Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Υπολογισμός σε access διαφορών μεταξύ των τιμών εγγραφών
Καλησπέρα, καλή χρονιά σε όλους, πρώτη φορά μπαίνω στο forum, παίρνω το θάρρος να ρωτήσω το εξής: Κάθε μέρα σημειώνω σε ένα πεδίο μιας φόρμας Access την τρέχουσα τιμή από τη στάθμη μιας δεξαμενής, πχ Δευτέρα 3 m, Τρίτη 2.8 m, Τετάρτη 2.5 m, κοκ. Πώς μπορώ να έχω μέσω κάποιου ερωτήματος τις διαφορές των τιμών των εγγραφών, (δηλαδή να μου βγάζει τις καταναλώσεις του υλικού αυτόματα, χωρίς να τις σημειώνω κι αυτές),πχ Δευτέρα 0, Τρίτη 0.8 (3-2.8), Τετάρτη 0.3 (2.8-2.5) κοκ; Σε excel είναι πολύ εύκολο, αλλά σε Access δε μπορώ να σκεφτώ πως θα δημιουργήσω το ερώτημα. Ίσως να υπάρχει κάποια έτοιμη συνάρτηση αλλά δε τη γνωρίζω. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα ήμουν ευγνώμων. |
| |||
| |||
Παράθεση:
στείλε μια test Βάση, για να βοηθήσουμε καλύτερα |
| |||
| |||
τεστ βαση
Θέλω στο ερώτημα, στο πεδίο Καταναλωση Υγρου Ημερησιως να υπολογίζονται για κάθε ημέρα οι διαφορές, 0, 0.20, 0.10, 0.50, 0.20, 1.10, 0.90, 0.50, 0.40 για τις αντίστοιχες ημερομηνίες των εγγραφών.
|
| |||
| |||
Κώστα, κοίτα αν σου κάνει. |
| |||
| |||
Καταρχήν Κώστα σε ευχαριστώ θερμά για την απάντηση που σκέφτηκες και μου έστειλες. Μου κάνει 100%. Αφού καθήσω και προσπαθήσω να την καταλάβω, θα σε ενοχλήσω ξανά για μια διευκρίνηση πάνω στο θέμα. Υ.Γ. Πρώτη φορά μου δίνουν κάτι δωρεάν. Και σ΄άλλα forum ανταλλάσουν γνώμες και εμπειρίες (προσφέρουν γνώση), αλλά δεν έχω δει να ασχολούνται τόσο ώστε να ξοδεύουν προσωπικό χρόνο ώστε να λύσουν προβλήματα άλλων (δε μιλάω για το δικό μου συγκεκριμένο που ήταν ίσως απλό, αλλά για όλες αυτές τις λύσεις που διαβάζω μέσα στο forum και που πραγματικά θαυμάζω το γεγονός ότι δημιουργούνται μόνο από την καλή θέληση κάποιων συμμετεχόντων και παρέχονται τοις πάσι ανιδιοτελώς). Και πάλι ευχαριστώ και μπάβο στο συγκεκριμένο forum που έχει εξελιχθεί έτσι. |
| |||
| |||
Τροποποίηση λύσης
Σχετικά με το θέμα που με απασχολούσε, δηλαδή να καταγράφω σε καθημερινή βάση τη στάθμη μιας δεξαμενής και, να δημιουργείται σε ερώτημα υπολογιστικά η καθημερινή κατανάλωση, η βάση δεδομένων που έλαβα ήταν η λύση που ήθελα. Επειδή, κάποιες φορές που δε μπορεί να καταγραφεί η στάθμη (πχ Σαββατοκύριακα ή αργίες) ΄φαίνεται σαν να μην υπάρχει κατανάλωση, τροποποίησα ελεφρώς αυτή τη βάση, έτσι ώστε αυτές τις μέρες να δέχεται σαν ημερήσια κατανάλωση το κλάσμα της διαφοράς στάθμης για το χρονικό διάστημα που δεν υπάρχουν τιμές δια τον αριθμό των ημερών του διαστήματος αυτού. Έτσι, βάζοντας τιμές σχεδόν καθημερινά στον πίνακα 1, παίρνω την ημερησια κατανάλωση στο ερώτημα2, πεδίο df. Πολύ πολύπλοκος ο τρόπος μου για άπλό στόχο, αλλά λόγω απειρίας δε βρήκα απλούστερο.
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Ποσοστό έκπτωσης μεταξύ 2 τιμών | mantarinia | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 21-04-14 14:24 |
[Excel07] Διαφορά μεταξύ τιμών επί της % | ΦΟΥΛΑ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 20-03-12 13:14 |
[VBA] Σύγκριση τιμών μεταξύ δύο φύλλων | jose | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 24-11-11 06:19 |
NETWORKDAYS - Υπολογισμός διαφοράς μεταξύ δύο ημερομηνιών | Tasos | Ημερομηνία & ώρα | 0 | 11-10-11 14:34 |
[Συναρτήσεις] υπολογισμός μεταξύ 2 ημερομηνιών "Φεβρουάριος 30 ημερών" | PanosPan | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 22-02-10 20:00 |
Η ώρα είναι 07:59.