Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Φίλτρο σε πεδίο
Καλησπέρα. Πριν περίπου ένα μήνα είχα θέση ένα θέμα στο οποίο με βοήθησε να το λύσω ο χρήσης άσχετος. Το θέμα μου ήταν το εξής. Επισυνάπτω μια βάση δεδομένων που περιέχει 3 Πίνακες και μια φόρμα. Ο πρώτος πίνακας με όνομα Πίνακας, περιέχει ονόματα οδών και ταχυδρομικούς κώδικες. Ο πίνακας με όνομα Πίνακας2 περιέχει όλους τους ταχυδρομικούς κώδικες. Στον πίνακα με όνομα Πίνακας1 θέλω να καταχωρούνται οι εγγραφές μέσω της φόρμας με όνομα Φόρμα1. Αυτό που ψάχνω είναι το εξής: Στην φόρμα να εισάγω τον ταχυδρομικό κώδικα απο λίστα τιμών και στο πεδίο οδός να μου εμφανίζει σε λίστα τιμών τις οδούς που έχουν των αντίστοιχο ταχυδρομικό κώδικα. Μήπως γνωρίζει κάποιος τον τρόπο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ο χρήστης άσχετος μου έστειλε την βάση που επισυνάπτω η οποία απέλυε το ζητούμενο. Η απορία μου είναι η εξής. Στον πίνακα με όνομα ΠΙΝΑΚΑΣ υπάρχουν οι ταχυδρομικοί κώδικες σε αυτή τη μορφή 104 45 δηλαδή με ένα κενό ανάμεσα. Όταν αφαιρώ το κενό δηλαδή κάνω τους ταχυδρομικούς κώδικες 10445 δηλαδή χωρίς το κενό ενδιάμεσα, παρατηρώ το εξής. Τα δεδομένα μου αποθηκεύονται κανονικά στην φόρμα ενώ στον αντίστοιχο πίνακα δεν μεταφέρεται ο ταχυδρομικός κώδικας. Όταν έχω τον ταχυδρομικό κώδικα με κενό λειτουργεί κανονικά. Γιατί συμβαίνει αυτό; |
| |||
| |||
Την καλημέρα μου στο forum. Μάνο, κοίτα αν σου κάνει η Βάση. |
| |||
| |||
Καλημέρα. Δεν λειτουργεί σωστά. Αυτό που μου έστειλες τώρα, δεν εμφανίζει όλες τις οδούς απο τον κάθε Τ.Κ. Δεν είναι περίεργο που με το κενό λειτουργεί σωστά ενώ χωρίς το κενό δεν λειτουργεί; Τι φταίει γι' αυτό; |
| |||
| |||
Μάνο, έχεις δίκιο κοίτα αυτή την βάση έλεγξα τα null, κύρια στον αριθμό. |
| |||
| |||
Παράθεση:
Γιατί όταν απ' το combobox ψάχνεις τον Τ.Κ. 104 31 αυτός αντιστοιχεί σε κλειδί π.χ. 35, ενώ όταν εσύ τον 104 31 του βγάζεις το κενό και τον κάνεις 10431, δεν υπάρχει κλειδί οπότε τι να αποθηκεύσει στον πίνακα. |
| |||
| |||
Νομίζω οτι λειτουργεί σωστά. Τι έφταιγε; Γιατί δεν λειτουργούσε όταν έσβηνα τα κενά; |
| |||
| |||
Εννοώ τι άλλαξες για να λειτουργήσει;
|
| |||
| |||
Στην φόρμα με το όνομα 'Φόρμα1' φέρτην σε mode design view επέλεξε το πεδίο 'dromos'. Στο property sheet επέλεξε το Tab Data κάνε κλικ στο κουμπί με τις τρεις τελείες στο Row Source. Στο Query που θα εμφανιστεί μεγάλωσε το πεδίο Adress και παρατήρησε τα ΙΙf μαζί με το Isnull. και μια που θα το κάνεις σβήσε το 10431 στο Criteria του ΤΚ και σώσε και απ' το Query και μόλις σε βγάλει στο Row Source. |
| |||
| |||
Συγνώμη αν σε ζαλίζω. Παρατήρησα στην βάση που μου έστειλες οτι στον πίνακα με όνομα ΠΙΝΑΚΑΣ οι ταχυδρομικοί κώδικες έχουν αλλάξει και απο 5 νούμερα έχουν γίνει 4. Το άλλο ερώτημα μου είναι: Γιατί όταν ο ταχυδρομικός κώδικας έχει την μορφή 104 45 (με κενό) λειτουργεί κανονικά και δεν λειτουργούσε χωρίς το κενό; |
| |||
| |||
Καλημέρα, σου επισυνάπτω μια 2η λύση στο θέμα σου.. Το 2ο combobox φιλτράρεται με βάση το πρώτο και η τιμή του 2ου, μηδενίζει εάν αλλαχθεί ο ΤΚ στο πρώτο combobox. Νομίζω είναι αυτό που θέλεις..
__________________ Always Look on the Bright Side of Life! |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[VBA] Φίλτρο | mdragon | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 14-09-11 22:54 |
Φίλτρο | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 06-05-11 13:48 |
[ Ερωτήματα ] Φίλτρο ΝΑΙ, ΟΧΙ, ΟΛΑ | devcon | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 29-03-11 17:19 |
Φίλτρο | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 16-01-11 18:06 |
Μεταφορά δεδομένων απο πεδίο σε πεδίο | Meteora | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 30-01-09 20:03 |
Η ώρα είναι 20:03.