κάποια if ίσως στο ερώτημα1. Ευχαριστώ πολύ παιδιά και ειδικά τον Κώστα Φιλικά Σταύρος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stavross : 03-01-13 στις 22:22. |
| |||
| |||
Την καλησπέρα μου στο Forum. Σταύρο, στέλνω πίσω την Βάση. Κοίτα το Query4,Query5 και την φόρμα frm_Kat_Serv_Driver. Στην φόρμα frm_Ipiresies, κοίτα τον κώδικα στο κουμπί και στο συμβάν On Activate της φόρμας. Κάνε τα αντίστοιχα για τους Εργάτες. |
| |||
| |||
Κώστα ακριβώς αυτό. Έγραψες Φιλικά Σταύρος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αποτροπή διπλοεγγραφής | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 14 | 04-09-15 22:17 |
Αποτροπή διπλοεγγραφής | bill72 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 20-12-12 16:15 |
[Μορφοποίηση] Αποτροπή διπλοεγγραφών | nakosg | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 05-11-12 16:11 |
Έλεγχος διπλοεγγραφής με κώδικα VBA | pdhmos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 01-05-11 10:09 |
[ Φόρμες ] SOS_Πρόβλημα διπλοεγγραφής | PanosPan | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 02-03-11 11:59 |
Η ώρα είναι 14:24.