Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Προσθαφαίρεση ημερομηνιών

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 23-10-12, 10:05
Όνομα: ΒΑΣΙΛΗΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Προσθαφαίρεση ημερομηνιών

Καλημέρα σε όλους.Πριν λίγες μέρες είχα ζητήσει την βοήθεια σας για μια εφαρμογή που φτιάχνω και χάρη στις υποδείξεις που μου έκανε ο φίλος Νίκος τα κατάφερα,όμως τώρα όσο και να προπαθώ δεν τα καταφέρνω. Ανεβάζω ένα δείγμα που βρήκα απο εδώ. Όταν προσθέτω χρόνια ή μήνες ή ημέρες προυπηρεσίας να αθροίζονται στα ήδη υπάρχοντα.Και κατι άλλο που δεν γνωρίζω αν γίνεται στη access στο πεδίο ένσημα στο excel χρησιμοποιόντας την παρακατω συνάρτηση βάζοντας ένα αριθμό ενσήμων μου το ανέλυε σε χρόνια μήνες ημέρες και μπορούσε να προστεθει και αυτο στο σύνολο.
=INT(A1/300)&" ETH "&MOD(A1-MOD(A1;25);300)/25&" MHNEΣ "&MOD(A1;25)&" HMEΡΕΣ" Μόνο στο πεδίο ένσημα ο μήνας θεωρείται 25 μεροκάματα και ο χρόνος 300 στα υπόλοιπα πεδία μετριώνται όλες οι μέρες κανονικά σαν ηλικία.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη bill72 : 26-10-12 στις 13:44.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-10-12, 15:01
Όνομα: Κώστας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010

Περιοχή: Πειραιάς
Προεπιλογή

Καλο μεσημέρι σ' όλους.

Βασίλη,
όταν λες "προσθέτω χρόνια, μήνες, ημέρες προυπηρεσίας" τι εννοείς;
1. σε τρία ξεχωριστά αριθμητικά πεδία
2. σε τρία text πεδία και μετά τα κάνεις αριθμητικά
3. σε δύο πεδία ημερομηνιών π.χ. προυπ_ από, προυπ_εως

τι ακριβώς και που;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-10-12, 15:54

Προεπιλογή

Κώστα έχεις δίκιο δεν το διευκρίνησα καλά,ξαναανεβάζω το παράδειγμα και θα ήθελα βάζοντας στο Table1 την ημερομηνία StartDate έως EndDate το Qry1 να μείνει ως έχει αλλά όταν βάζω χρόνια ή μήνες ή ημέρες στο Table1 να προστίθενται συνολικά τα χρόνια του Table1+ETH του Qry1 σε ένα νέο πεδίο στο Qry1 Σύνολο χρόνια σαν σύνολο ετών το ίδιο για μήνες και ημέρες σε ξεχωριστά πεδία το κάθ΄ενα.'Οσο αφορά τα ένσημα που δεν ξέρω αν γίνεται στην access και αυτά σε τρία ξεχωριστά πεδία στο Qry1 και όλα μαζί στο ήδη υπάρχον σύνολο Σύνολο χρόνια,Σύνολο μήνες,Σύνολο ημέρες: σ'ευχαριστώ.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-10-12, 16:24

Προεπιλογή

Βασίλη,

κοίτα την Βάση, τον πίνακα και ερωτήματα που πρόσθεσα

Αν τα ΙD ήταν εργαζόμενοι συνδεδεμένοι με master πίνακα θα είχες το σύνολο ανά εργαζόμενο
τώρα το έχεις συνολικά.

Αυτά, με τα στοιχεία που μας έδωσες
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb Sample.mdb (264,0 KB, 24 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-10-12, 17:29

Προεπιλογή

Δεν γνωρίζω πολύ καλά access συγχώρεσε με για την άγνοια μου να καταλάβω,έστω ότι ό πίνακας που έφτιαξες μου κάνει,όμως αυτό που ζητάω είναι στα πεδία που πρόσθεσα στον πίνακα σου testTable χρόνια,μήνες,ημέρες να αρθροίζουν στο QrytestTable όπως περίπου σου δείχνω.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-10-12, 13:01

Thumbs up

Την καλημέρα μου στο forum.

Βασίλη,
μόλις τώρα είδα την απάντηση σου σ' αυτό που έστειλα.

1. Κατ' αρχήν δεν υπάρχει κάτι να "σου συγχωρέσω", κάνεις δεν γεννήθηκε που να ξέρει.
2. Δεν είμαι παππάς και πολύ περισσότερο θεός, για να συγχωρώ. Αυτά μακρυά από εμένα.
3. Αν με την απάντηση μου σου δημιούργησα τέτοια εντύπωση, τότε εγώ ζητάω συγγνώμη,
φυσικά δεν ήταν αυτή η προθεσή μου.
4. Είμαι σ' αυτό το forum και σ' άλλα, για να"δίνω αυτό που ξέρω και αυτό που νομίζω σωστό".

Τώρα για το πρόβλημα σου.
Έστειλες έναν πίνακα και ένα ερώτημα που βασίζεται σ' αυτόν τον πίνακα και θέλεις
το ερώτημα να ενημερώνει τον πίνακα συνολικά. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι:

1. Έχεις ένα πίνακα με εργαζόμενους Βασίλη, Κώστα, Τάσο, Γιώργο ... κ.λ.π
2. Στην βοήθεια που ζητάς γράφεις ... "Όταν προσθέτω χρόνια ή μήνες ή ημέρες προυπηρεσίας
να αθροίζονται στα ήδη υπάρχοντα". Αυτό σημαίνει, για μένα, ότι υπάρχει ένας άλλος πίνακας
που γράφεις ότι π.χ. ο Βασίλης απο_ημ εως εως_ημ εργάσθηκε εκεί, ο Κώστας ..., δηλαδή
μαζεύεις προυπηρεσία.
3. Ζήτας τώρα ένα ερώτημα που ανά εργαζόμενο να σου δίνει την προυπηρεσία του σε χρόνια,
μήνες , ημερες.

Αν είναι το παραπάνω κοίτα την Β.Δ, είναι ένα πολύ πρόχειρο δείγμα, διαφορετικά δεν έχω καταλάβει.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb SampleTest.mdb (360,0 KB, 22 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-10-12, 14:34

Προεπιλογή

Κατ' αρχήν σ'ευχαριστώ πολύ και για τον χρόνο σου και για τα καλά σου λόγια,να σου εξηγήσω τι χρειάζομαι έχω ένα πίνακα όπως τον έφτιαξες έτσι απλά στο προηγούμενο παράδειγμα testTable στα πεδία StartDate και EndDate μπαίνει ημερομηνία που στο ερώτημα QrytestTable μεταφράζεται σε ETH MHNES HMEPES, τώρα όταν κάποιος εργαζόμενος μου φέρνει απο κάποιον ασφαλιστικό οργανισμό χρόνο προυπηρεσίας μου τον φέρνει σαν αριθμό π.χ. 1 χρόνο, 13 μήνες, 31ημέρες που τα πληκτρολογώ απλά στον πίνακα testTable στα ανάλογα πεδία Χρόνια,Μήνες,Ημέρες το ζητούμενο είναι στο ερώτημα QrytestTable δεν ξέρω πως να τροποποιήσω την πρόσθεση στο πεδίο Σύνολα έτη: [ETH]+[Χρόνια] και Σύνολα Μήνες: [MHNES]+[Μήνες] και Σύνολα ημέρες: [HMEPES]+[Ημέρες] και να παίρνω αποτέλεσμα 4χρόνια 2μήνες,0ημέρες και όχι 3 χρόνια 13μήνες 31 ημέρες που μου φέρνει τώρα.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-10-12, 08:39
Όνομα: Θανάσης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007

Προεπιλογή

Καλημέρα σε όλους
Με Alt+F11 Δες την συνάρτηση ReplEtos(έτος,μήνες,ημέρες,(1 ή 2 ή 3 )) με 1 επιστρέφει τα έτη με 2 τους μήνες και με 3 τις ημέρες, η συνάρτηση έχει περαστεί στο ερώτημα. Δες το συνημμένο.
Θανάσης.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip Sample (1).zip (74,1 KB, 32 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-10-12, 10:05

Προεπιλογή

Καλημέρα σε όλους. Θανάση είναι αυτό που ζητάω πράγματι, αν και λίγο δύσκολο στην εφαρμογή του,γιατί θα το εφαρμόσω σε 100 διαφορετικές εγγραφές με διαφορετικές ημέρες η κάθε μια και θα πρέπει σε κάθε εγγραφή να αλλάζω την συνάρτηση ανάλογα αν η ημέρες είναι πάνω απο 30 ή λιγότερες για να παίρνω σωστά αποτελέσματα.πάντως σ'ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-10-12, 14:17
Όνομα: Θανάσης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007

Προεπιλογή

Βασίλη γειά
Η συνάρτηση αφήνει το υπόλοιπο στις ημέρες, μάλλον το πρόβλημα είναι στους μήνες
θανάσης

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Thanosp : 25-10-12 στις 14:38.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Συναρτήσεις] Καταχώρηση Ημερομηνιών Xristos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 18 24-07-16 23:14
Υπολογισμός ημερομηνιών spavlos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 21-10-13 16:43
[Συναρτήσεις] Εύρεση ημερομηνιών ΑΠΟ ΕΩΣ xristos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 11 24-03-12 18:56
[Συναρτήσεις] Ένωση Ημερομηνιών xristos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 27-02-12 23:26
[ Ερωτήματα ] Για προσθαφαίρεση σε ερώτημα xristos0718 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 14-05-10 21:12

Η ώρα είναι 08:22.