Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Εισαγωγή τίτλου στην κεφαλίδα από χρήστη
Καλημέρα!!!! Επισυνάπτω μία βάση η οποία αποτελείται απο έναν πίνακα και μία φόρμα. Αυτό που θέλω να μάθω είναι το εξής: Υπάρχει η δυνατότητα ο χρήστης της βάσεις να συμπληρώνει στην Κεφαλίδα της φόρμας έναν τίτλο, πχ. Όνομα τμήματος και αυτό να εμφανίζεται στο πίνακα δίπλα απο κάθε εγγραφή; Δεν ξέρω αν έχω αποτυπώσει το ζητούμενο με σαφήνεια, γι' αυτό θα προσπαθήσω να δώσω ένα παράδειγμα. Μία εταιρία έχει 15 τμήματα. Μοιράζω την βάση μου στα 15 τμήματα για να συμπληρώσουν τα στοιχεία των εργαζομένων του τμήματος. Αυτό που θέλω είναι να μην χρειάζεται σε κάθε εγγραφή να πληκτρολογείτε το τμήμα αλλά να πληκτρολογείται μια φορά και στην συνέχεια να μπαίνει αυτόματα στις υπόλοιπες εγγραφές. |
| |||
| |||
Καλημέρα Μάνο, ένας απλός τρόπος για τη συμπλήρωση του τμήματος στους πίνακες είναι ο εξής: 1) Σε κάθε πίνακα προσθέτεις ένα πεδίο (πχ Tmima) για την καταχώρηση του τμήματος. Ανάλογα με την οργάνωση της τελικής ΒΔ το πεδίο θα είναι αριθμητικό ή κειμένου. 2)Αφού πάρεις τους πίνακες συμπληρωμένους με τα στοιχεία των υπαλλήλων, για να συμπληρώσεις το τμήμα θα πρέπει να τρέξεις ένα ερώτημα ενημέρωσης της μορφής:
|
| |||
| |||
Γιώργο καλή ιδέα. Απλά το "ΟνομαΤμήματος1" με αυτό το τρόπο θα πρέπει να το εισάγω εγώ. Δεν υπάρχει τρόπος να εισάγεται αυτόματα απο τον χρήστη; |
| |||
| |||
Καλημέρα στην παρέα Μάνο, κοίτα αν σου κάνει |
| |||
| |||
Αυτό όμως προϋποθέτει οτι έχεις περάσει απο πριν όλα τα τμήματα και με την κάθε εγγραφή θα πρέπει να επιλέγει και τμήμα. Βέβαια δεν μου έτρεξε αυτό που μου έστειλες. Έβγαλε ένα σφάλμα "Η τιμή που δώσατε δεν είναι κατάλληλη για την μάσκα εισόδου "99;;_" που καθορίσατε γι' αυτό το πεδίο |
| |||
| |||
Μάνο, Μοίρασες 15 Β.Δ., μία σε κάθε τμήμα, για τα στοιχεία των εργαζομένων υποθέτω ότι θα κάνεις import τα στοιχεία αυτά σε μία άλλη Β.Δ. Στην άλλη Β.Δ., που θα κάνεις import τα πεδία, θα έχεις ένα πίνακα με τα τμήματα. Με βάση αυτό που έγραψε ο Γιώργος για την τιμή του πεδίου, αντικατέστησε στο Combo15 στην ιδιότητα VALUE LIST, αναλογα με τις τιμές που έχεις στον πίνακα τμήματα. Έχεις δίκιο για το σφάλμα, σου ξαναστέλνω διορθωμένη την Β.Δ. |
| |||
| |||
Καλησπέρα στην παρέα Μάνο, στην επισυναπτόμενη ΒΔ πρόσθεσα μία φόρμα (Form1) με την οποία θα μπορούσαμε να έχουμε κάπως πιο αυτόματα την επιθυμητή ενημέρωση. Πριν πατήσουμε το κουμπί για την εκτέλεση του κώδικα ενημέρωσης θα πρέπει να συμπληρώσουμε τα πλαίσια κειμένου με το όνομα του πίνακα και του τμήματος. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Γιώργο καλημέρα. Ο τρόπος σου μου αρέσει αρκετά. Θέλω όμως τα φώτα σου. Που μπορώ να βρω με ποιό τρόπο υλοποιείται αυτό που έκανες; Για να μπορέσω να το προσαρμόσω στα δικά μου δεδομένα. |
| |||
| |||
Μάνο καλημέρα Αφού φορτώσεις τη ΒΔ που ανέβασα πάτησε Alt+F11 για να δεις τον κώδικα. |
| |||
| |||
Private Sub cmdUpdate_Click() Dim strSQL As String On Error GoTo Err_Hadle If Not (IsNull(Me.txtTable) Or IsNull(Me.txtTmima)) Then strSQL = "UPDate " & Me.txtTable & " SET Tmima='" & Me.txtTmima & "';" CurrentDb.Execute strSQL MsgBox "Ç åíçìÝñùóç ïëïêëçñþèçêå" End If Exit Sub Err_Hadle: MsgBox "Error " & Err.Number & vbCrLf & Err.Description End Sub Αυτός είναι ο κώδικάς; Που φαίνεται οτι το όνομα του πίνακα και το όνομα του πεδίου; |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εισαγωγή (και χρήση) excel μέσα στην access | q.mrk | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 26-07-16 04:28 |
[Excel07] Προσθήκη δεδομένων στην κεφαλίδα από κελί άλλου φύλλου | rania1984 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 18-01-14 10:23 |
Εισαγωγή πολλαπλών αρχείων Excel στην Access | prittpritt | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 16-02-13 21:30 |
[Μορφοποίηση] Ημερομηνία στην Κεφαλίδα από φίλτρο | Xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 18 | 07-09-11 23:47 |
Εισαγωγή εγγράφου world σε έκθεση στην access | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 27-11-10 15:54 |
Η ώρα είναι 06:55.