Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Ενημέρωση πεδίου με όρους
Καλημέρα σε όλους Προστρέχω για μια ακόμη φορά στη βοήθειά σας. Έχω μια φόρμα αυτόματης κλήρωσης (με βοηθήσατε εσείς γι' αυτήν) στην οποία πρόσθεσα ένα πεδίο "ΣΕΙΡΑ" το οποίο θέλω να ενημερώνεται ανάλογα με τον αριθμό διαδρομής. Δηλ., αν η διαδρομή είναι 1,2 και 3 η σειρά να είναι "Α", αν είναι 4,5,6, η σειρά να είναι "Β" και ούτω καθ' εξής. Η ενημέρωση του πεδίου "ΣΕΙΡΑ" θέλω να γίνεται κάθε φορά που πατάω το κουμπί "ΚΛΗΡΩΣΗ". Για την ευκολία σας ανεβάζω τη φόρα. Ευχαριστώ πολύ. Με εκτίμηση Γιώργος Υ.Γ. Το προηγούμενο θέμα που είχε σχέση με το θέμα αυτό το έκλεισα. Έκανα καλά ή είναι κάτι που το κάνουν οι διαχειριστές; |
| |||
| |||
Καλημέρα στο Forum, Γιώργο, Αν κατάλαβα ανά τρείς συνεχόμενες διαδρομές η σειρά θα παιρνει ένα γράμμα, δηλ. 1,2,3 - Α --- 4,5,6 - Β --- 6,7,8 - Γ .... 22,23,24 - Θ ; |
| |||
| |||
Ακριβώς φίλε Κώστα 1,2,3, Α, 4,5,6, Β, 7,8,9, Γ. Μέχρι το 30 το πολύ, αν και πιστεύω ότι θα είναι εύκολο μετά να το τροποποιήσω. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα σε όλους! Αγαπητέ Γιώργο σε υπολογισμένο πεδίο δοκίμασε: =IIf([ΑρΚλήρωσης] Is Null;Null;ChrW$(Int([ΑρΚλήρωσης]/3)+Abs([ΑρΚλήρωσης] Mod 3<>0)+912)) όπου [ΑρΚλήρωσης] είναι το όνομα του πεδίου της φόρμας σου που παίρνει τα δεδομένα του από το πεδίο [ΔΙΑΔΡΟΜΗ] του πίνακα Σε περιβάλλον VB: Κώδικας: Function GetGroup(Course As Variant) As Variant 'Course = το πεδίο της φόρμας [ΑρΚλήρωσης] If Not IsNull(Course) Then GetGroup = ChrW$(Int(Course / 3) + Abs(Course Mod 3 <> 0) + 912) Else GetGroup = Null End If End Function Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Καλησπέρα σε όλους, Τάσο δοκίμασα τη συνάρτηση στο πεδίο [ΣΕΙΡΑ] και δουλεύει μια χαρά. Πως όμως θα ενημερώσω τον πίνακά μου όμως αφού έγινε πλέον αδέσμευτο; Και αυτή είναι μια γενικότερη απορία μου. πως ένα αδέσμευτο πεδίο ενημερώνει έναν πίνακα. Όσο για τον κώδικα, δεν τον δοκίμασα γιατί δεν ξέρω που πρέπει να "κάτσει". Ευχαριστώ πολύ |
| |||
| |||
Καλησπέρα σ' όλους Γιώργο σε περίπτωση που θέλεις το πεδιο 'Σειρά' να ενημερώνετε με το πάτημα του κουμπιού 'ΚΛΗΡΩΣΗ' κοίτα αν σου κάνει το επισυναπτόμενο |
| |||
| |||
Κώστα το είδα αλλά δεν δουλεύει όπως θέλω. Στις Κορασίδες τα έκανε όλα "Α" και στους Παίδες 2 "Α" και 2 "Β". Ευχαριστώ για την προσπάθεια. |
| |||
| |||
Γιώργο, στην μεταβλητή sql, μέσα στον κώδικα του κουμπιού 'Κλήρωση', σβήσε τον από το ισον και πέρα και βάλε αυτόν Κώδικας: ..... On Error Resume Next If IsNull(Me.Σύνθετο_πλαίσιο9) Then Exit Sub sql = "Select *" & _ " From [Πίνακας1]" & _ "Where [ΠΛΗΡΩΜΑ]='" & Me.Σύνθετο_πλαίσιο9 & "'" & _ "Order by [ΔΙΑΔΡΟΜΗ]" Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ασχετος : 09-10-12 στις 21:32. |
| |||
| |||
Άψογος! Ευχαριστώ πολύ! Καλό βράδυ σε όλους. |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα! Αν μου επιτρέπετε: Ο κώδικας που θα αποθηκεύει το γράμμα της σειράς σε κάθε εγγραφή με το πάτημα του κουμπιού κλήρωση γίνεται με τον εξής απλό τρόπο: Κώδικας: CurrentDb.Execute "UPDATE Πίνακας1 SET Πίνακας1.ΣΕΙΡΑ = ChrW$(Int([ΔΙΑΔΡΟΜΗ]/3)+ Abs([ΔΙΑΔΡΟΜΗ] Mod 3<>0)+912)" Καλό βράδυ! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 10-10-12 στις 00:10. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Συναρτήσεις ] ενημέρωση πεδιου έκπτωσης | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 20-12-14 18:30 |
Ενημέρωση πεδίου | ΚΩΣΤΑΣ2 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 14-01-13 16:41 |
[ Εκθέσεις ] Ενημέρωση πεδίου από φόρμα | mgeorge | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 08-09-12 21:49 |
Ενημέρωση Πεδίου | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 21-03-12 18:56 |
Ενημέρωση πεδίου | Αντώνης | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 14 | 18-06-11 06:46 |
Η ώρα είναι 20:28.