Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [ Φόρμες ] Πρόβλημα με σύνθετο πλαίσιο φόρμας

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 17-07-12, 00:32
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Πρόβλημα με σύνθετο πλαίσιο φόρμας

Καλημέρα παιδιά έχω κάνει μια βάση που επισυνάπτω κι έχω το εξής πρόβλημα:

Εχω 3 πίνακες ΠΕΛΑΤΕΣ, ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΠΡΟΙΟΝΤΑ. Οι κατηγορίες είναι περασμένες και δεν θα προστεθούν άλλες στον πίνακα.

Εχω κάνει μια κύρια φόρμα με το όνομα του πελάτη και μια δευτερεύουσα που εμφανίζει για κάθε πελάτη τα προιόντα που έχει πάρει.

Το πρόβλημα είναι στο πεδίο ΚΩΔ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ στην δευτερεύουσα φόρμα. Έσβησα το έτοιμο πεδίο ΚΩΔ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ που έδειχνε τους κωδικούς και δημιούργησα ένα σύνθετο πλαίσιο με οδηγό ώστε να διαβάζει τα ονόματα των κατηγοριών και όχι τους κωδικούς και να αποθηκεύει την τιμή του κωδικού κατηγορίας στον πίνακα ΠΡΟΙΟΝΤΑ.

Οταν όμως καταχωρώ από την φόρμα ένα νέο προιον για τον πελάτη, στον πίνακα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ δημιουργεί μια νέα εγγραφή και δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνει αυτό. Εγώ θέλω να επιλέξω
αντί για κωδ κατηγορίας την κατηγορία και να περνάει το στοιχείο στον πίνακα προιόντα.

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει γιατί το σύνθετο πλαίσιο δημιουργεί νέα εγγραφή στον πίνακα κατηγορίες;

Συγγνώμη αν το ανέλυσα πολύ αλλά προσπάθησα να περιγράψω όσο καλύτερα γίνεται το πρόβλημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip PELATES.zip (31,2 KB, 9 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-07-12, 16:31
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Γιώργο, καλωσόρισες στην παρέα του φόρουμ.

Η περίεργη συμπεριφορά της ΒΔ οφείλεται στο λανθασμένο σχεδιασμό των πινάκων και των σχέσεών τους.

Συγκεκριμένα:

1) Ενώ δεν υπάρχει, έχει δημιουργηθεί μια σχέση ένα προς πολλά ανάμεσα στον πίνακα «ΠΕΛΑΤΕΣ» και «ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ».

2) Η δευτερεύουσα φόρμα στηρίζεται σε σύνθετο ερώτημα που συνδέει τον πίνακα «ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ» με τον πίνακα «ΠΡΟΙΟΝ» και συνδέεται με την κύρια με το κοινό πεδίο «ΚΩΔ ΠΕΛΑΤΗ».

Όταν λοιπόν προσθέτουμε μία εγγραφή στη δευτερεύουσα φόρμα, σωστά η access προσθέτει μία εγγραφή με τα στοιχεία του προϊόντος στον πίνακα «ΠΡΟΙΟΝ» και μία με τον κωδικό του πελάτη στον πίνακα «ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ» .

Στην πιο απλή σχεδίαση θα πρέπει να προσθέσεις στη βάση ένα πίνακα πχ «ΠΩΛΗΣΕΙΣ» με τον κωδικό του πελάτη στον οποίο έγινε η πώληση και τον κωδικό του προϊόντος, που πουλήθηκε.

Δες τη ΒΔ που επισυνάπτω.

Πάντως αν σκοπεύεις να ασχοληθείς με την access σε συμβουλεύω να μελετήσεις το ακόλουθο άρθρο της Microsoft.

Βασικές αρχές σχεδίασης βάσης δεδομένων - Access - Office.com

Φιλικά/Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip PELATES2.zip (40,1 KB, 32 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Φόρμες ] άνοιγμα φόρμας με σύνθετο πλαίσιο και ταυτόχονο φιλτράρισμα octapus Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 9 15-12-16 22:27
Πρόβλημα με σύνθετο πλαίσιο ΚΩΣΤΑΣ2 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 03-10-14 20:22
[ Φόρμες ] Φίλτρο σε σύνθετο πλαίσιο από πινάκα σχετιζόμενο με άλλο σύνθετο πλαίσιο Dafnh0106 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 18-01-13 20:12
[ Φόρμες ] Πρόβλημα σε Σύνθετο Πλαίσιο Επιλογής ΤΖΙΜΗΣ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 18-07-11 19:31
Μεταφορά περιεχομένου λίστας σε σύνθετο πλαίσιο άλλης φόρμας stavros2244 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 17 30-03-10 17:38

Η ώρα είναι 08:47.