Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Άνοιγμα Βιβλίου Εργασίας μέσω Access 2007
Με ποιον τρόπο μέσω μακροεντολής μπορώ να "καλέσω" ένα εξωτερικό αρχείο xlsx που εχω μέσα σε έναν φάκελο? Γιατί μέσω "εκτέλεση εφαρμογής" δεν γίνεται και μου βγάζει μύνημα λάθους ότι δεν μπορεί να καλέσει το excel.
|
| |||
| |||
Forumistes και Forumistries τ' ονειρά σας , ευχές μου. Χρήστο, τι σημαίνει 'καλεσω', να το ανοίξω μέσα από φόρμα για import? |
| |||
| |||
Αδερφέ να το ανοίξω απλά. Κάτι σαν link και να μου ανοίγει ένα φύλλο excel που έχω. Αντι να το ψάχνω μέσα στο φάκελο.
|
| ||||
| ||||
Καλημέρα σε όλο το φόρουμ! Αγαπητέ Χρήστο καλημέρα και σε σένα! Για να λειτουργήσει η μακροεντολή "Εκτέλεση εφαρμογής" θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις την ακόλουθη σύνταξη στο όρισμα 'Γραμμή εντολής': Κώδικας: Διαδρομή της εφαρμογής 'EXCEL.EXE' & κενό & Διαδρομή του αρχείου Excel μέσα σε εισαγωγικά Παράδειγμα: Κώδικας: C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\EXCEL.EXE "E:\Desktop\Το όνομα του αρχείου.xls" Παράδειγμα κώδικα: Κώδικας: Sub OpenXLFile() Dim XLPath As String, XLWorkbook As String 'Εάν η διαδρομή του αρχείου είναι γνωστή τότε προσαρμόζουμε 'τη διαδρομή ώστε να έχει ακόλουθη σύνταξη: XLWorkbook = "E:\Desktop\Calendar.xls" 'Εάν η διαδρομή του αρχείου είναι μεταβλητή τότε μπορούμε να 'χρησιμοποιήσουμε (αν αυτό εξυπηρετεί) ένα από τα παρακάτω παραδείγματα: 'XLWorkbook = CurrentProject.Path 'Ο φάκελος του αρχείου Access 'XLWorkbook = Environ("USERPROFILE") 'Ο φάκελος χρήστη του τρέχοντος λογαριασμού των Windows πχ: C:\Users\Χρήστος 'XLWorkbook = CreateObject("Wscript.Shell").SpecialFolders("Desktop") 'Η επιφάνεια εργασίας του χρήστη 'XLWorkbook = CreateObject("Wscript.Shell").SpecialFolders("MyDocuments") 'O φάκελος 'Έγγραφα' του χρήστη If Right(XLWorkbook, 1) <> "\" Then XLWorkbook = XLWorkbook & "\" XLWorkbook = XLWorkbook & "\Calendar.xls" 'Εάν υπάρχει το αρχείο στη θέση που δημιουργήθηκε παραπάνω... If Dir(XLWorkbook, vbDirectory) <> vbNullString Then '...τότε παίρνουμε αρχικά τη διαδρομή φακέλου της Access ( Στον ίδιο φάκελο βρίσκεται και η Excel ) XLPath = Application.SysCmd(acSysCmdAccessDir) 'Αν χρειαστεί, προσθέτουμε την κάθετο ( "\" ) στο τέλος της διαδρομής του φακέλου. If Right(XLPath, 1) <> "\" Then XLPath = XLPath & "\" 'Κατόπιν προσθέτουμε το όνομα της εφαρμογής Excel & ένα κενό XLPath = XLPath & "EXCEL.EXE " 'Εκτέλεση της Εφαρμογής Excel και άνοιγμα του αρχείου Shell XLPath & Chr(34) & XLWorkbook & Chr(34), vbNormalFocus Else 'Εάν δεν υπάρχει το αρχείο στη θέση που δημιουργήθηκε παραπάνω ειδοποιούμε τον χρήστη MsgBox "Could not find the File '" & XLWorkbook & "' !!", vbExclamation, CurrentProject.Name End If End Sub Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Παράθεση:
|
| |||
| |||
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και τους δύο για την άμεση ανταπόκριση στο πρόβλημα μου. (Η Microsoft μου φαίνεται αντί να τα κάνει απλούστερα τα πράγματα τα κάνει πολύπλοκα.) Τάσο δούλεψε το πρώτο πολύ απλά και γρήγορα. Αυτό χρειαζόμουν. Ωστόσο κάποια στιγμή σίγουρα θα μου χρειαστεί ο κώδικας που μου έδωσες να σαι καλά. Κώστα πολύ χρήσιμο το λινκ που μου έδωσες, όταν έχω ώρα θα το μελετήσω καλύτερα, να σαι καλά και εσύ αδερφέ. Την καλημέρα μου σε όλους!! |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Ξεκαθάρισμα Βιβλίου εργασίας | Σπύρος23 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 19-09-16 23:07 |
Άνοιγμα αρχείων μέσω cmd button από φόρμα στην access | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 19 | 25-11-13 17:32 |
[VBA] Ελαχιστοποίηση Βιβλίου Εργασίας | ΤΖΙΜΗΣ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 03-06-13 13:49 |
Διαδρομή βιβλίου / όνομα φύλλου εργασίας σε κελί. | Tasos | Κείμενο | 0 | 21-09-11 14:34 |
Η ώρα είναι 20:33.