Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Σύνθεση Φίλτρα σε φόρμα
Καλησπέρα στο φόρουμ και σε όλα τα παιδιά. Έψαξα στο φόρουμ και βρήκα πολλές λύσεις για φίλτρα αλλά δεν τα κατάφερα μετά από πολλές απόπειρες. Λοιπόν έχω μία φόρμα υπάλληλοι και θέλω να βάλω 3 φίλτρα που μεταξύ τους ή μεμονωμένα να μου φιλτράρουν τις εγγραφές. Ευχαριστώ εκ των προτέρων |
| |||
| |||
Την καλημέρα μου στο forum. Σταύρο, και εγώ προ καιρού που είχες ζητήσει να κάνω μια "ανάγνωση" της βάσης σου, σου είπα 'πέντε' πράγματα απ' έξω", απ' έξω", αλλά πολύ περισσότερο ο Γιώργος ο Κάπετανόπουλος σου 'διόρθωσε' την βάση. Θέλει recreate η βάση σου με καινούργιο στήσιμο κλειδιών. π.χ. έστειλες μια βάση με πίνακα idikotites_p και κλειδί autonumber και στον πίνακα prosopiko_p που θέλεις να το συνδέσεις, το συνδέεις με την περιγραφή του κλειδιού που είναι text. Δεν μπορεί να συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις σε μια Β.Δ. Σείσε την σωστά και στείλε δείγμα να βοηθήσουμε |
| |||
| |||
Φίλε Κώστα νομίζω ότι έβαλα τα κλειδιά στην σωστή σειρά. Δεν βλέπω το πρόβλημα στα φίλτρα. Απλά δεν μπόρεσα να τα κάνω να δουλεύουν και τα 3. Ίσως με κάποιο κουμπί; ο κώδικας που βάζω είναι μισός για να δουλέψουν και τα 3 ανεβάζω σινιμένο ;;;;;;; DoCmd.ApplyFilter , "[tmima_prosopiko_p]=" & Me!txtTmima Ευχαριστώ ασχολείσαι.. |
| |||
| |||
Πού κάνω το λάθος ρε παιδιά. Ρωτάω για να καταλάβω
|
| |||
| |||
Παιδιά τα κατάφερα και δουλεύουν και τα 3 αλλά αυτόνομα. Πώς μπορώ να τα κάνω να συνεργάζονται; ευχαριστώ εκ των προτέρων για μια ακόμη φορά Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stavross : 13-12-12 στις 20:15. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Σταύρο, όπως τόνισε και ο Κώστας η σχεδίαση της ΒΔ έχει αδυναμίες. Συγκεκριμένα στον πίνακα Prosopiko_p τα ξένα κλειδιά δεν είναι τα πρωτεύοντα κλειδιά των πινάκων TmimataP, Idikotites_p και IdosErgasias_p. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, αν οι τιμές των πεδίων αυτών δεν είναι μοναδικές ή γράψουμε λανθασμένα κάποιες τιμές. Για παράδειγμα, όπως έστησες τη ΒΔ, για να διορθώσεις την τιμή «Θεσσαλοννίκη» στη σωστή «Θεσσαλονίκη» θα πρέπει να κάνεις διορθώσεις σε όλους τους πίνακες που εμφανίζεται η λέξη. Αν χρησιμοποιούσες τα πρωτεύοντα κλειδιά θα αρκούσε μία μόνο διόρθωση στον πίνακα TmimataP. Για τα φίλτρα έκανα τα εξής: 1) Βάζοντας ως προέλευση γραμμής ένα ερώτημα ένωσης, πρόσθεσα σε κάθε σύνθετο πλαίσιο και μία επιλογή για την εμφάνιση όλων των εγγραφών. 2) Στα σύνθετα πλαίσια «Ειδικότητα» και «Είδος εργασίας» άλλαξα την τιμή της συνδεδεμένης στήλης σε 2. 3) Άλλαξα τον κώδικα. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Γιώργο νομίζω ότι κατάλαβα τα περισσότερα. Θα προσπαθήσω να τα προσαρμόσω στην βάση που έχουμε φτιάξει. Σε ευχαριστώ για την ζωγραφική σου. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πολλαπλά φίλτρα από ένα πίνακα σε ερώτημα; | frarad | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 16-02-16 19:15 |
[Excel07] Αναζήτηση συντάγης με φίλτρα | sotisanis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 19-12-15 02:49 |
[Γενικά] Σύνθετα φίλτρα διπλός περιορισμός | mutilinios | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 06-11-14 15:01 |
Φίλτρα σε υποφόρμα | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 01-02-14 00:32 |
Φίλτρα σε Φόρμα | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 06-02-11 10:08 |
Η ώρα είναι 08:25.