Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Πρόβλημα με ενημέρωση πίνακα

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-11-12, 07:08
Όνομα: Χρήστος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική

Περιοχή: Deutschland
Προεπιλογή Πρόβλημα με ενημέρωση πίνακα

Καταρχάς καλώς σας βρήκα και καλά να είστε. Είμαι καινούριος στο site και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προκαταβολικά για την όποια βοήθεια μπορείτε να μου προσφέρετε.
Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα το οποίο δεν μπορώ να το επιλύσω άν και νομίζω ότι είναι απλό, παρόλα αυτά το κεφάλι μου σταμάτησε να σκέφτεται.
Έχω ένα πίνακα με 2 τιμές. Πχ. Κωδικός και Αριθμός.
Μέσα απο την φόρμα μου καλώ τον αριθμό με βάση τον κωδικό που θέλω (με Dlookup) και τον αλλάζω αυτόματα με κάθε εγγραφή προσθέτωντας + 1.
Αυτό που θέλω όμως είναι όταν τελειώσω με τις εγγραφές μου (αν για παράδειγμα ξεκίνησα απο το 1 και έχω φτάσει στο 30 αριθμό πχ) την επόμενη φορά που θα καλέσω τον αριθμό με βάση τον κωδικό να μου φέρει το 30 και όχι το 1. Καμιά λύση ??
Ευχαριστώ! Χρήστος.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-11-12, 10:24
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλημέρα

Χρήστο, καλωσόρισες στην παρέα μας.

Αν υποθέσουμε ότι ο πίνακας λέγεται Table1 και το πεδίο με τους αύξοντες αριθμούς fCount, μπορούμε, στην προβολή σχεδίασης της φόρμας, να ορίσουμε προεπιλεγμένη τιμή για το πεδίο fCount τον τύπο: =DMAX(“fCount”; “Table1”)+1

Μ’ αυτό τον τρόπο, όταν δημιουργούμε μια νέα εγγραφή, το πεδίο fCount θα συμπληρώνεται αυτόματα με τον κατάλληλο αύξοντα αριθμό.

Ελπίζω να κατάλαβα το ζητούμενο και να καλύφτηκες.

Φιλικά/Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-11-12, 10:59
Όνομα: Χρήστος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική

Περιοχή: Deutschland
Προεπιλογή

Φίλε Γιώργο σε ευχαριστώ για την απάντηση σου αλλά δεν είναι αυτό που θέλω. Ίσως εγώ δεν το εξήγησα καλά. Κοίτα έχω ένα πίνακα με 2 πεδία (Ετικέτα & Αριθμός) τα οποία είναι προεπιλογή στον αριθμό 1. Πχ ΧΧΧΧΧΧΧ-ΧΧ 1
ΧΧΧΧΧΧΧ-Χ2 1
ΧΧΧΧΧΧΧ-Χ3 1 κτλ κτλ.) Μέσα απο την φόρμα καλώ με βάση την ετικέτα αυτόν τον αριθμό με την συνάρτηση Dlookup και μου τον φέρνει. Ύστερα αφού συγκρίνω αυτήν την ετικέτα με ένα πεδίο στην φόρμα που θέλω τον αριθμό 1 τον κάνω 2,3,4,5 κτλ. Μέχρι εδώ όλα καλά. Όμως όταν ξανακαλώ αυτήν την ετικέτα θέλω να φέρνει πλέον το 5 πχ και όχι το 1 που ήταν προεπιλογή. Ελπίζω τώρα να είναι καλύτερα κατανοητό το πρόβλημα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-11-12, 11:29
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Φίλε Χρήστο, πιστεύω ότι αν ανέβαζες ένα δείγμα της βάσης σου θα ξεκαθάριζε το ζητούμενο και θα αυξάνονταν οι πιθανότητες να πάρεις κάποια λύση από το φόρουμ.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Πίνακες ] Ενημέρωση πίνακα από φόρμα caudillo Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 21-07-15 23:41
[ Φόρμες ] Ενημέρωση πίνακα dimitris p Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 17-01-14 20:22
[ Φόρμες ] Ενημέρωση Πίνακα από Φόρμα marpapa Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 12-09-11 22:58
[ Πίνακες ] Ενημέρωση δεδομένων πίνακα από άλλο πίνακα ΚΩΣΤΑΣ2 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 27-04-11 12:50
[ Ερωτήματα ] Ενημέρωση ενός field πίνακα από 3 Rows άλλου πίνακα stathas Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 8 23-05-10 11:36

Η ώρα είναι 06:44.