Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Εμφάνιση εγράφου word από κουμπί εντολής φόρμας
Καλησπέρα σε όλη την παρέα του Forum Προσπαθώ να κάνω το εξής αλλά δεν μπόρεσα.Τα δεδομένα είναι τα εξής: Έχω μια φόρμα που περιέχει Παγκόσμιες και διεθνής εορτές(InternationalDays_F).Επίσης έχω και ένα φάκελο (F_Pagosmies) που περιέχει έγγραφα του word που αντιστοιχούν για κάθε παγκόσμια εορτή(Σχετικές Πληροφορίες).Το έγγραφο που έχω στο φάκελο αντιστοιχεί στην Παγκόσμια ημέρα για την τρίτη ηλικία. Ο φάκελος στάλθηκε με setup στο σκληρό δίσκο C:/ όπου και υπάρχει εκεί. Δίπλα από κάθε εορτή έχω βάλει κουμπί του Word θέλω με το πάτημα να ανοίγει το αντίστοιχο έγγραφο του Word.Έκανα κάποιες προσπάθειες αλλά τίποτα. Mε τις εκθέσεις το κατάφερα αλλά με το word όχι.Έγραψα τον κώδικα που θα ανιχνεύσει στο φάκελο το έγγραφο αλλά χρειάζεται κάτι με το ID ώστε σύμφωνα με το ID να ανοίγει το έγγραφο. Γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να κάνω στη περίπτωση αυτή; Ανεβάζω απόσπασμα της βάσης προς διευκόλυνση. Φιλικά Αλέξανδρος. |
| |||
| |||
Καλό μεσημέρι στο Forum. Αλέξανδρε, Μιά σκέψη, αν το όνομα του αρχείου word το κάνεις 'ονομα αρχείου'+id π.χ. giratia125 και το βάλεις στον φάκελο τότε χρησιμοποίησε αυτό Set doc = appWord.Documents.Open("C:\Users\dp\Desktop\Pagosmies\F_Pagosmies\P_Girati a.doc" & me.id, , True) κόκκινο = δικό μου path μπλε = η προσθήκη που νομίζω ότι πρέπει να βάλεις ή έχεις ΑΛΛΟ path |
| |||
| |||
Καλησπέρα Κώστα Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του Forum Mόλις τώρα έδωσα λύση με διαφορετική προσέγγιση στο θέμα. Ανέβάζω το απόσπασμα της βάσης. Κώστα θα κοιτάξω και την δική σου σκέψη μήπως είναι καλύτερα έτσι που μου λές να κάνω. Φιλικά /Αλέξανδρος |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα σε όλους! Αλέξανδρε, θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις που η απάντηση τους ίσως απλοποιήσει τη λύση του ζητούμενου: Θέλεις το έγγραφο Word που αντιστοιχεί στην τρέχουσα εγγραφή της φόρμας σου απλά να ανοίγει για ανάγνωση ή θα υπάρχει επιπλέον επεξεργασία μετά το άνοιγμα του; Eαν δεν τίθεται θέμα επιπλέον επεξεργασίας , μήπως αντί για έγγραφο Word θα μπορούσε να είναι έγγραφο αρχειοθέτησης Web (*.mht - μπορεί ανοίγει με το αντικείμενο Web Browser μέσα στη φόρμα); Νομίζω ότι θα βοηθήσει αν μας περιγράψεις τι θέλεις να κάνεις ανεξάρτητα από τις λύσεις που σκέφτηκες να εφαρμόσεις. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Καλησπέρα Τάσο Τώρα που μου έδωσες αυτή την ιδέα καλύτερα θα είναι έτσι .Δεν θέλω επεξεργασία αλλά ενημέρωση σχετικά με την αντίστοιχη παγκόσμια ημέρα. Επειδή όμως η ιστοσελίδα μπορεί και να καταργηθεί θα πρέπει ο χρήστης να μπορεί να αλλάξει την διαδρομή.Αυτό θα ήταν το καλύτερο. Και με την πάροδο του χρόνου θα μπορεί ο χρήστης να ανανεώνει τις πληροφορίες ή να προσθέσει μία επιπλέον παγκόσμια ημέρα και να δώσει την διαδρομή.Έτσι αποφεύγω όλο το κόπο να βρίσκω το site να το κάνω αντιγραφή σε word και μετά να του δίνω εντολές να το βρίσκει στο φάκελο που θα το έχω καρφιτσώσει κατά την εγκατάσταση με setup στο σκληρό.Έτσι στη βάση θα κρατάω τις διαδρομές για εξοικονόμηση . Το ζητούμενο τι κάνω τώρα;ΒΟΗΘΕΙΑ Φιλικά/Αλέξανδρος |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Αλέξανδρε! Σου επισυνάπτω ένα παράδειγμα όπου όταν επιλέξεις μια εγγραφή: Αν το URL έχει ήδη αποθηκευτεί θα μεταφερθείς αυτόματα στην ιστοσελίδα μέσω του ενσωματωμένου Web Browser. Αν το URL δεν έχει αποθηκευτεί θα μεταφερθείς αυτόματα στην αυτοματοποιημένη αναζήτηση της Google. Αφού βρεις την κατάλληλη σελίδα πατάς το κουμπί "Αποθήκευση URL" (πάνω δεξιά) για να αποθηκεύσεις το URL στην αντίστοιχη εγγραφή. Αν κάνεις διπλό κλικ πάνω σε κενή εγγραφή (πάνω στο πεδίο "Παγκόσμια Ημέρα") θα σου ανοίξει φόρμα - διάλογος για να συμπληρώσεις την περιγραφή της ημέρας καθώς και τον αριθμό του μήνα και της ημέρας. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και σε ήδη υπάρχουσα εγγραφή για να την τροποποιήσεις αν χρειαστεί. Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 01-11-12 στις 23:15. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Τάσο Τελικά αυτό και αν δεν είναι ζωγραφιά.Είναι φανταστικό.Δεν το περίμενα ότι θ΄'βγαινε τόσο ωραίο.Ευχαριστώ πολύ. Να σε ρωτήσω κάτι άλλο.Επειδή έχω ένα Μodule που το καλώ με την εκκίνηση του Login βρίσκει την τρέχουσα ημερομηνία του υπολογιστή και ανοίγει η φόρμα με τις παγκόσμιες ημέρες.Για να με πηγαίνει όμως κατευθείαν στην παγκόσμια ημέρα της τρέχουσας ημερομηνίας τι κώδικα θέλει να συμπληρώσω. Ο κώδικας του Μοdule είναι [CODE]Option Compare Database Option Explicit Ρουτίνες που ενεργοποιούνται με την έναρξη της εφαρμογής Private Const CnstNameTable As String = "TblInternationalDays" Public Function FAutoexec() 'Ρουτίνα που ρυθμίζει τις αρχικές τιμές Application.SetOption "Confirm Action Queries", False End Function Public Sub sShowInternationalDays() 'Ρουτίνα που εφαρμόζει τις παγκόσμιες ημέρες Dim CurrentSysDate As Date, CurrentSysMonth, CurrentSysDay As Integer Dim i As Integer, TmpName As String CurrentSysDate = Date CurrentSysMonth = month(CurrentSysDate) CurrentSysDay = Day(CurrentSysDate) i = 0 Dim RcdNames As New ADODB.Recordset RcdNames.Open "Select * From " & CnstNameTable & " Where day=" & CurrentSysDay _ & " and Month=" & CurrentSysMonth, CurrentProject.Connection, adOpenDynamic If Not RcdNames.EOF And Not RcdNames.BOF Then RcdNames.MoveFirst Do While Not RcdNames.EOF i = i + 1 If i > 1 Then TmpName = TmpName & " , " & RcdNames.Fields("Fname") Else TmpName = RcdNames.Fields("Fname") End If RcdNames.MoveNext Loop Dim Response As Integer If i > 1 Then Else Response = MsgBox("Καλημέρα, σήμερα είναι η : " & TmpName _ & vbNewLine & "Θέλετε να ανοίξετε την φόρμα με τις παγκόσμιες ημέρες", vbYesNo + vbDefaultButton1, " ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ") End If If Response = vbYes Then DoCmd.OpenForm ("frmMain") 'Εδώ τι πρέπει να συμπληρώσω ώστε με το YES να ανοίγει κατευθείαν στο θέμα της Παγκόσμιας End If End If RcdNames.Close End Sub[CODE] Φιλικά/Αλέξανδρος |
| ||||
| ||||
Αλέξανδρε για να ανοίγει η φόρμα εμφανίζοντας την παγκόσμια ημέρα που (ίσως) ταιριάζει με την τρέχουσα ημερομηνία, στην κύρια φόρμα του παραδείγματος αντικατέστησε τον κώδικα του συμβάντος Form_Load() με τον παρακάτω: Κώδικας: Private Sub Form_Load() Dim rs As Object Set wb = Me.WebBrowser1.Object Me.ID = Null Me.InternationalDay = Null ParentIsLoaded = True Set rs = Me.subfrmDays.Form.Recordset.Clone rs.FindFirst "dtDate=" & "#" & Format(Date, "m/d/yyyy") & "#" If Not rs.NoMatch Then Me.subfrmDays.Form.Bookmark = rs.Bookmark Else wb.Navigate "about:blank" End If End Sub Θα χρειαστεί μόνο να ανοίγεις τη φόρμα frmMain μετά το Login. Καλό βράδυ! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Τάσο!!!!!!!! ευχαριστώ πολύ .Δεν χρειάζεται μόνο η φόρμα ανοίγει. Καλό Βράδυ Φιλικά/Αλέξανδρος |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εμφάνιση ή απόκρυψη σε κουμπί της φόρμας | Αντώνης | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 05-11-15 20:34 |
Εικόνα σε κουμπί εντολής | kellis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 14-11-13 18:05 |
Εμφάνιση εγράφου pdf από κουμπί εντολής φόρμας | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 26-11-12 12:20 |
Εφέ σε κουμπί εντολής | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 18-03-12 10:26 |
ΚΟΥΜΠΙ ΕΝΤΟΛΗΣ | jimrenoir | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 20-05-11 11:43 |
Η ώρα είναι 06:28.