Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Ναι νομίζω κατάλαβα αλλά νομίζω ότι αν έβαζα ας πούμε από 6/3/2012 έως 6/3/2912 δηλαδή να εστιάσω σε μία μόνο μέρα για να δω ποιοι είχαν απουσία την συγκεκριμένη μέρα; Δεν θα ήταν χρήσιμο; Ύστερα αυτόν τον κώδικα θα μπορούσα να τον ενσωματώσω σε εκθέσεις; Ευχαριστώ |
| |||
| |||
Καλησπέρα/Καλημέρα Σταύρο, στην προηγούμενη ΒΔ που ανέβασα, θέλησα απλά να δείξω πως λειτουργεί ο κώδικας που χωρίζει τα διαστήματα απουσίας σε τμήματα που ανήκουν στον ίδιο μήνα. Έτσι το παράδειγμα δεν είναι τόσο πρακτικό και μάλλον δε θα μπορούσες να το ενσωματώσεις στη βάση σου. Στη νέα ΒΔ: 1) Με τη βοήθεια της φόρμας frmDiastimataAnaMina, αφού δημιουργηθούν οι κατάλληλες εγγραφές στον πίνακα ApousiesPerMonth_p, ανοίγει το ερώτημα ApousiesAnaMina_Qr, που θα μπορούσε εύκολα να αποτελέσει τη βάση για μια έκθεση με μηνιαία στοιχεία. 2) Για τον εντοπισμό αυτών που απουσιάζουν μια συγκεκριμένη μέρα, πρόσθεσα τη φόρμα frmApousiazontesHmerisiws και το ερώτημα ApousiazontesHmiresiws_Qr. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Την καλημέρα μου στο forum. Σταύρο, κοίτα μήπως σε διευκολύνει αυτή η Βάση. στην φόρμα 'apousiesF2' , στα πεδία των ημερομηνιών και στα συμβάντα τους 'After Update', έχω τροποποιήσει τον κώδικα, μάλλον κάνει αυτό που ζητάς. Στον κώδικα της φόρμας 'apousiesF2', στο πεδίο 'apo_apousies_p' και στο συμβάν 'After Update', στην γραμμή του κώδικα που υπάρχει αυτό dtbefore = Me.eos_apousies_p αντικατέστησε το με αυτό If IsNull(Me.eos_apousies_p) Or Me.eos_apousies_p = "" Then Exit Sub Else dtbefore = Me.eos_apousies_p End If Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ασχετος : 29-11-12 στις 11:45. |
| |||
| |||
Βρε παιδιά τι μου κάνατε τώρα; το ένα είναι καλύτερο από το άλλο δεν ξέρω τι να διαλέξω. Και τα 2 είναι τέλεια και λειτουργούν το καθ' ένα με την δική του λογική. Θα προσπαθήσω να τα βάλω και τα δύο. (Δεν ξέρω αν τα καταφέρω αλλά θα προσπαθήσω) Μήπως θα μπορούσατε να ρίξετε μια ματιά και στην έκθεση; Πάντως ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ |
| |||
| |||
Παράθεση:
χρησιμοποιείς όποιο σε βολεύει καλύτερα. Ποιά έκθεση; στείλε Βάση |
| |||
| |||
Στην ίδια βάση Κώστα στην έκθεση στις τελικές απουσίες και τελικές παρουσίες μου το είχες φτιάξει εσύ σε ένα ερώτημα που το τελικό αποτέλεσμα ήταν 30. όποιες μέρες και να έχει ο μήνας. το πρόβλημα είναι ότι στην έκθεση θέλει κάποιον άλλο κώδικα. δηλαδή θέλω να κάνει αυτό: if minas=2 & etos=2012 or etos=2016....(δηλαδή οι μήνες που είναι 29 μέρες ο Φλεβάρης) & οι απουσίες = 29 τότε (απουσίες = 30) if minas=2 &etos <> 2012 or etos 2016 (δηλαδή οι μήνες που είναι 29 μέρες ο Φλεβάρης) & oi απουσίες =28 τότε (απουσίες=30) if apousies=31 τότε (απουσίες=30) αλιώς (απουσίες) Παρουσίες 30-απουσίες νομίζω οτι με αυτόν τον τρόπο καλύπτω όλες τις περιπτώσεις ώστε (σύνολο απουσίες παρουσίες=30) Όλο αυτό το κατεβατό Κώστα μου το είχες κάνει σε ένα ερώτημα το οποίο δεν λειτουργεί στην έκθεση όπως και όταν το γράφω εγώ με τον τρόπο μου. Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός Ευχαριστώ |
| |||
| |||
Παράθεση:
Δεν καταλαβαίνω. έχεις ένα πίνακα με απουσίες για διάφορους λόγους (ασθένεια,άδεια...) τις οποίες τις αθροίζω στο ερώτημα και της αφαιρώ από το 30. Τι άλλο; στο ερώτημα που τρέχω ημέρες + απουσίες = 30 Διαφορετικά σύνδεσε την έκθεση με το ερώτημα που σου κάνει. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ασχετος : 29-11-12 στις 14:57. |
| |||
| |||
Πήγαινε στις απουσίες και βάλε σε κάποιον 1/1/2013 έως 31/1/2013 Το αποτέλεσμα είναι απουσίες 31 ..... παρουσίες -1 (Το σωστό απουσίες 30 ..... παρουσίες 0) Σε κάποιον άλλον βάλε 1/2/2012 έως 29/2/2012 Το αποτέλεσμα είναι απουσίες 29 .... παρουσίες 1 (Το σωστό απουσίες 30 ..... παρουσίες 0) αν όμως απο 1/2/2012 έως 28/2/2012 επειδή η χρονιά έχει 29 μέρες ο φεβρουάριος θα πρέπει το αποτέλεσμα να είναι 28 απουσίες ..... 2 παρουσίες Αυτό το αποτέλεσμα (όχι ολοκληρωμένο το έχω δώσει στην έκθεση) αλλά με λάθη Αυτό χρήζει διόρθωσης Ευχαριστώ |
| |||
| |||
Σταύρο, κοίτα την Βάση |
| |||
| |||
Σταύρο, Συγγνώμη λάθος Βάση. αν το κατάλαβα καλά τώρα αυτό το report πρέπει να σου κάνει |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Διπλότυπη Εγγραφή | choulio19 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 25-05-14 19:10 |
[ Συναρτήσεις ] Εγγραφή σε πίνακα | sirpanos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 05-05-14 08:48 |
[ Φόρμες ] Έλεγχος για ήδη υπάρχουσα εγγραφή | dimitris p | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 10-07-12 15:08 |
Αυτόματη εγγραφή | TZON_FON | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 23-10-10 17:18 |
[ Φόρμες ] ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΗ | gregory_m | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 27-09-10 23:26 |
Η ώρα είναι 19:58.