Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Δημιουργία συντόμευση (shortcut)
Καλησπέρα, Θα ήθελα την βοήθεια σας. Χρησιμοποιώ τον ακόλουθο κώδικα και θα ήθελα να δημιουργήσω μία συντόμευση (shortcut) π.χ. «Ctrl+2» ώστε ο κέρσορας να πηγαίνει κατευθείαν στο πεδίου «search» (συνημμένη φωτογραφία). Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια. Κώδικας: Private Sub txtSearch_AfterUpdate() 'Find record based on contents of txtSearch. Dim strSearch As String On Error GoTo errHandler strSearch = "[Vessel ID] = " & Me!txtSearch.Value Me.Filter = strSearch Me.FilterOn = True Exit Sub errHandler: MsgBox "Error No: " & Err.Number & "; Description: " & _ Err.Description End Sub |
| |||
| |||
Θανάση καλό σου βράδυ, Μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής. Πότε να πηγαίνει στο πεδίο που θέλεις και από πού; |
| |||
| |||
Καλημέρα Κώστα, Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείχνεις για την επίλυση στου ερωτήματός μου. Όπως φαίνεται και από την δεύτερη φωτογραφία που είναι η κεντρική φόρμα όταν θέλω να βρω το “ID Vessel” πηγαίνω με το ποντίκι στο πεδίο “Search ID Vessel” πληκτρολογώ το νούμερο και μου εμφανίζει την 3η φωτογραφία. Το ερώτημα είναι αντί να χρησιμοποιώ το ποντίκι για να μεταβώ στο πεδίο “Search ID Vessel” να έχω την δυνατότητα με μία συντόμευση του πληκτρολογίου ο κέρσορας να πηγαίνει κατευθείαν στο “Search ID Vessel”. |
| ||||
| ||||
Καλημέρα! Θανάση, αρχικά θα πρέπει να δημιουργήσεις μια Δευτερεύουσα Mακροεντολή (Submacro) που θα αποθηκεύσεις με το όνομα AutoKeys (βλ. εικόνα) Στο όνομα της μακροεντολής πληκτρολόγησε {F3} ή κάποιον άλλο συνδυασμό πλήκτρων. Κατόπιν από την πτυσσόμενη λίστα επίλεξε την εντολή: ΕκτέλεσηΚώδικα (RunCode) και στο πεδίο Όνομα συνάρτησης (Function Name) πέρασε το όνομα SetSearchFieldFocus() . Πέρασε την παρακάτω συνάρτηση σε μια κοινή λειτουργική μονάδα (αφού προσαρμόσεις τα ονόματα φόρμας και πεδίου): Κώδικας: Public Function SetSearchFieldFocus() Dim txtBox As Access.TextBox On Error Resume Next Forms!frmScan.SetFocus Set txtBox = Forms![Orders]![Search ID Vessel] txtBox.SetFocus If Len(txtBox & "") Then txtBox.SelStart = 0 txtBox.SelLength = Len(txtBox) End If End Function Υποθέτω ότι η φόρμα στην οποία περιέχεται το πεδίο αναζήτησης έχει το όνομα Orders και είναι η κύρια φόρμα. Αν η υπόθεση μου είναι σωστή τότε με το πάτημα του πλήκτρου F3 θα εστιάζεται το πεδίο αναζήτησης. Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Τάσο καλημέρα, Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Ερώτημα: Τι εννοείς με «κοινή λειτουργική μονάδα»; Βάζοντας τον κώδικα μέσα στην φόρμα ‘Orders’ μου βγάζει error “The expression you entered has a function name that MS Access can’t find. Arguments: SetSearchFieldFocus() – error 2950. Το πεδίο «Search ID Vessel» είναι unbound με όνομα «txtSearch», όπως φαίνεται και από την κώδικα στο πρώτο μήνυμα μου. Ευχαριστώ για την βοήθεια. Κώδικας: Public Function SetSearchFieldFocus() Dim txtBox As Access.TextBox On Error Resume Next Forms!frmScan.SetFocus Set txtBox = Forms![Orders]![txtSearch] txtBox.SetFocus If Len(txtBox & "") Then txtBox.SelStart = 0 txtBox.SelLength = Len(txtBox) End If End Function |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Θανάση! Βάλε τον κώδικα σε ένα κοινό Module. Όχι στο Module της φόρμας γιατί δεν μπορεί να βρεθεί από την μακροεντολή (αυτό σου λέει και το μήνυμα που παίρνεις από την Access). Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Αγαπητέ Τάσο, Δεν ξέρω πως να σε ευχαριστήσω. Δουλεύει άψογα. Σου εύχοαμι ένα καλό Σαββατοκύριακο. Θανάσης |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Excel07] Shortcut για μονό αριστερό κλικ στο Excel | ΓιάννηςΔ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 03-09-12 16:27 |
Ρύθμιση ιδιότητας shortcut menu -Poprecords | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 05-03-12 15:33 |
[Γενικά] Δημιουργία κουμπιού και δημιουργία νέας λίστας | sethii | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 31-03-11 08:52 |
Η ώρα είναι 20:48.