Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Set την ημερομηνία του συστήματος.
Γειά σας! Φτιάχνω μια εφαρμογή και θελω να σετάρω την ημερομηνία του συστήματος σε 00:00. Mπορώ βέβαια να αλλάξω την ώρα από τα windows. Θα ήθελα όμως να μπορεί να γίνει μέσα από το περιβάλλον της εφαρμογής κάνοντας click σε ένα κουμπί ας πούμε. Στις συναρτήσεις της Access δεν βλέπω τίποτε. Δεν είμαι καλός στην VBA οπότε εαν γνωρίζει κανένας να μου δώσει μια ιδέα ή λύση θα το εκτιμούσα. Ευχαριστώ πολύ. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Παρασκευά, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω συναρτήσεις της VBA: 1) Date Επιστρέφει το τμήμα της ημερομηνίας από το χρονόμετρο του συστήματος. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ρυθμίσει το χρονόμετρο στην επιθυμητή ημερομηνία. 2) Time Επιστρέφει το τμήμα της ώρας από το χρονόμετρο του συστήματος. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ρυθμίσει το χρονόμετρο στην επιθυμητή ώρα. Με τον κώδικα: Date=Cdate(0) Time=Cdate(0) Το χρονόμετρο ρυθμίζεται να δείχνει την αφετηρία μέτρησης του χρόνου, που για την VBA, είναι η 30/12/1899 12:00 πμ. Αν θέλεις να ρυθμίσεις το χρονόμετρο σε άλλη ημερομηνία και ώρα, καλό είναι να χρησιμοποιήσεις τις συναρτήσεις DateSerial και TimeSerial. Ο κώδικας: Date=DateSerial(2000,10,5) Time=TimeSerial(14,10,5) Ορίζει το χρονόμετρο στην ημερομηνία και ώρα: 5/10/2000 2:10:5 μμ Καλή συνέχεια. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Καλημέρα PNIKOLAREAS και kapetang, θα ήθελα τη βοήθεια σας, ίσως είναι πολύ απλό για σας,αλλά εγώ έχω που παιδεύομαι αρκετές μέρες χωρίς να μπορώ να βγάλω ένα αποτέλεσμα ακόμα.΄'Εχω φτιάξει ένα ecxel που να παρακολουθώ κάποιες ενέργειες οι οποίες έχουν κάποιους περιορισμούς όταν παρέλθουν κάποιες ημέρες.Το έχω φτιάξει λοιπόν αυτό, αλλά εκείνο που υπολείπεται είναι σε ένα κελί να έχω βάλει την πραγματική ημερομηνία του υπολογιστή και με βάση αυτή να κάνει όλους τους υπολογισμούς.Σας ευχαριστώ πολύ Πανος |
| |||
| |||
Παναγιώτη, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τη συνάρτηση: =TODAY()
|
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Φόρμες ] Ταξινόμηση με ημερομηνία | pdhmos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 03-01-13 15:21 |
Νέα εγγραφή σε ημερομηνία | stavross | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 27 | 30-11-12 08:42 |
Εμφάνιση ώρας Συστήματος | Free_Ghost | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 19-11-12 23:07 |
[VBA] Χρωματισμός κελιού ανάλογα την ώρα του συστήματος | jose | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 31-03-12 09:09 |
[ Συναρτήσεις ] Ημερομηνία | Meteora | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 13-11-10 17:00 |
Η ώρα είναι 07:22.