Ανανέωση ιστοσελίδας

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-06-12, 22:25
Όνομα: Μαρία
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική

Προεπιλογή Κίνηση πελατών

Καλησπέρα σας.
Όπως λέει και στον τίτλο,θέλω λίγη βοήθεια για μία βάση που φτιάχνω για διαχείριση κίνησης πελατών,γιατί δεν ξέρω πολύ καλά access.
Έχω φτιάξει ένα πίνακα με τα προσωπικά στοιχεία των πελατών και τον έχω συνδέσει με σχέση ένα προς πολλά με ένα δεύτερο πίνακα παραγγελίες όπυ εμφανίζεται τι παραγγέλνει ο κάθε πελάτης και πόσο έχει το κάθε προϊόν.
Θα ήθελα να κάνω τις εξής ερωτήσεις:
1)Θέλω η τελευταία στήλη μου στον πίνακα παραγγελίες να υπολογίζει την αξία του κάθε προϊόντος με μία αριθμητική παράσταση του τύπου ποσότητα*τιμή μονάδας (κάπως έτσι).Αυτό πως θα γίνει?Μέσα σε μία φόρμα?Σε ερώτημα?Την αριθμητική παράσταση την γράφω [αξια]=[ποσοτητα]*[τιμη μοναδας]?
2)Αν προσθέσω ένα επιπλέον πεδίο στον πίνακα μου θα πρέπει να φτιάξω καινούρια φόρμα και ερωτήματα για να το περιλαμβάνουν, έτσι δεν είναι?
3)Μπορώ να τα κάνω όλα αυτά με κάποιο άλλο εργαλείο γιατί η access είναι λίγο δύσχρηστη?
Ευχαριστώ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-06-12, 11:45
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Προεπιλογή

Καλημέρα Μαρία και καλωσόρισες στο φόρουμ!

Η Access είναι αρκετά εύχρηστη αλλά προϋποθέτει τουλάχιστον τις στοιχειώδεις γνώσεις ανάπτυξης
βάσης δεδομένων και προγραμματισμού.

Γενικά για οποιοδήποτε πρόγραμμα στον κόσμο με πολυπλοκότητα ανάλογη της Access,
αρχικά θα χρειαστεί να μάθει κανείς:
Να χειρίζεται την εφαρμογή (Τι κάνει το κάθε κουμπί κτλ.)
Τι μπορεί να κάνει ο χρήστης από την επιφάνεια εργασίας της εφαρμογής (το προγραμματιστικό κομμάτι δεν περιλαμβάνεται).

Φυσικά για έναν αρχάριο, οι ερωτήσεις είναι πάρα πολλές.
Ευτυχώς όμως, η Microsoft είτε στην Offline βοήθεια της εφαρμογής, είτε μέσα από την ιστοσελίδα της προσφέρει μια πάρα πολύ καλή βοήθεια ειδικά για εκείνους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην Access.

Θα σου συνιστούσα να χρησιμοποιήσεις τη βοήθεια αυτή "στα πρώτα σου βήματα" και αν υπάρξουν κενά/απορίες, θα χαρούμε να σε βοηθήσουμε.

Τώρα για να περάσεις ένα τύπο σε πεδίο φόρμας μπορείς στις ιδιότητες του πεδίου και συγκεκριμένα στην ιδιότητα Προέλευση στοιχείου ελέγχου να περάσεις για παράδειγμα τον τύπο: =[ποσοτητα]*[τιμη μονάδας].
Το αποτέλεσμα θα εμφανιστεί στο ίδιο πεδίο.

Αν το υπολογισμένο πεδίο βρίσκεται σε ερώτημα ή φόρμα, το αποτέλεσμα δεν έχει διαφορά.

Συνιστάται πάντως τα υπολογισμένα πεδία να βρίσκονται στα ερωτήματα.

Νομίζω ότι θα βοηθηθείς αρκετά αν επισκεφτείς τους παρακάτω συνδέσμους:

Βασικές αρχές σχεδίασης βάσης δεδομένων - Access - Office.com

Άθροιση δεδομένων με χρήση ερωτήματος - Access - Office.com

Εισαγωγή στα ερωτήματα - Access - Office.com

Καλή συνέχεια

Τάσος
Παλιά 27-06-12, 12:51

Προεπιλογή

Καλημέρα.
Τάσο σ'ευχαριστώ για την απάντηση σου και για το χρόνο σου.Έχω ακόμα μία ερώτηση.
Στη φόρμα μου ορίζω το πεδίο [αξία] με τον τύπο που ανέφερα,από προέλευση στοιχείου.
Μετά εισάγω δεδομένα κ γίνονται οι πράξεις κανονικά στη φόρμα.
Το πρόβλημα είναι ότι ο αρχικός μου πίνακας ενημερώνεται με τις καινούριες εγγραφές, αλλά στο πεδίο [αξία] του πίνακα δεν εμφανίζει το αποτέλεσμα του πεδίου [αξία] φόρμας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-06-12, 21:20
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Μαρία, έχοντας την ποσότητα και την τιμή μονάδας, μπορούμε όπου χρειαζόμαστε την αξία (φόρμες, ερωτήματα, εκθέσεις κλπ) να την υπολογίζουμε εύκολα με τον γνωστό τύπο.

Δε χρειάζεται η αξία να αποθηκεύεται στον πίνακα.

Μάλιστα, αν αποθηκεύεται, μπορεί να δημιουργήσει και προβλήματα.

Σκέψου την περίπτωση να ανοίξει κάποιος τον πίνακα και στο πεδίο [αξία] να καταχωρήσει (κακόβουλα ή από λάθος) μια τιμή διαφορετική του γινομένου [ποσότητα]*[τιμή].

Πάντως αν επιμένεις να καταχωρείται η αξία στον πίνακα θα πρέπει στη σχετική φόρμα να προσθέσεις τον παρακάτω κώδικα.

Κώδικας:
Private Sub ΠΟΣΟΤΗΤΑ_AfterUpdate()
    If IsNumeric(Me.ΠΟΣΟΤΗΤΑ) And IsNumeric(Me.ΤΙΜΗ) Then
        Me.ΑΞΙΑ = Me.ΠΟΣΟΤΗΤΑ * Me.ΤΙΜΗ
    End If
End Sub

Private Sub ΤΙΜΗ_AfterUpdate()
    If IsNumeric(Me.ΠΟΣΟΤΗΤΑ) And IsNumeric(Me.ΤΙΜΗ) Then
        Me.ΑΞΙΑ = Me.ΠΟΣΟΤΗΤΑ * Me.ΤΙΜΗ
    End If
End Sub
Στον κώδικα αυτό θα πρέπει να αντικαταστήσεις τα ονόματα [ΠΟΣΟΤΗΤΑ], [ΤΙΜΗ] και [ΑΞΙΑ] με τα πραγματικά.

Η αποθήκευση της αξίας θα γίνεται για τις νέες εγγραφές.

Αν θέλεις να αποθηκευτεί και στις παλιές θα πρέπει σε κάθε εγγραφή να προκαλέσεις στο πεδίο [ΠΟΣΟΤΗΤΑ] ή [ΤΙΜΗ] κάποια πλασματική αλλαγή (πχ πληκτρολογώντας ξανά το ίδιο ψηφίο) και να μετακινηθείς σε άλλο πεδίο.

Δοκίμασε τη ΒΔ που επισυνάπτω

Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb CalculaedField.mdb (272,0 KB, 120 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 27-06-12 στις 21:31. Αιτία: Αλλαγή του κώδικα για καλύτερο έλεγχο λαθών
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-06-12, 22:07

Προεπιλογή

Γιώργο σ'ευχαριστώ κι εσένα.Με βοήθησαν αρκετά οι απαντήσεις σας.
Καλό βράδυ
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Δημιουργια φορμας πελατων. shaft23 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 22-03-15 20:46
[ Φόρμες ] ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ billkar Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 07-10-14 12:13
[Συναρτήσεις] Αναζήτηση Πωλητή και πελατών του. Eleniath Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 24-04-13 09:55
[ Φόρμες ] Διασύνδεση πελατών mgeorge Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 11 03-03-13 19:48
[ Φόρμες ] ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ pdhmos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 31 21-02-12 14:22

Η ώρα είναι 21:00.