Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Κωδικός Πρόσβασης
Καλημέρα σας. Στην προσπάθεια μου να δημιουργήσω ένα χρήστη ο οποίος δεν θα έχει πρόσβαση στη Βαση Δεδομένων αλλά μόνο χρήση δηλ. εισαγωγη εγγραφων ενημέρωση, διαγραφή κ.τ.λ. προφανώς ακολούθησα λάθος δρόμο (Μενού -->Εργαλεία Βάσης Δεδομένων -->Χρήστες και δικαιώματα ) με αποτέλεσμα να δημιουργήσω ένα χρήστη και με ενα πάτημα στο κουμπι OK να μου κάνει είσοδο. (σας επισυνάπτω φωτογραφία). Κάθε φορα που πάω να ανοιξω ενα οποιοδήποτε αρχειο στην access μου ζηταει κωδικό. Εγώ όμως θέλω να μπαίνω ως διαχειριστής, δεν έχω αλλάξει κανένα password που να αφορα το διαχειριστη.Να μην μου ζηταει δηλ. κανένα passwd. Απεγκατέστησα και εγκατέστησα το office 2007 αλλα και πάλι τίποτα. Ελπίζω σε κάποια βοήθεια. |
| ||||
| ||||
Αγαπητή Χριστίνα. Πριν συζητήσουμε οτιδήποτε ας εξετάσουμε το λογικό κομμάτι του θέματος. Παράθεση:
Ξανασκέψου το και δώσε μας αν γίνεται περισσότερες λεπτομέρειες. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Παράθεση:
Γειά σας και πάλι. Προς το παρον η βάση δεν χρησιμοποιείται απο άλλο χρηστη παρα μόνο από εμενα. Αυτό που έκανα ή τουλαχιστον προσπάθησα, ήταν μια δοκιμή. Ηθέλα να πω οτι όταν δημιουργήσω ενα οποιοδηποτε αρχειο σε access, είτε το αποθηκεύσω σαν π.χ. test.mdb ή test.accdb, όταν πάω να το ανοίξω ξανα, μου ζητά η access, να το θέσω ετσι, κωδικο προσβασης.Υποθέτω οτι έχει να κάνει με την access και όχι με το αρχειο. διότι αυτό συμβαίνει τοπικά στον Η/Υ μου. Αναφέρω το Διαχειριστής ή admin αντίστοιχα διότι αυτη την ιδιοτητα εχει το μενου. Να τονίσω οτι η αρχική δημιουργία της Β.Δ. εγινε σε περιβάλλον access 2003 και η επεξεργασία της γινεται σε access 2007 προσπαθώντας να είναι συμβατή παντα με office 2003. ΄Όσον αφορά το κομμάτι της ασφάλειας για τη δική μου βάση, θα ήθελα να μπει κωδικός μόνο στα αντικείμενα της βασης δηλ. (πίνακες, φόρμες, ερωτήμτα κ.τ.λ.). Να ανοίγει δηλ. η Β.Δ., να εμαφνίζεται το μενού επιλογων π.χ. Εισαγωγή νεου πελάτη, Παραγγελίες κ.τ.λ αλλα να μην μπορεί να δει κάποιος τα αντικείμενα της βασης παρα μόνο αν γνωρίζει κωδικο προσβασης. Δεν θα ήθελα κατι πολυ εξειδικευμένο και θα ήθελα τη συμβουλή σας. Ελπίζω να μην εγινα περισσοτερο κουραστικη και να εκανα το θεμα μου ακομη πιο περιπλοκο. Και πάλι ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση σας. |
| ||||
| ||||
Χριστίνα, το παρακάτω κείμενο είναι αντιγραφή του μηνύματος : http://www.ms-office.gr/forum/access....html#post3704 Παράθεση:
Αφού γίνουν οι παραπάνω κινήσεις, δημιουργούμε ένα αντίγραφο του FrondEnd (το αρχικό FrondEnd το χρησιμοποιεί μόνο ο Διαχειριστής). Απενεργοποιούμε τα μενού και γενικότερα φροντίζουμε τα αντικείμενα του αντιγράφου να μην μπορούν να επεξεργαστούν σε προβολή σχεδίασης και τα μοιράζουμε στους απλούς χρήστες. Με τον τρόπο αυτό:
Δοκίμασε τα παραπάνω και τα λέμε πάλι. Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση... Θα το κοιταξω..... |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[VBA] Κωδικός VBAProject | gfevran | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 25-06-15 22:09 |
[Μορφοποίηση] Περιορισμός πρόσβασης σε στήλες και γραμμές | Skakinen | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 09-01-14 20:50 |
[Γενικά] Κωδικός προστασίας Φακέλου σε κοινή χρήση | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 22-06-12 18:15 |
Έλεγχος πρόσβασης στο Internet μέσω κώδικα | ChryssaV | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 06-08-09 18:32 |
Η ώρα είναι 21:49.