Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Υπολογισμοί σε κελιά
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Προσπαθώ να φτιάξω ένα απλό προγραμματάκι για ένα φίλο αλλά βρήκα τον μπελά μου, μου φαίνεται. Όπως θα βλέπετε στην φώτο η φόρμα έχει ένα κελί με το όνομα "Σύνολο Κόστους Έργου" εκεί θα ήθελα να προβάλετε το σύνολο του κόστους έργου που φενεται στον πίνακα ακριβώς από πάνω του. Προσπάθησα να κάνω κάτι, αφού διάβασα σχεδόν όλο το help της access, αλλά μάταια. Μπορείτε να μου δώσετε τουλάχιστον μια κατεύθυνση μπας και βγάλω άκρη; Επισυνάπτω και μια φώτο με τις σχέσεις των πινάκων. Ευχαριστώ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 31-10-12 στις 00:11. Αιτία: Ενσωμάτωση εικόνων στο μήνυμα |
| |||
| |||
Καλησπέρα Στέργιε, καλωσόρισες στην παρέα μας. Δοκίμασε το εξής: Στο υποσέλιδο της φόρμας, που στηρίζεται στο πίνακα εργασίες, τοποθέτησε ένα πλαίσιο κειμένου με όνομα διαφορετικό από το [Κόστος Έργου]. Στην προέλευση του πλαισίου κειμένου βάλε τον τύπο: =sum([Κόστος Έργου]). Η access πιθανόν το sum να το κάνει «Άθροισμα». Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Καλός σας βρήκα. Δυστυχώς Γιώργο δεν απέδωσε! Το Sum το κάνει "Άθροισμα" μονο του. Μου βγάζει σφάλμα μέσα στα πλαισια κειμένου με το "=Άθροισμα([Κόστος Έργου])" και στο πλαισιο 699 αλλα και στον 717 Ρίξε μια ματιά Ευχαριστω για την άμεση απάντηση. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Στέργιο, έχω την εντύπωση ότι το πλαίσιο κειμένου δεν το έβαλες στο υποσέλιδο της φόρμας που δείχνει το κόστος των εργασιών ανά πελάτη. Αν ήταν στο υποσέλιδο θα φαίνονταν πάνω από τη γραμμή πλοήγησης στις εγγραφές και όχι κάτω. Στη σχεδίαση της φόρμας, αφού την επιλέξεις, πήγαινε στη κάτω πλευρά της και μόλις το ποντίκι γίνει διπλό βέλος σύρε προς τα κάτω για να εμφανιστεί το υποσέλιδο. Φιλικά/Γιώργος |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα! Στέργιο, απ΄ ότι παρατήρησα, στην εν λόγω υποφόρμα έχει προεπιλεγεί η μορφή "Φύλλο δεδομένων" που σημαίνει ότι το το υποσέλιδο και συνεπώς τυχόν πεδία του δεν θα είναι ορατά. Κάνε όμως αυτά που σου πρότεινε ο Γιώργος φροντίζοντας να δώσεις ένα όνομα στο πεδίο του υποσέλιδου πχ. txtTotal. Το πεδίο όμως παρόλο που δεν θα ορατό υπολογίζει κανονικά. Κατόπιν σε ένα πεδίο της κύριας φόρμας γράψε τον τύπο: =[Περιγραφή εργασιών πελάτη].[Form]![txtTotal] όπου Περιγραφή εργασιών πελάτη = το όνομα του αντικειμένου της υποφόρμας. Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Excel Υπολογισμοί ωραρίων - ωρών, προβλήματα | akiskas | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 12-05-17 18:33 |
[Γενικά] αποτελεσμα απο 2 κελια | GreekPowers | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 04-11-15 15:46 |
[ Ερωτήματα ] Υπολογισμοί | xristos0718 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 16-01-12 21:27 |
Υπολογισμοί μεταξύ φόρμας και υποφόρμας | SOELLICHA | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 12-12-11 10:56 |
Η ώρα είναι 06:13.