Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [ Ασφάλεια] Κλείδωμα βάσης με τον αριθμό του επεξεργαστή

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-12-12, 22:28
Όνομα: Γιωργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Κλείδωμα βάσης με τον αριθμό του επεξεργαστή

Κατά αρχάς θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία στη ζωή σας. Εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να τα φέρει όλα κατά όπως τα θέλετε. Κατά δεύτερον θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Τάσο ιδιαίτερα ( και χίλια συγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα , αλλα χρονιάρες μέρες , οικογενειακές υποχρεώσεις κλπ έβαλαν πίσω το πρόγραμμά μου) για την απάντηση που μου έδωσε σχετικά με το ID του επεξεργαστή. Το χρησιμοποίησα και όντως μου δίνει το ID του.
Θά ηθελα να μου δώσετε τα φώτα σας μια και εγώ δεν είμαι και σε τόσο υψηλό επίπεδο...αλλα προσπαθώ όμως.
Το πρόβλημά μου είναι το εξής : Βασικά θέλω να δίνω την βάση μου σε δοκιμαστική λειτουργία και με το παράδειγμα που παραθέτω , πρίν το δώσω ορίζω με την φόρμα frmSetExpiry τις ημέρες που θα λειτουργεί σαν τεστ, τον αριθμό των ανοιγμάτων, τον πελάτη που απευθύνεται και τον κωδικό που ενεργοποιείται. Κατά την πρώτη εκτέλεση αποθηκεύει σε δύο πίνακες το ID του επεξεργαστή και το όνομα του PC που θα τρέξει. Όταν τελειώσει η λειτουργεία της δοκιμαστικής λειτουργίας της βάσης βγαίνει η φόρμα ενεργοποίησης (frmRegister) στην οποία έχω βάλει με κόκκινο εναν κωδικό Α μεσω του οποίου εχω βάλει το ID του επεξεργαστή "καμουφλαρισμένο" με 5 χαρακτήρες μπροστά απο αυτόν και 5 χαρακτήρες στο τέλος του (τώρα αυτό γιατί το έκανα ....για να μην δίνει στόχο ...δεν ξέρω κιόλας )
Αυτό που θέλω είναι ο πελάτης να μου δίνει τον κωδικό Α και εγώ με μιά γεννήτρια να φτιάχνω εναν κωδικό μοναδικό με βάση πάντα το ID του επεξεργαστή, να σετάρω πάλι την βάση με την φόρμα frmSetExpiry τον μοναδικό κωδικό σύμφωνα με το ID του επεξεργαστή , να σβήνω τους πίνακες του ονόματος του PC και του επεξεργαστή , και να στέλνω πάλι την βάση έτσι ώστε να τρέχει μόνο σε αυτόν και να μην μπορεί να αντιγραφεί το πρόγραμμα (βέβαια υπάρχει έλεγχος με το όνομα του PC σύμφωνα με τον οποίο αν αντιγραφεί η βάση κάνει έλεγχο και αν βρει διαφορετικό όνομα η βάση κλείνει, αλλά αν υπάρχει η αρχική βάση που στέλνω χωρίς να υπάρχει στους πίνακες το ονομα του PC και το ID του επεξεργαστή με τον ιδιο κωδικό που θα δώσω σε έναν θα μπορεί και κάποιος άλλος να ανοίξει κανονικά την βάση).
Το ξέρω έγινα κουραστικός και χίλια συγνώμη...ίσως δεν έχω δεί την λύση που είναι μπροστά μου...αλλά ζητάω τα φώτα σας.
Ευχαριστώ πολύ
παραθέτω και το αρχείο για να καταλάβετε
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: Τεστ Δοκιμαστικής λειτουργίας με ενεργοποίηση προγ (35,8 KB, 100 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιωργος Μπεστ : 26-12-12 στις 22:40.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-12-12, 23:11

Προεπιλογή

μάλλον κάτι δεν έχω κάνει σωστά με το συννημένο αρχείο....δεν το εμφανίζει ως zip...?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-12-12, 12:24
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Προεπιλογή

Καλημέρα σε όλους!

Γιώργο, προτείνω το ακόλουθο σενάριο:

1. Σε κάθε εκκίνηση της εφαρμογής θα πρέπει να εκτελείται ρουτίνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κωδικός ενεργοποίησης και αν ο δεύτερος είναι σωστός.
Η ρουτίνα αυτή θα χρησιμοποιεί τον ίδιο αλγόριθμο που χρησιμοποιεί και γεννήτρια του κωδικού ενεργοποίησης. Στην ίδια ρουτίνα προσθέτεις κώδικα που να καθορίζει τη συμπεριφορά της εφαρμογής σε περίπτωση που έχει λήξει ο χρόνος δοκιμαστικής περιόδου ή αν η εφαρμογή δεν έχει ενεργοποιηθεί ή αν ο ήδη υπάρχων κωδικός ενεργοποίησης δεν είναι ο σωστός.

2. Όσο η εφαρμογή βρίσκεται στη δοκιμαστική περίοδο, θα πρέπει σε κάθε εκκίνηση της να εμφανίζεται η φόρμα ενεργοποίησης η οποία θα επιτρέπει στο χρήστη να συνεχίσει, να ακυρώσει (τερματίσει την εφαρμογή) ή να ενεργοποιήσει την εφαρμογή.

3. Σύμφωνα με τα παραπάνω δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να διαγράψεις τους πίνακες που προανέφερες. Χρειάζονται σε κάθε εκκίνηση της εφαρμογής ώστε να γίνεται σύγκριση.
Δεν σε πειράζει αν τα δεδομένα των εν λόγω πινάκων είναι προσβάσιμα ή όχι αφού σε κάθε εκκίνηση της εφαρμογής εκτελείται η ρουτίνα που αναγράφεται παραπάνω η οποία θα αποτρέψει /επιτρέψει την πρόσβαση στην εφαρμογή.

Καλή συνέχεια!

Τάσος
Παλιά 27-12-12, 21:42

Προεπιλογή

Τάσο σε ευχαριστώ πολύ για την καθοδήγηση, νομίζω οτι μου ξεκαθάρισες και το βλέπω πιο καλύτερα , θα το προσπαθήσω έτσι , σε ευχαριστώ και πάλι :)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Ασφάλεια] Κλείδωμα μετά από συγκεκριμένο αριθμό χρήσεων parara Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 31-12-12 14:06
[ Ασφάλεια] Κλείδωμα βάσης με τον αριθμό του σκληρού δίσκου ? Γιωργος Μπεστ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 16-12-12 20:48
[ Ασφάλεια] Απορία σε κλείδωμα βάσης δεδομένων Γιωργος Μπεστ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 03-05-12 07:45
Κλείδωμα βάσης SOELLICHA Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 12-12-11 10:59
Κλείδωμα Βάσης δεδομένων Ms-Office-Development Team Access samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα 0 08-08-10 15:42

Η ώρα είναι 08:02.