Ανανέωση ιστοσελίδας

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 29-08-12, 11:22
Όνομα: ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή Κωδικός Πρόσβασης

Καλημέρα σας.
Στην προσπάθεια μου να δημιουργήσω ένα χρήστη ο οποίος
δεν θα έχει πρόσβαση στη Βαση Δεδομένων αλλά μόνο χρήση
δηλ. εισαγωγη εγγραφων ενημέρωση, διαγραφή κ.τ.λ.
προφανώς ακολούθησα λάθος δρόμο (Μενού -->Εργαλεία Βάσης Δεδομένων -->Χρήστες και δικαιώματα ) με αποτέλεσμα να δημιουργήσω
ένα χρήστη και με ενα πάτημα στο κουμπι OK να
μου κάνει είσοδο. (σας επισυνάπτω φωτογραφία).
Κάθε φορα που πάω να ανοιξω ενα οποιοδήποτε αρχειο στην access μου ζηταει κωδικό.

Εγώ όμως θέλω να μπαίνω ως διαχειριστής, δεν έχω αλλάξει κανένα password
που να αφορα το διαχειριστη.Να μην μου ζηταει δηλ. κανένα passwd.

Απεγκατέστησα και εγκατέστησα το office 2007 αλλα και πάλι τίποτα.

Ελπίζω σε κάποια βοήθεια.
Συνημμένα Thumbnails
Κωδικός Πρόσβασης-image.jpg  
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-08-12, 13:12
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Προεπιλογή

Αγαπητή Χριστίνα.

Πριν συζητήσουμε οτιδήποτε ας εξετάσουμε το λογικό κομμάτι του θέματος.

Παράθεση:
Εγώ όμως θέλω να μπαίνω ως διαχειριστής, δεν έχω αλλάξει κανένα password
που να αφορα το διαχειριστη.Να μην μου ζηταει δηλ. κανένα passwd.
Μα αν δεν σου ζητήσει password θα μπορεί ο καθένας να πληκτρολογήσει το Username σου και να αποκτήσει μ΄αυτό τον τρόπο πρόσβαση στα δεδομένα που προσπαθείς να προφυλάξεις.

Ξανασκέψου το και δώσε μας αν γίνεται περισσότερες λεπτομέρειες.

Φιλικά

Τάσος
Παλιά 29-08-12, 14:37

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tasos Εμφάνιση μηνυμάτων
Αγαπητή Χριστίνα.

Πριν συζητήσουμε οτιδήποτε ας εξετάσουμε το λογικό κομμάτι του θέματος.

Μα αν δεν σου ζητήσει password θα μπορεί ο καθένας να πληκτρολογήσει το Username σου και να αποκτήσει μ΄αυτό τον τρόπο πρόσβαση στα δεδομένα που προσπαθείς να προφυλάξεις.

Ξανασκέψου το και δώσε μας αν γίνεται περισσότερες λεπτομέρειες.

Φιλικά

Τάσος

Γειά σας και πάλι.

Προς το παρον η βάση δεν χρησιμοποιείται απο άλλο χρηστη παρα μόνο από εμενα.

Αυτό που έκανα ή τουλαχιστον προσπάθησα, ήταν μια δοκιμή. Ηθέλα να πω οτι όταν
δημιουργήσω ενα οποιοδηποτε αρχειο σε access, είτε το αποθηκεύσω σαν π.χ. test.mdb ή test.accdb, όταν πάω να το ανοίξω ξανα, μου ζητά η access, να το θέσω ετσι, κωδικο προσβασης.Υποθέτω οτι έχει να κάνει με την access και όχι με το αρχειο.
διότι αυτό συμβαίνει τοπικά στον Η/Υ μου.
Αναφέρω το Διαχειριστής ή admin αντίστοιχα διότι αυτη την ιδιοτητα εχει το μενου.
Να τονίσω οτι η αρχική δημιουργία της Β.Δ. εγινε σε περιβάλλον access 2003 και η επεξεργασία της γινεται σε access 2007 προσπαθώντας να είναι συμβατή παντα με office 2003.

΄Όσον αφορά το κομμάτι της ασφάλειας για τη δική μου βάση, θα ήθελα να μπει κωδικός μόνο στα αντικείμενα της βασης δηλ. (πίνακες, φόρμες, ερωτήμτα κ.τ.λ.). Να ανοίγει δηλ. η Β.Δ., να εμαφνίζεται το μενού επιλογων π.χ. Εισαγωγή νεου πελάτη, Παραγγελίες κ.τ.λ αλλα να μην μπορεί να δει κάποιος τα αντικείμενα της βασης παρα μόνο αν γνωρίζει κωδικο προσβασης.
Δεν θα ήθελα κατι πολυ εξειδικευμένο και θα ήθελα τη συμβουλή σας.

Ελπίζω να μην εγινα περισσοτερο κουραστικη και να εκανα το θεμα μου ακομη πιο περιπλοκο.
Και πάλι ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση σας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-08-12, 15:13
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Προεπιλογή

Χριστίνα,
το παρακάτω κείμενο είναι αντιγραφή του μηνύματος : http://www.ms-office.gr/forum/access....html#post3704

Παράθεση:
Έχεις μια βάση δεδομένων Access με το όνομα MyDB.mdb που περιέχει πίνακες, ερωτήματα, φόρμες, μακροεντολές, κώδικα VBA ,
εκθέσεις κτλ. που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από περισότερους χρήστες και σε περισσότερους υπολογιστές.

Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η διαίρεση της βάσης σε 2 ή περισσότερες βάσεις.

Χαρακτηριστικά των βάσεων μετά τη διαίρεση:

Η βάση παρασκηνίου (BackEnd) με το όνομα MyDB_be.mdb που περιέχει μόνο τους πίνακες όπου θα καταχωρούνται δεδομένα από τους χρήστες.
Η βάση με το όνομα MyDB.mdb που περιέχει όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα (FrontEnd).

Για τη διαίρεση της βάσης, υπάρχει σχετικός οδηγός στο μενού (Εργαλεία > Βοηθήματα για βάσεις δεδομένων > Διαίρεση βάσης) .

Στο εν λόγω σενάριο, είναι προτιμότερο να μη γίνει χρήση του οδηγού αλλά να εξάγουμε τους πίνακες σε νέο αρχείο με το όνομα MyDB_be.mdb που θα
παίξει το ρόλο της βάσης παρασκηνίου.
Kαλό θα ήταν ή MyDB_be.mdb να βρίσκεται σε διαδρομή που υπάρχει σε όλους τους HY (πχ. στο C:\ ).

Κατόπιν αφου διαγράψουμε τους πίνακες από τη βάση MyDB.mdb, την κλείνουμε και ανοίγουμε την MyDB_be.mdb σε κατάσταση αποκλειστικής
χρήσης για να δημιουργήσουμε κωδικό πρόσβασης δεδομένων.

Κλείνουμε την MyDB_be.mdb και ανοίγουμε την MyDB.mdb που δεν περιέχει πια πίνακες δεδομένων και συνδέουμε τους πίνακες που υπάρχουν στην
MyDB_be.mdb (θα μας ζητηθεί να δώσουμε για μια και μοναδική φορά τον κωδικό πρόσβασης).

Έτσι έχουμε μια FrondEnd όπου μπορούμε να κάνουμε τις μετατροπές μας χωρίς να επηρεάζονται τα δεδομένα της BackEnd και χωρίς το άγχος ότι θα
"κρασάρει" η εφαρμογή και θα χάσουμε τα δεδομένα.

Αφού γίνουν οι παραπάνω κινήσεις, δημιουργούμε ένα αντίγραφο του FrondEnd (το αρχικό FrondEnd το χρησιμοποιεί μόνο ο Διαχειριστής).
Απενεργοποιούμε τα μενού και γενικότερα φροντίζουμε τα αντικείμενα του αντιγράφου να μην μπορούν να επεξεργαστούν σε προβολή σχεδίασης και τα μοιράζουμε στους απλούς χρήστες.

Με τον τρόπο αυτό:
  • Τα δεδομένα στο BackEnd είναι προστατευμένα με κωδικό που θα ξέρει μόνο ο διαχειριστής.
  • Ο διαχειριστής ανοίγει τη βάση (χρησιμοποιώντας το αρχικό FrontEnd) χωρίς περιορισμούς και χωρίς να χρειαστεί να δώσει κάποιο κωδικό ή Όνομα χρήστη.
  • Ο απλός χρήστης ανοίγει τη βάση (χρησιμοποιώντας το αντίγραφο FrontEnd) με όλους τους περιορισμούς (μενού κτλ.) και χωρίς να χρειαστεί να δώσει κάποιο κωδικό ή Όνομα χρήστη.

Δοκίμασε τα παραπάνω και τα λέμε πάλι.

Τάσος
Παλιά 29-08-12, 15:40

Προεπιλογή

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση...
Θα το κοιταξω.....
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[VBA] Κωδικός VBAProject gfevran Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 25-06-15 22:09
[Μορφοποίηση] Περιορισμός πρόσβασης σε στήλες και γραμμές Skakinen Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 09-01-14 20:50
[Γενικά] Κωδικός προστασίας Φακέλου σε κοινή χρήση xristos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 22-06-12 18:15
Έλεγχος πρόσβασης στο Internet μέσω κώδικα ChryssaV Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 10 06-08-09 18:32

Η ώρα είναι 21:49.