Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Μάνο, Γιατί όταν απ' το combobox ψάχνεις τον Τ.Κ. 104 31 αυτός αντιστοιχεί σε κλειδί π.χ. 35, ενώ όταν εσύ τον 104 31 του βγάζεις το κενό και τον κάνεις 10431, δεν υπάρχει κλειδί οπότε τι να αποθηκεύσει στον πίνακα. έκανα ενα update στον πίνακα για να μην μπερδεύεσε. Αν θέλεις να εμφανίζετε στην μορφή πχ. 104 31 ή 10 431 πήγαινε στο input musk και φτιάξε μια μάσκα όπως την θέλεις αλλά να αποθηκεύετε 10431 με πέντε χαρακτήρες, ο wizard του input musk θα σε βοηθήση. |
| |||
| |||
Dangel82 καλημέρα. Η αρχική μου βάση λειτουργεί κανονικά. Το πρόβλημα είναι οτι όταν τον ταχυδρομικό κώδικα στον πίνακα ΠΙΝΑΚΑΣ τον αποθηκεύω χωρίς κενό δηλαδή αντι να είναι 104 45 τον κάνω 10445 ενώ λειτουργεί κανονικά στην φόρμα στον πίνακα ΠΙΝΑΚΑΣ1 αποθηκεύει μόνο την οδό που επιλέγω χωρίς να αποθηκεύσει τον ΤΚ. Όταν έχει κενό ο ΤΚ αποθηκεύεται κανονικά. |
| |||
| |||
Γιώργο εγώ αυτό που έκανα στο δικό μου ήταν το εξής. Πήγα στον πίνακα ΠΙΝΑΚΑΣ και αφαίρεσα απο τους ταχυδρομικούς κώδικες το κενό.Στην φόρμα τα έβλεπα κανονικά χωρίς κενό, επέλεγα τις οδούς κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Γιατί χάνει το κλειδί. Μετά δοκίμασα και κάτι άλλο. Έβαλα εξαρχής τον πίνακα ΠΙΝΑΚΑΣ με τους ΤΚ χωρίς κενό και δεν λειτούργησε σωστά. |
| |||
| |||
Παράθεση:
Το combobox έχει ένα recordsource απο το οποίο επιλέγεις.. Θα πρέπει να σταντάρεις το πως θα έχεις μέσα στον πίνακά σου τον ΤΚ! Για την Access είναι άλλο το 10445 και άλλο το 104 45. Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Επιλέγοντας στην φόρμα το 104 45 "γράφει" στον "Πίνακας1" την οδό! Εάν διαγράψεις όλα τα στοιχεία του "Πίνακας1" και αλλάξεις τους ΤΚ σε ΤΚ χωρίς κενά, θα λειτουργήσει κανονικά. Εάν έχεις ήδη περασμένα δεδομένα που δεν θέλεις να διαγράψεις, τότε θα πρέπει να ενημερώσεις σωστά και τους δύο πίνακες με τους ΤΚ στην μορφή που τους θέλεις... Σου ξανα- ανεβάζω την βάση με τους ΤΚ χωρίς κενά...
__________________ Always Look on the Bright Side of Life! |
| |||
| |||
Dangel82 Άνοιξε το αρχείο που μου έστειλες Μετά άνοιξε την φόρμα και πρόσθεσε μερικές εγγραφές. Μετά άνοιξε τον πίνακα ΠΙΝΑΚΑΣ1 θα δείς οτι ενώ η οδός έχει αποθηκευτεί κανονικά ο ΤΚ δεν εμφανίζεται στον πίνακα. Γιατί συμβαίνει αυτό; |
| |||
| |||
Μάνο, Γιατί όταν απ' το combobox ψάχνεις τον Τ.Κ. 104 31 αυτός αντιστοιχεί σε κλειδί π.χ. 35, ενώ όταν εσύ τον 104 31 του βγάζεις το κενό και τον κάνεις 10431, δεν υπάρχει κλειδί οπότε τι να αποθηκεύσει στον πίνακα. έκανα ενα update στον πίνακα για να μην μπερδεύεσε. Αν θέλεις να εμφανίζετε στην μορφή πχ. 104 31 ή 10 431 πήγαινε στο input musk και φτιάξε μια μάσκα όπως την θέλεις αλλά να αποθηκεύετε 10431 με πέντε χαρακτήρες, ο wizard του input musk θα σε βοηθήση. |
| |||
| |||
Μάλλον δεν έθεσα σωστά το πρόβλημα. Αν απο την βάση μου διαγράψω τον πίνακα ΠΙΝΑΚΑΣ και στην συνέχεια δημιουργήσω έναν νέο πίνακα ΠΙΝΑΚΑΣ που θα περιέχει τα ίδια ακριβώς πεδία με τα ίδια ακριβώς δεδομένα με την διαφορά οτι τα δεδομένα στο στο πεδίο ΤΚ είναι χωρίς κενό. Πρέπει να λειτουργήσει ή όχι; |
| |||
| |||
Παράθεση:
|
| |||
| |||
Και όμως δεν λειτουργεί
|
| |||
| |||
Αυτό προσπαθώ να καταλάβω. Γιατί δεν λειτουργεί. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[VBA] Φίλτρο | mdragon | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 14-09-11 22:54 |
Φίλτρο | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 06-05-11 13:48 |
[ Ερωτήματα ] Φίλτρο ΝΑΙ, ΟΧΙ, ΟΛΑ | devcon | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 29-03-11 17:19 |
Φίλτρο | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 16-01-11 18:06 |
Μεταφορά δεδομένων απο πεδίο σε πεδίο | Meteora | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 30-01-09 20:03 |
Η ώρα είναι 19:47.