Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Υπολογισμός σε ερώτημα
Καλημέρα στο φόρουμ. Παιδιά έχω μια δύσκολη ερώτηση (βάση για ημερομίσθια) Έχω ένα ερώτημα που μου βγάζει τα σκ από τις ημερομηνίες απουσίας θα ήθελα να κάνω τον εξής υπολογισμό (το κάνω με IIF αλλά δεν μου τα βγάζει σωστά. ..... αν ο μήνας είναι 2 και οι μέρες απουσίας είναι 28 τότε μέρες απουσίας +2 (δείγμα) αν όμως ο χρόνος είναι 2012 ή 2016......... δηλαδή χρονιά που ο Φλεβάρης έχει 29 και μέρες απουσίας =29 τότε μέρες απουσίας +1 αν ο μήνας είναι 1 ή 3 ή 5....... δηλαδή μήνες που έχουν 31 και οι απουσίες είναι 31 τότε μέρες απουσίας -1 δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός το ρεζουμέ είναι ότι τα ημερομίσθια όλων των μηνών πρέπει να είναι πάντα 30 (απουσίες + ημερομίσθια) ευχαριστώ εκ των προτέρων το weeked2a είναι αυτό που προσπάθησα και μου βγάζει λάθος αποτελέσματα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stavross : 13-11-12 στις 14:27. |
| |||
| |||
Καλό μεσημέρι σ΄όλους. Σταύρο, κοίτα αν σου κάνει |
| |||
| |||
Ευχαριστώ πολύ φίλε Κώστα. Το σκεπτικό είναι σωστό αν και κατάλαβα λίγα πράγματα. Όμως αν θα δεις τις 2 τελευταίες εγγραφές το αποτέλεσμα δεν είναι 30 15+13=28 13+18=31 το άθροισμα παρουσίες και απουσίες πρέπει να είναι 30 δεν ξέρω αν γίνεται αλλά εμένα έτσι μου τα ζητάνε πάντως σε ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες (έχω βρει το φόρουμ ως ένα πολύ δυνατό σύμμαχο) |
| |||
| |||
Παράθεση:
Σταύρο, [Απουσίες]+[imer]+[Apousies]=30, ή [Ημερομήσθια]=[Απουσίες]+ημερομίσθια([imer]+[Apousies]) ή κατάλαβα λάθος. |
| |||
| |||
Καλημέρα Κώστα και σε όλο το φόρουμ. Κώστα το έλυσα με μία if αλλά με ερασιτεχνικό τρόπο (οι γνώσεις μου) αν θες και δεν βαριέσαι δες το συνημμένο. Σίγουρα θα το κάνεις πιο επαγγελματικά Αν μπορώ να σου στείλω πμ; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stavross : 14-11-12 στις 10:15. |
| |||
| |||
Συγνώμη παιδιά το σωστό ειναι αυτό
|
| |||
| |||
Παράθεση:
μπορείς να στείλεις |
| ||||
| ||||
Καλημέρα σε όλους! Δείτε το επισυναπτόμενο παράδειγμα με βάση το αρχείο του Σταύρου. Χρειάστηκε να τροποποιηθεί ο πίνακας p_idosadias. Καλή συνέχεια! Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υπολογισμός φπα | q.mrk | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 18-03-15 19:10 |
[ Πίνακες ] Υπολογισμός σε ερώτημα με βάση ημερομηνίες πο | parara | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 13-02-14 12:04 |
[ Ερωτήματα ] Υπολογισμός πεδίου σε ερώτημα | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 14-12-13 23:00 |
Η ώρα είναι 06:54.