Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
Γονέας παιδί
καλησπέρα σας ξέρω έχει αναφερθεί το θέμα γονεα-παιδι αλλα εχω ενα προβλημα και θα ηθελα την βοηθειά σας. στο παραδειγμα που εχω ανεβάσει η κυρια φορμα ειναι η "φαρμακα" και η δευτερευουσα η "δοση". ο γονεας ειναι η φορμα φαρμακα και το παιδι η φορμα δοση. α΄ πρόβλημα : η φορμα "φαρμακα" θελω να είναι μονο για πληροφοριακούς λόγους και οχι για νεα καταχωρηση. β' πρόβλημα : οταν διαλεξω καποιο φαρμακο απο το συνθετο πλαίσιο δεν ενημερώνεται η δευτερευουσα φόρμα γιατί? γ' πρόβλημα : η συντομευση με τα κιαλια γιατί δεν λειτουργεί? ευχαριστώ πολύ πρωκαταβολικα και καθε βοήθεια δεκτή. καλό βραδυ Γιωργος |
| |||
| |||
Καλημέρα σε όλους. Γιώργο όπως είδα εν τάχει στη φόρμα σου έχεις ενεργοποιήσει το φιλτρο γι' αυτό δεν σου δουλεύει η σύνδεση της φόρμας και η αναζήτηση. Στην Κεντρική λωρίδα πάτα το Εναλλαγή φίλτρου να απενεργοποιήσεις το φίλτρο. Φιλικά Νάσος |
| |||
| |||
Καλησπέρα σας Νάσο δίκιο έχεις έχω βάλει φίλτρο γιατί αν δεν βάλω όταν μπαίνω στην φόρμα φάρμακα μου εμφανίζει το πρώτο φάρμακο που έχω καταχωρήσει στον πίνακα ενώ εγώ θέλω η φόρμα να είναι πάντα κενή και δεν ξέρω άλλο τρόπο από το να βάλω φίλτρο. Το πρόβλημα μου είναι γιατί όταν πάω από το σύνθετο πεδίο και διαλέγω με το βελάκι ένα φάρμακο δεν ενημερώνεται η δευτερεύουσα φόρμα και το λαμβάνει ως νέα εγγραφή? Ευχαριστώ πολύ Καλό βράδυ σε όλους σας |
| |||
| |||
Καλησπέρα Όταν έχουμε μια σύνθετη φόρμα από μια κύρια και μια δευτερεύουσα που συνδέονται με ένα κοινό πεδίο (ID) στην περίπτωσή μας), ισχύουν τα εξής: 1) Η δευτερεύουσα φόρμα δε δείχνει όλες τις εγγραφές του υποκείμενου πίνακα, αλλά μόνο αυτές που συνδέονται με την τρέχουσα εγγραφή της κύριας φόρμας. Αν δηλαδή το ID=15 στην κύρια φόρμα, στη δευτερεύουσα θα φαίνονται μόνο οι εγγραφές στις οποίες το ID στον πίνακα «Δόση» έχει τιμή 15. Έτσι αν εφαρμόσουμε ένα φίλτρο και η κύρια φόρμα δεν εμφανίζει εγγραφές, υποχρεωτικά δε θα εμφανίζει και η δευτερεύουσα. 2) Αν θέλουμε η δευτερεύουσα φόρμα να δείχνει τις δόσεις για ένα φάρμακο (πχ ID=15), θα πρέπει να κάνουμε τρέχουσα την εγγραφή με ID=15 της κύριας φόρμας. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα με μετακίνηση με τα βελάκια μετακίνησης στις εγγραφές, με αναζήτηση της τιμής στο πεδίο ID της κύριας φόρμας ή με τη βοήθεια ενός αναπτυσσόμενου σύνθετου πλαισίου (ComboBox). 3) Για να μετακινηθούμε με ComboBox σε κάποια εγγραφή θα πρέπει να είναι αδέσμευτο και όταν επιλέγουμε κάποια τιμή σ’ αυτό να εκτελείται κώδικας ή μια μακροεντολή. Στη δημιουργία του κατάλληλου ComboBox μπορεί να βοηθήσει ο οδηγός που διαθέτει η access. Μια ιδέα για τα παραπάνω δίνει η ΒΔ που επισυνάπτω. Συνονόματε, βλέποντας το σχεδιασμό της ΒΔ (αποτελείται από δύο όμοιους πίνακες), την υλοποίηση της σύνθετης φόρμας, αλλά και προηγούμενα μηνύματά σου, θα σε συμβούλευα να αρχίσεις την ενημέρωσή σου στην access από τα βασικά και πρώτα απ’ όλα από τη σωστή σχεδίαση των βάσεων δεδομένων. Θεωρώ εξαιρετικά χρήσιμη τη μελέτη του παρακάτω άρθρου της Microsoft. Βασικές αρχές σχεδίασης βάσης δεδομένων - Access - Office.com Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
Καλησπερα σας Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ για την βοηθεια σου αλλα και για συμβουλές σου οπου θα προσπαθήσω να τις ακολουθήσω στις καλοκαιρινές μου διακοπές που θα εχω αρκετο χρόνο. Καλό σας βράδυ |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 08:22.