Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Εμφάνιση εγράφου pdf από κουμπί εντολής φόρμας
Καλησπέρα στη παρέα Γνωρίζει κάποιο μέλος τι κώδικα βάζουμε σε κουμπί εντολής φόρμας για να μας ανοίγει έγγραφο PDF που είναι αποθηκευμένο σε φάκελο στο σκληρό δίσκο. Φιλικά Αλέξανδρος |
| |||
| |||
Καλησπέρα στη παρέα Εχω βάλει στη λειτουργική μοναδα BasPdf Κώδικας: Option Compare Database Option Explicit Public Declare Function ShellExecute Lib "shell32.dll" Alias "ShellExecuteA" ( _ ByVal hwnd As Long, ByVal lpOperation As String, ByVal lpFile As String, _ ByVal lpParameters As String, ByVal lpDirectory As String, ByVal nShowCmd As Long) As Long Public Const SW_SHOW = 1 Και στο κουμπί εντολής CmdPdf Κώδικας: Private Sub CmdPdf_Click() ShellExecute Me.hwnd, "open", "C:\Nomothesia\sxolikes_epitropes.pdf", "", "", SW_SHOW End Sub Φιλικά Αλέξανδρος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 26-11-12 στις 02:14. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα! Αλέξανδρε δοκίμασε: Κώδικας: Private Sub CmdPdf_Click() If Dir(Me.Fname & "", vbDirectory) <> "" Then ShellExecute 0, "open", Chr(34) & Me.Fname & Chr(34), "", "", SW_SHOW End If End Sub Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Καλημέρα Τάσο Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου' Εννοείς αποσφαλμάτωση στη λειτουργική μονάδα(Baspdf) ή σε διαδικασία συμβάντος(CmdPdf); ; ή Module ξεχωριστό; Λές θα έχω πρόβλημα στη βάση ;όταν γίνει MDE; Φιλικά Αλέξανδρος |
| |||
| |||
Τάσο!!!! Τελικά δεν δουλεύει το κουμπί εντολής με αυτό το κώδικα.Δεν μου ανοίγει το έγγραφο Pdf που βρίσκεται στο φάκελο στο "C". Τον άλλαξα και δουλεύει με αυτό. Κώδικας: ShellExecute Me.hwnd, "open", Chr(34) & WdFullPath & Chr(34), "", "", SW_SHOW Φιλικά/Αλέξανδρος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alex : 26-11-12 στις 09:07. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα! Αλέξανδρε, Ο κώδικας που σου έστειλα ανοίγει τη διαδρομή που αναγράφεται στο πεδίο fName του συνημμένου που ανέβασες αν αυτή είναι σωστή. Μου είναι άγνωστη η προέλευση της μεταβλητής/πεδίου WdFullPath Αποσφαλμάτωση ή έστω λογική διαχείριση χρειάζεται σε κάθε σημείο του κώδικα που για τον ένα ή τον άλλο λόγο μπορούσε να προκαλέσει σφάλμα. Για παράδειγμα: Κώδικας: Private Sub CmdPdf_Click() Dim ret as Long If Dir(Me.Fname & "", vbDirectory) <> "" Then ' Αν η διαδρομή είναι έγκυρη... ret = ShellExecute(0, "open", Chr(34) & Me.Fname & Chr(34), "", "", SW_SHOW) End If End Sub Η μεταβλητή ret περιέχει τον αριθμό που επέστρεψε η συνάρτηση ShellExecute() ο οποίος δηλώνει το αποτέλεσμα της ενέργειας δηλαδή αν το αρχείο άνοιξε κανονικά ή αν χρησιμοποιείται ήδη ή πολλά άλλα. Σχετικό παράδειγμα υπάρχει σε παράδειγμα Excel εδώ: http://www.ms-office.gr/forum/excel-...html#post12631 Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Τάσο!! Τα έκανα και με τους δύο τρόπους δουλεύουν άψογα.Σ.ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Έχω πολλές ελλείψεις καθότι αυτοδίδακτος από βιβλία και από σχετική μεθόδευση στο διαδίκτυο. Φιλικά Αλέξανδρος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εμφάνιση ή απόκρυψη σε κουμπί της φόρμας | Αντώνης | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 05-11-15 20:34 |
Εμφάνιση εγράφου word από κουμπί εντολής φόρμας | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 02-11-12 00:50 |
Εφέ σε κουμπί εντολής | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 18-03-12 10:26 |
ΚΟΥΜΠΙ ΕΝΤΟΛΗΣ | jimrenoir | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 20-05-11 11:43 |
Κουμπί εντολής σε έκθεση | Melisson | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 10-04-11 21:48 |
Η ώρα είναι 19:42.