Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Αποστολή email από την Access
Καλησπέρα σας, Θα παρακαλούσα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο εξής. Θέλω να αποστέλλω emails από την access μέσω outlook και να μπορώ επίσης να εισάγω κάποιες επαφές από την access στο outlook και κάνω εισαγωγή από άλλη βάση δεδομένων στην δική μου τον πίνακα,την φόρμα και την λειτουργική μονάδα ώστε να μπορώ να κάνω αυτά που προανέφερα δυστυχώς για κάποιο λόγο δεν λειτουργεί στην δική μου βάση δεδομένων και εμφανίζει κάποιο σφάλμα. Ανεβάζω και το αρχείο,αν μπορεί ας με βοηθήσει κάποιος. Ευχαριστώ πολύ!! |
| ||||
| ||||
Καλημέρα σε όλους! Αγαπητέ Γιώργο, ο κώδικας που περιέχεται στο παράδειγμα σου προϋποθέτει την αναφορά Microsoft Outlook Object Library (στον VBE Tools References) για να λειτουργήσει. Εναλλακτικά θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τον παρακάτω κώδικα στη φόρμα σου: Κώδικας: Option Compare Database Option Explicit Private Sub cmdContact_Click() Dim ol As Object, ContactItem As Object On Error Resume Next Set ol = CreateObject("Outlook.Application") Set ContactItem = ol.CreateItem(2&) With ContactItem .FirstName = Nz(Me.FirstName) '.LastName = Nz(Me.LastName) ' Φρόντισε να δημιουργήσεις το πεδίο "LastName" στη φόρμα. .HomeAddressStreet = Nz(Me.Address) .HomeAddressCity = Nz(Me.City) .HomeAddressState = Nz(Me.State) .HomeAddressPostalCode = Nz(Me.PostalCode) .Email1Address = Nz(Me.Email) .Display End With If Not ol Is Nothing Then Set ol = Nothing End Sub Private Sub cmdEmail_Click() Dim strSubj As String, strBody As String Dim ol As Object, oMail As Object strSubj = "Το θέμα (μπορεί να είναι ένα πεδίο της φόρμας)." strBody = "Το κείμενο (μπορεί να είναι ένα πεδίο της φόρμας)." On Error Resume Next Set ol = CreateObject("Outlook.Application") Set oMail = ol.CreateItem(0&) With oMail .To = Nz(Me.Email) .Subject = strSubj .Body = strBody .Display End With If Not ol Is Nothing Then Set ol = Nothing End Sub Private Sub Email_Change() Me.cmdEmail.Enabled = InStr(1, Me.Email.Text, "@") End Sub Private Sub FirstName_Change() Me.cmdContact.Enabled = Me.FirstName.Text <> "" End Sub Private Sub Form_Current() Me.cmdEmail.Enabled = InStr(1, Nz(Me.Email, ""), "@") Me.cmdContact.Enabled = Nz(Me.FirstName, "") <> "" End Sub Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 08-08-12 στις 12:22. |
| |||
| |||
Καλησπέρα σε όλους, Τάσο σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθειά σου,λειτουργεί άψογα. Αν δεν γίνομαι κουραστικός θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει και στο εξής. Θα μπορούσα με κάποιο τρόπο να έχω και κάποια πρότυπα μηνύματα και κατά περίπτωση να επιλέγω κάθε φορά αυτό που θέλω ώστε να ενσωματώνεται στο outlook και να το αποστέλλω; Ευχαριστώ και πάλι και καλό βράδυ! |
| ||||
| ||||
Καλημέρα σε όλους! Αγαπητέ Γιώργο, θα χρειαστείς νέο πίνακα για να καταχωρήσεις τα πρότυπα μηνύματα καθώς και τον τίτλο τους (Subject). Κατόπιν στη φόρμα με τη βοήθεια ενός σύνθετου πλαισίου μπορείς να επιλέγεις το μήνυμα προς αποστολή. Στο παράδειγμα που επισυνάπτω μπορείς επίσης να ορίσεις αν το εκάστοτε μήνυμα θα αποστέλλεται σε μορφή HTML ή ως απλό κείμενο. Από το σύνθετο πλαίσιο της φόρμας μπορείς να ανοίξεις τη φόρμα "frmeMails" και να επεξεργαστείς/μορφοποιήσεις τις εγγραφές (τα πρότυπα μηνύματα). Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 10-08-12 στις 01:39. |
| |||
| |||
Καλησπέρα σε όλους, Τάσο δυστυχώς δεν μπορώ να ανοίξω το αρχείο,μου εμφανίζει μήνυμα (Μη αναγνωρίσιμη μορφή βάσης δεδομένων). Έχεις καμιά ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό; Ευχαριστώ πολύ! |
| ||||
| ||||
Καλημέρα Γιώργο. Το αρχείο αυτό επεξεργάστηκε σε περιβάλλον Access 2010 με αποτέλεσμα να προστεθούν στοιχεία στην προβολή διάταξης που δεν είναι συμβατά με Access 2007. Ελπίζω η Microsoft κάνει κάτι γι αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Μπορείς να κατεβάσεις το ανανεωμένο συνημμένο του προηγούμενου μου μηνύματος (δημιούργησα ένα νέο παράδειγμα με Access 2007). Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Καλημέρα σε όλους του φίλους του φόρουμ. Τάσο πάρα πολύ καλό αυτό που ανέβασες,με διευκολύνει πάρα πολύ,θα παρακαλούσα εάν μπορεί να γίνει μία προσθήκη στο αρχείο που ανέβασες,έχω προσθέσει ένα ακόμα πεδίο (Title),επειδή στο 98% των περιπτώσεων τα mail που στέλνω έχουν το ίδιο θέμα (Επικοινωνία μέσω του....) αλλά αλλάζει μόνο το κείμενο στο email,θα με διευκόλυνε πολύ περισσότερο αν μπορούσα να επιλέγω το ανάλογο πρότυπο από το πεδίο (Title). Το έχω ανεβάσει ώστε να καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ. Ελπίζω να μην γίνομαι κουραστικός. Ευχαριστώ πολύ!! |
| ||||
| ||||
Καλησπέρα Γιώργο! Δοκίμασε το συνημμένο παρακάτω. Καλή συνέχεια. Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
Τάσο καλημέρα! Όλα μια χαρά,μια ερωτησούλα ακόμη. Στο πεδίο προεπιλεγμένη τιμή τη εντολή πρέπει να βάλω ώστε στο πεδίο μορφή HTML να είναι Ναι και επίσης το πεδίο eMailSubject να έχει ως προεπιλογή (Επικοινωνία μέσω του....). Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για μια ακόμη φορά για την σημαντική βοήθειά σου. |
| |||
| |||
Καλησπέρα Τάσο και σε όλους του φίλους του φόρουμ. Στο πεδίο μορφή HTML το είχες ως προεπιλογή Ναι (1) απλώς εγώ το είχα σε μορφή Ναί/Όχι και όχι Αληθές/Ψευδές και γι αυτό δεν λειτουργούσε η προεπιλογή. Για το άλλο πεδίο δεν έχω καταφέρει κάτι. Ευχαριστώ! |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Φόρμες ] Αποστολή Email | mgeorge | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 30-03-16 19:33 |
pdf και email αποστολή | basman | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 28-01-16 09:38 |
[Excel07] Αποστολη email με pdf | sotisanis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 11-10-14 20:13 |
Αποστολή email από Access | dmarop | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 20-05-13 21:28 |
[VBA] Αποστολή Email από Excel | Exceler | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 18-05-12 17:10 |
Η ώρα είναι 21:28.