Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Δυσλειτουργία σε συνάρτηση ερωτήματος
Καλημέρα σας κύριοι και κυρίες. Έχω μια βάση, με την οποία έχετε ασχοληθεί και άλλοτε, στην οποία, στο ερώτημα (1Χ ΠΑΙΔΩΝ) υπάρχει η εξής συνάρτηση: ΚΑΤΑΤΑΞΗ: IIf([ΠΕΔΙΟ_1]="59:59:99";"--";DCount("ΠΕΔΙΟ_1 ";"1Χ ΠΑΙΔΩΝ";"ΠΕΔΙΟ_1 <='" & [ΠΕΔΙΟ_1 ] & "'")). Αυτό που θέλω είναι να αλλάζουν τα κριτήρια επιλογής στο ερώτημα, με τη μέθοδο Like [ ] και η συνάρτηση να εξακολουθεί να λειτουργεί. Τα κριτήρια που χρησιμοποιώ είναι: [ΑΓΩΝΙΣΜΑ;] =1Χ - [ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ;] = ΠΑΙΔΩΝ ή ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ και [ΣΕΙΡΑ;] = Α ή Β Επισυνάπτω τη βάση, με το επιπλέον ερώτημα στο οποίο θέλω να προσαρμόσω την προαναφερόμενη συνάρτηση. Ελπίζω να μην έγινα κουραστικός. Με εκτίμηση και πολλές ευχαριστίες Γιώργος |
| |||
| |||
Καλημέρα στο Forum. Γιώργο, Δεν καταλαβαίνω, κατέβασα την Β.Δ., σε ποια φόρμα και πιο έρώτημα είναι αυτά που θέλεις. Μπορείς σε παρακαλώ να γίνεις πιο σαφής. |
| |||
| |||
Κώστα καλημέρα. Το ερώτημα που λειτουργεί είναι το 1Χ ΠΑΙΔΩΝ αλλά μόνο όταν το αγώνισμα και η κατηγορία είναι 1Χ ΠΑΙΔΩΝ. Το ερώτημα που θέλει "επισκευή" είναι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1Χ και η φόρμα που εισάγονται οι χρόνοι, αν και δεν επηρεάζει στο θέμα μου, είναι η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΧΡΟΝΩΝ |
| |||
| |||
Γιώργο αν κατάλαβα, σου κάνει το συνημμένο; |
| |||
| |||
Μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Ας εστιάσουμε μόνο στο ερώτημα [ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1Χ]. Το πεδίο ΚΑΤΑΤΑΞΗ στο ερώτημα [ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1Χ] λειτουργεί μόνο όταν η κατηγορία είναι ΠΑΙΔΩΝ και το αγώνισμα 1Χ. Σε κάθε άλλη περίπτωση δίνει τιμή μηδέν. Εγώ θέλω να λειτουργεί και στην περίπτωση που η κατηγορία είναι ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ή οτιδήποτε άλλο (στο δείγμα υπάρχουν μόνο αυτές οι δύο κατηγορίες (ΠΑΙΔΩΝ και ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ) και η επιλογή θα γίνεται με το άνοιγμα του ερωτήματος. Δηλ., τη μια φορά να μου εμφανίσει αποτελέσματα του 1Χ ΠΑΙΔΩΝ σειρά Α και την άλλη του 1Χ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ σειρά Α. Η συνάρτηση που κατά τη γνώμη μου θέλει διόρθωση είναι η ΚΑΤΑΤΑΞΗ: IIf([ΠΕΔΙΟ_1]="59:59:99";"--";DCount("ΠΕΔΙΟ_1 ";"1Χ ΠΑΙΔΩΝ";"ΠΕΔΙΟ_1 <='" & [ΠΕΔΙΟ_1 ] & "'")) |
| |||
| |||
Γιώργο, Δηλαδή τα κριτήρια σου είναι 'ΑΓΩΝΙΣΜΑ','ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ','ΣΕΙΡ ', για όλες τις εγγραφές του Πίνακα1; |
| |||
| |||
Ακριβώς και θα αλλάζουν σε κάθε αναζήτηση.
|
| |||
| |||
Γιώργο, τρέξε την φόρμα frm_options_apotel ελπίζω να σου κάνει |
| |||
| |||
Καλή είναι η φόρμα αλλά το πεδίο ΚΑΤΑΤΑΞΗ στο ερώτημα Qr_Apotel1x που έφτιαξες είναι και πάλι μηδενική (στην περίπτωση που ζητήσω "ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ") ενώ πρέπει να μου δίνει τιμές 1, 2 και λοιπά. Βασικά χρειάζομαι ένα πεδίο που να γράφει τη σειρά κατάταξης των αθλητών σύμφωνα με το χρόνο τους, (ο μικρότερος χρόνος 1, ο επόμενος 2, και ούτω καθ' εξής) |
| |||
| |||
Γιώργο, μάλλον πρέπει να σου κάνει |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Δημιουργία ερωτήματος | ΜΑΝΟ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 22 | 22-01-17 23:29 |
[ Ερωτήματα ] Κριτήρια ερωτήματος | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 23-10-16 11:45 |
Βοήθεια σε συνάρτηση ερωτήματος | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 24-12-14 00:33 |
Κριτήρια ερωτήματος . | bill72 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 07-11-11 14:24 |
[ Ερωτήματα ] Λειτουργικότητα Ερωτήματος | dream-garden | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 11-10-11 12:27 |
Η ώρα είναι 06:08.